Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
február eleje óta (352,740) putrisztáni FO$egység: +20,56% gyengülés (425 felett) zlotyi+7,84 % gyengülés cseh korona/román lej/horvát kuna/bolgár leva -0,21 %erősödés és +0,97% gyengülés között https://imgur.com/a/CzMlBpx ; Mennyi FO$egység lenne 1 euró, ha csak annyit gyengültünk volna, mint az alábbi országok fizetőeszköze? lengyel zlotyi 380,79 cseh korona 354,32 román lej 355,91 bolgár leva 353,44 horvát kuna 350,83 szerb dínár 352,03 de nem annyi, mert 426ot karcolta...
Valószinűleg eddig tartott a matracban lévő ft. átforgatása euroba, most már mehet felfelé. Amúgy a kis buták azt képzelik hogy megkapjuk az eu pénzeket, és hát a jó euro - rossz forint átforgatásából származó hamis mérleg értékekre megint lehetne hivatkozni amikor bizonygatják hogy mennyire húz a mo. gazdaság.
Le kell váltani Matolcsyt, és 16%-ra feldurrantani a kamatot, ez még mindig az infláció alatt van. Nem elzárkózni az IMF-től sem. Bármilyen eszközzel visszaverni 400 ft környékére az árfolyamot. A szöveg nem érdekli a befektetőket. Az igen, ha buktak az eladáson 5%-ot.
Beszaras, hogy nem intervencioznak. Nagy mellenyel bejelentett alapkamat stoppolas utan.Likviditas szukites, meg ugy csak ovatosan, tessek lassek modjara. Ez tenyleg vicc:)
Eleve nem értem, hogy miért nem bírt annyit mondani Matolcsy, hogy megfontoljuk a kamatemelési ciklus végét, ahogy a környező országokban is történt, de szükség esetén tovább szigorítunk.
Rendkívüli kamatemelésre szerintem jelenleg mégjobban kapna most a forint, tiszta hülyét csinálnának magukból, ha eddig esetleg bármi kétség maradt felőle
Egy befektető úgy hogy ebben a szartengerben bejelentik hogy nincs több kamatemelés, meg 2 hét alatt 7.5% ot gyengül az árfolyam ki fog itt bármit venni?
https://infostart.hu/gazdasag/2022/09/30/kuti-zsolt-a-magas-alapkamatszint-sokaig-fenn-fog-maradni nyilatkozat cunami,csak hogy vegyék a forintot , de az opec mint nagyobb spieler kitermelést vág . a magyar gazdaság megy recesszióba ,hosszú időre magas kamat ígéret , minden jövőbeli kilátást ront . forintba a lehető legolcsóbban vesznek bele . rossz kilátások miatt kisebb erősödés után dobják is a terméket
ne aggódj, mindent ki fognak fizetni Ft-ban egyedül az kérdés, hogy mennyit fog érni! (többet vagy kevesebb, mint a gázszámla)...
lassan eljön majd az a pillanat, amikor mindenki úgy gondolja, hogy a héten, meg a napon belül "jó" sokat gyengült a Ft és ideje már egy kis korrekciónak, na majd akkor nem fog korrigálni 1x, 2x, 3x és kész lesz a shortos pánik! (még ilyen igazán durva nap nem volt mostanában, +10-20%-os nap)
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)