Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......



magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy



ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Peterbond 2020. 09. 24. 16:28
Előzmény: #19656  Blue-chip-csóka
#19660
"A BLM mozgalom viszont emiatt a vád miatt az egész rendőrséget vissza akarja szorítani/megszüntetni (ilyen hangok is előfordultak), vagyis adott esetben politikai alapon elérhetik, hogy a törvényeket ne tartsák be"
.
Amúgy a mozgalmak a rendőri túlkapásokról és túlzott erőszakról szólnak és persze annak rasszista felhangjáról is. de ha megnézed a kinti vita azért arról szól hogy
.
1.  Miért is adnak rendőröknek olyan tipusú feladatokat amikhez nem kapnak kiképzést ( nem csak konkrét rendvédelmi feladatokat kapnak már hanem szinte mindenhez már a rendőröket küldik ki ). 
.
2.  Miért úgy néz ki a rendőrség lassan mint valami katonai alakulatok, páncélozott járművekkel, katonai gépfegyverekkel és védőfelszerelésekkel. A túlzott militarizálása is a rendőrségnek a keményebb fellépés felé tereli őket. Nálunk is megfigyleheted amúgy ezt a rendőrségen. A nagyon szidott 2006-os rendőri brutalitás során fellépő rendőröket a mostani felszerelt TEKesek max kiscserkészeknek néznék.
Peterbond 2020. 09. 24. 16:21
Előzmény: #19656  Blue-chip-csóka
#19659
"az afro-amerikaiak szerint a fehér rendőrök rasszisták és elfogultak velük szemben, és azért lépnek fel szigorúbban az afro-amerikaiak ellen (a rendőrök a saját állításuk szerint mindenkivel szemben szigorúan lépnek fel, és szerintük nem tartják be a törvényeket, akikkel szemben felléptek)."
.
Erre csak egy jó példa nemrégiben. Fegyvertelen fekete megy vissza a kocsijába. Rendőrök 7-szer kövik hátba. Indok mert esetleg veszélyes, lehetet nála akár fegyver is. ( a csávó amúgy békínteni ment egy családi vitában amihez kihívták a rendőröket, nem követett el semmit ).
.
Ugyanezen városban zavargások lettek. Egy 17 éves gyerek 100 mérföldről felutazott egy GÉPPUSKÁVAL ( nem kés vagy pisztoly rendes automata gépfegyverrel ) hogy majd ő segít rendet tartani a városban. Ez a gyerek  kezében a gépfegyverrel szembe gyalogolt este a rendőrkocsikkal miközben elvonult egy tüntetésről ahol lövöldözésbe keveredet és 2 embert megölt és 1-et súlyosan megsebesített. A rendőrök nem hogy nem teperték le, szólították a fegyver lerakására és mondjuklőtték volna le, de még meg se állították amikor elment mellettük miközben járókelők kiabálják hogy állítsák meg most lőtt le két férfit. Persze a 17 éves gyerek fehér volt. Erről inkább ennyit.
.
Semmi értelmét nem látom én se a vandálkozásnak amerikában, de teljesen megértem hogy pont az ilyen hozzáállás miatt nem hisznek már semmit e el a feketék a rendőröknek és a bűnözők komolyabb eszközökhöz is nyúlnak. Csak ha ezt fekete csinálja akkor mocskos aljadék, ha fehér gyerek akkor meg a tulajdont védő hős. Pedig mindkettő sima utcai lövöldöző volt. Első áldozatunk meg kb nem tett semmit és 7 golyót kapott a hátába. 
Törölt felhasználó 2020. 09. 24. 16:02
Előzmény: #19656  Blue-chip-csóka
#19658
Lehet, hogy a rendőrök azt mondják, hogy egyformán szigorúak mindenkivel, de mivel feketéket lőnek le jellemzően, nehezen hihető. Élek a gyanúperrel, hogy a mieink is másként állnak  a romákhoz, mint a magyarokhoz.
