A G7-ek a stratégiai készletek feloldásáról tárgyalnak. A belengetett mennyiség pár hetet lefed a Hormuznál kieső szállításból. "Egyes amerikai tisztségviselők 300-400 millió hordónyi olaj felszabadítását tartanák indokoltnak." Hormuznál meg 15-20 millió hordónyi ( nyers és finomított együtt ) megy át naponta a hírportálok szerint. Ennek egy részét a csővezetékeken át tudták vinni más kikötőkbe, tehát a kieső mennyiség ennél kisebb. Úgy tűnik a világ hisz Trumpnak, hogy már zsebben a győzelem. Az Irán által kilőtt rakéták száma egyre csökken, a találatok száma 0 körüli. Maga a kapituláció / tárgyalásra hajlandóság elhúzódhat, de Irán úgy tűnik, nem képes már komoly ellenállásra.
US Navy átkísért egy tankert a Hormuz szoroson (gondolom a kíanaiak kérték, mert USA nem vásárol ebből a régióból, make China great again!), WTI -17,5%
WTI 80 alá esett, nem tudom már sokáig tartani. Amíg volt eszem, távolmaradtam, ahogy megvettem, 5 perc múlva beszólt Trump. Nincs 24 órája hogy tartom és 15 dollárt esett. Natgas beesett 3 alá.
Hát ez nem sikerült jól. WTI-t 62nél eladtam, mert úgy éreztem, túlhúzták, utána nem vettem meg a dip-et. Most megvettem 95nél, és azonnal 81re ment, és nem tud talpraállni.
Engem is megzavart egyébként ez az 1 órával hamarabb USA nyitás... hamarabb jön a nyitás előtti leöntés és csodálkozom mi lesz még 15:30-ig... Már lassan akkorka pakkom van, mint januárban, ezt nem gondoltam volna, hogy márciusban ekkora gázpakkon fogok ülni.. azt terveztem, ekkorra kinullázom a pakkom... most mi lesz??
Kezd januári feelingem lenni, hogy már csak én veszek NG-t és már csak lefelé mehet... De veszem akkor is amikor hülyeségnek néz ki! hullámvasút folytatódik!
Nekem is ez az érzésem, de itt az időzítés is fontos, mert amíg nem eszkalálódik a helyzet, addig minden nap esni fog. Akár most is vége lehet persze, de előtte beeshet 80 alá is.
Egyébként van a politikai duma, és van a valóság! Mi a valóság? Az hogy a Hormuzi szoroson továbbra sem halad a forgalom.Se ki, se be.Ez a 10. nap! 240millió hordó hiányzik a piacról. Az Amerikai tartalék 415millió hordó! Ha szerdán is zárva lesz a szoros, akkor a piac pánik módba kapcsol, és nem fog elhinni semmilyen megnyugtató dumát Trumptól már. A valóságot kezdik el nézni! Szerdán, vagy csütörtökön akik 115 dollárnál Shortot nyitottak az olajra, és nem zárták, azokat könnyen kiüthetik majd.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.