Darázsfészek volt már 10 éve is....A mínuszolónak kellene a 2025 évi medián nyugdíjból (215615Ft)"élni" egy évig...Akkor megtudná,hogy miről is beszélünk...
A nyugdíj téma egy darázsfészek. Volt, aki még akkor ment nyugdíjba, amikor a járulékfizetésben volt plafon és ma már - velem együtt - egyre többen vannak, akiknél már eltörölték, akik 65 évesen lehettek nyugdíjasok. Viszont korábban élt a svájci indexálás, amit a fidesz kivezetett az emeléseknél és ezért csúsztak le az elmúlt években a nyugdíjak a bérekhez képest. Igen érdekes, hogy a nyugdíjas szervezetek s egyre hangosabbak egyes szakszervezetekkel együtt, miközben az elmúlt 8-10 évben nem lehetett hallani a hangjukat. Felettébb bosszantó, ami a "követelés" szó is szerepel a cikkekben, amelyekben hivatkoznak rájuk. Eddig hol voltak? Lapítottak? Nagy valószínűséggel igen.
https://www.youtube.com/watch?v=tv0clOOEz70 . Németh Balázs interjú. Ezek nem tanultak semmiből. A riporter ripostja azért ütős lett. . "A Fidesz megújulásának nem kéne hogy az is része legyen kevesebbett hazudozik? Őszintén."
Nyugdíjasoknak felesleges most bármit fizetni, mert elfelejtik a választásokig. Majd elég lesz választások előtt Karácsonykor + márciusban, menetrend szerint, hogy tudják, hová kell húzni az ikszet. Ilyen egyszerű a nyugdíjas logika.
"Én húznék egy felső korhatárt, ha alsó is lehet a szavazati jog kapcsán" . igy van! esetleg kor alapján, esetleg értemi szint, politikai tájékozottság alapján nagyon nehéz, komplikált téma, de érdemes lenne filozni rajta
Egyébként ez a legszebb az egészben, hogy most osztogassunk a nyugdíjasoknak az aktív dolgozók kárára, aztán amikor majd mi kerülnénk sorra, már ennyi se fog jutni, plusz addigra felemelik a korhatárt 67 évre minimum. Én szigorúan 12 hónapot fizetnék és a becsengetett járulékok alapján, 13. és 14. havit nem. A hócipőm tele van, hogy 1998 óta minimum a politika a nyugdíjasoknak ígér fűt-fát, mert ők a legnagyobb tábor. Semmi sem drága, ha ígérni kell, ők döntötték el a választást évtizedeken át. Április 12-én szerencsére a fiatalok döntötték el a választást, de majdnem megint belefutott az ország ebbe a csapdába. Én húznék egy felső korhatárt, ha alsó is lehet a szavazati jog kapcsán, plusz nem engedném, hogy bárki, bármilyen nyugdíj ígérettel megetethesse a szavazótábort. Kommunista fideszes felcsúti hazaáruló miatt most már fizethetjük a 14. havi nyugdíjat is hitelből, amikor már a 12. havira sincs fedezet. Nagyszerű lesz, pedig ezt simán megszüntethetné a Tisza, mert még nincs teljesen bevezetve. Kérdés, hogy bemerik-e vállalni? Nagyon remélem, hogy igen, ahogy az SZJA mentes anyák programot is.
kaptak, kapnak 13.,14.havi nyugdíjat... én bevezetném, hogy azt kapják meg amit a dolgozók a 13.és 14. hónaponban termelnek...és elkölteni is csak a 13. és 14. hónapokban lehetne...☺ szvsz
Igen, eddig csókolgatták Orbán kezét, most meg követelőznek. Gondolom, nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy ebben a tanácsban is a pedofidesz emberei ülhetnek.
Szandika is kapott Mátékától egy kis kiegészítést (szintén nulla munkavégzésre), mivel nem jöttek ki a fővárosi közgyűlési és a kaszinóminiszteri fizetésből.
Félek nem. Ott nem volt közvetlen visszafizetés, azaz megvesztegetés anyagi előny a politikus részéről. Közvetve persze volt. Nem hiába haknizott mindenhol a Fidesz mellett. De ezért sajna csak az ország mély megvetése jár csak börtön sajna nem.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!