Törölt felhasználó 2020. 09. 24. 16:00
Előzmény: #19646  Blue-chip-csóka
#19657
Nem egészen így volt, akkor asszimilálódtak, ha nem voltak többségben az adott területen, ha többségben voltak, akkor nem asszimilálódtak. Ha meg még külön kiváltságaik is voltak, mint az erdélyi szászoknak, románoknak vagy a délvidéki szerbeknek, akkor meg végképp nem. Az igazi asszimiláció a városokban zajlott akkor is. A mostani bevándorlás főleg a városokba irányul, így elvileg menne a dolog, de ha a bevándorló kinézetében nagyon elüt az őshonos népességtől, akkor már sokkal nehezebb, mert elindul a városokban is az elkülönülés. Az iszlám erős probléma, de hosszabb távon valszeg szelidülni fog, pl. nem hinném, hogy a második-harmadik generációs lányok mind hordani fogják a fejkendőket, stb.
Blue-chip-csóka
Blue-chip-csóka 2020. 09. 24. 15:58
Előzmény: #19643  Törölt felhasználó
#19656
Jó, hogy ez előkerült, mert az igazságszolgáltatás kérdéséről szól most a BLM-tüntetésorozat is. Ugyan nem azért van etnikai színezete a dolognak, mert a rendőrök közül az afro-amerikaiak a saját rasszukhoz tartozók felé húznának, hanem pont a ló túloldalára estek, az afro-amerikaiak szerint a fehér rendőrök rasszisták és elfogultak velük szemben, és azért lépnek fel szigorúbban az afro-amerikaiak ellen (a rendőrök a saját állításuk szerint mindenkivel szemben szigorúan lépnek fel, és szerintük nem tartják be a törvényeket, akikkel szemben felléptek). A BLM mozgalom viszont emiatt a vád miatt az egész rendőrséget vissza akarja szorítani/megszüntetni (ilyen hangok is előfordultak), vagyis adott esetben politikai alapon elérhetik, hogy a törvényeket ne tartsák be.
Blue-chip-csóka
Blue-chip-csóka 2020. 09. 24. 15:51
Előzmény: #19650  euler
#19655
A kertemben iszogatok velük. Ha gondolod, átjöhetsz.
Törölt felhasználó 2020. 09. 24. 15:46
Előzmény: #19646  Blue-chip-csóka
#19654
Valóban csak arról kellene csak vitatkozni, hogy kit és hogyan fogadunk be, ez már egy méltó vita lenne a mostani politikai fröcsögés helyett, a pártokra gondolok.
Erre akartam kilyukadni.
badsector1
badsector1 2020. 09. 24. 15:44
Előzmény: #19646  Blue-chip-csóka
#19653
Ha növekvő jólét miatt csökken a szaporodási hajlandóság, akkor majd csökkenni fog a jólét, a természet megoldja.
badsector1
badsector1 2020. 09. 24. 15:41
Előzmény: #19646  Blue-chip-csóka
#19652
Ha növekvő jólét miatt csökkem
N
badsector1
badsector1 2020. 09. 24. 15:40
Előzmény: #19648  Blue-chip-csóka
#19651
Sőt, aki Magyarországon miniszter (külügy) , annak a törvényeket be kell tartani.
euler 2020. 09. 24. 15:23
Előzmény: #19646  Blue-chip-csóka
#19650
És hol maradtak a  PIRÉZEK ?!
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2020. 09. 24. 15:18
Előzmény: #19647  Blue-chip-csóka
#19649

Mondok én is:
 
Nemzeti Együttműködés Rendszere
 
Ja bocsánat, az egy rossz vicc.
Blue-chip-csóka
Blue-chip-csóka 2020. 09. 24. 15:08
Előzmény: #19643  Törölt felhasználó
#19648
Ez így van, aki Magyarországra jön, annak a törvényeket be kell tartania, ha betelepül, nem soviniszta okokból, hanem mert ez az ország érdeke. Ha a törvény betartatására szolgáló szervek (rendőrség, katonaság) etnikai alapon elfogulatlanok (ami alapvető fontosságú), akkor ezzel nincsen semmi baj, de ha az etnikai viszonyok politikai színezetet vihetnek egyes eljárásokba (pl. mert megváltozik a rendőrség és a katonaság összetétele), akkor ez is megváltozhat.
Illetve olyan is elképzelhető, hogy politikai ellentétek kerülnek felszínre, és egy táborként áll egy ügy mellé a lakosság 20-30%-a, és adott esetben a saját érdekeik védelmében polgári engedetlenséget, vagy fizikai erőszakot alkalmaznak, azzal már az igazságszolgáltatás és a rendvédelem sem tud kezdeni semmit.
Pláne, ha vannak külföldi politikai tényezők, akik az állóvíz felkavarásában lehetnek érdekeltek (és nem csak a közel-keleti országok, hanem Európa összes politikai-gazdasági versenytársa pl. Kína, Oroszország az ellentétek szításában).
Blue-chip-csóka
Blue-chip-csóka 2020. 09. 24. 14:57
Előzmény: #19641  geza77
#19647
Ilyen viccek még jöhetnek, majdnem elkezdtem nevetni.
Blue-chip-csóka
Blue-chip-csóka 2020. 09. 24. 14:57
Előzmény: #19642  Törölt felhasználó
#19646
Igazad van, általános probléma, hogy a növekvő jóléttel az emberek szaporodási hajlandósága csökken. Ezzel mindenképpen kezdeni kell valamit, mert hosszú távon káros a gazdaságra, ez axióma. 
Hogy magyarrá válhat-e az, aki itt letelepszik, nemcsak az őslakosokon múlik (de rajtuk is), hanem a bejövő népességen is, nekik is szabad akaratuk van, nem lehet senkit arra kényszeríteni, hogy magyarrá váljon, és garantálni sem.
Ha a bejövő népesség aránya viszonylag kevés és kicsi a kulturális, civilizációs, ideológiai különbség a betelepülők és az őslakosok között, akkor a migráció hasznos is lehet, mert tudja pótolni a népesség fogyatkozását. Jó példa erre a kunok, jászok, besenyők magyarországi bejövetele, de a svábok is szépen asszimilálódni tudtak (a második világháborúban persze németbarátok voltak szinte kivétel nélkül, de ezen egy másik kérdés). Először voltak súrlódások, de aztán feloldódtak a különbségek.
Aztán megint másik kérdés a románság és a szerbség esete, akik komoly politikai hátszéllel rendelkeztek (Románia, illetve Szerbia és Oroszország), velük a duaista Magyarország bánhatott volna kíméletesebben, de az asszimilációt elvből elutasították, és hát a magyar törvények kényszerítették volna őket az asszimilációra, de végül ez nem sikerült. Illetve a mesterségesen létrehozott Csehszlovákia és Jugoszlávia is felbomlottak.
Viszont ha komplett népcsoportokat telepítenek át, akiknek a világról alkotott képe teljesen más az európai eszmerendszerhez képest, és ráadásul nagy számban (ha az 1 milliárdos muszlim világ 10%-kal túlszaporodott, az afrikai kontinens hasonló számai mellett, lehet, hogy ennek csak a fele-harmada-negyede szeretne idejönni, de a lényegen nem változtat) akik előbb vagy utóbb ide szeretnének jönni (nem feltétlenül háborús okokból, hanem mert túl nagy ott a szegénység, de lényegtelen miért), és Európa mindenkit korlátlanul befogad, akkor az új népességnek kényelmesebb a saját hagyományait követnie, és ha kellő érdekérvényesítő képességük van, a nekik nem tetsző törvények betartását gátolhatják (polgári engedetlenség, tüntetések, sztrájkok), vagy ha a törvényhozásban kellő súlyuk van, akkor olyan törvényeket hoznak, ami nekik tetszik, esetleg zsarolási potenciállal rendelkeznek kormányalakítási kérdésekben.
franc0 2020. 09. 24. 14:41
Előzmény: #19642  Törölt felhasználó
#19645
A népességfogyás a kapitalista életfelfogás eredménye. 
A magántulajdonon alapuló gazdaságban akkor vagy valaki, ha nagy a tőkéd. A tőkéd akkor nő, ha a költségeidet csökkented. Városban a gyerek csak költség. (Vidéken ki tudod küldeni ház körüli munkákra)
A fidesznek a neoliberalizmussal, a globális tőke informális hatalmával van baja. 
Orbán 4 évente leváltható. Bezos vagy Gates leváltható?
Szerintetek miért volt korábban tiltott a monetáris finanszírozás? Azért, mert így a kötvénykibocsátással a nemzetközi pénzpiacokra kellett menni. 
Tudom nem egyszerű ezt átlátni, de fordulóban a kocka. Ezért hódít az MMT. 
Elfogyott a kizsákmányolható indiai meg kínai munkás is. Kátyúban a globális kapitalizmus. Nem biztos hogy baj, kinek hogy. 
Az átlagember ebből csak annyit érzékel, hogy a főnöke magyar tőkés vagy német tőkés. Van akinek egyszerűbb elfogadni a hierarchiát és a munka-tőke törésvonal rosszabbik oldalát akként, hogy a nagy német nemzet gyermeke a főnök. 
sgl 2020. 09. 24. 14:32
Előzmény: #19643  Törölt felhasználó
#19644
Nézd meg kormányváltás után az összetételt! o)
Törölt felhasználó 2020. 09. 24. 14:29
Előzmény: #19642  Törölt felhasználó
#19643
Részemről a példamutató magatartás a követendő, aki jön vegye át szépen a szokásainkat minél jobban és akkor nem lesz gond.
Ez vonatkozik azokra is, akik ide születtek.
Meg lehet nézni a magyar börtönöket is, nem épp szittya mély keresztény emberekkel van tele, nem  másban kell keresni a hibát, előbb magunkban kellene kijavítani.
Törölt felhasználó 2020. 09. 24. 14:26
Előzmény: #19640  Blue-chip-csóka
#19642
Értem is meg nem is amiről beszélsz. Igyekszem axiomatikus tényekkel megvilágítani a helyzetet.
Ha egy társadalom a többiekhez képest jobban működik, akkor az emberek inkább oda szeretnének menni. Egyelőre még MO-n ez a helyzet, ami alapvetően jó. 
MO népessége fogy, mert a jólét egyik velejárója, hogy az emberek inkább az egyéni érdekeket preferálják a közösségivel szemben.
Vagy rosszlét lesz MO-n és el akarnak menni az emberek innen, bár lehet, hogy nyomorukban szaporodni fognak vagy jólét lesz, de akkor cserébe be kell fogadni akik ide akarnak jönni és magyarrá kell válniuk különben kihalunk.
Nem mondom, hogy muszlimokat kellene először befogadni, de mi elutasítunk mindenkit! Legalábbis szóban a valóságban meg tavaly is 30 ezer jött és kitudja kicsoda.
Az egy nőre jutó 2.1 gyerekről persze lehet álmodozni, de azt kb. csak a franciáknál sikerül megközelíteni.
Ez van, lehet gondolkozni.
geza77
geza77 2020. 09. 24. 13:23
#19641
találtam egy viccet megosztom veletek, remélem tetszik.
Orbán Viktor maszkban-álruhában járja az országot. Az egyik faluszélen nosztalgiából odamegy egy porban játszogató gyerekhez:- Hát, te mit csinálsz ezekkel a kecskebogyókkal?
- Katonásat játszok, mint Orbán Viktor. Ezek a kicsik a határvadászok, ezek a közepesek a honvédok, ezek a nagyobb pocakosok meg a tábornokok.
- És melyik a miniszterelnök?
- Akkora darab sz@rt még nem találtam.

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók