Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
https://www.investing.com/indices/nq-100-chart 24550>24700-at üti másodjára. 560-670 3 perc alatt. vissza 2-es 2 perc -70 20-as mutyi 670-650. Itt akkor van gond, ha ezzel a szép GAP-es eséssel be lett terelve a nép. És jön egy fellélegzés, akkor a ...z jó oldalán kell lenni, és nem ellenszélben. NQ sokszor így kezd-+100 -300 majd jön a napos tető átszelése, ami vagy jön most, vagy nem.
mondjuk a nagyfiuk fedezékbe vonultak....jelenleg hírérzékeny a piac elfüstöl még 2 tanker aztán foscsi jön , ha meg jön valami béke reményke kitör a megszokott boldogság az sc-vel https://www.youtube.com/watch?v=19g5-Q0cB4A
Legutóbb írtad, hogy te 5 részben nyitsz pozit. Én ritkán felezek, számomra 1 pozi létezik, az all-in, nincs diverzifikálás. Mit lát a Nasdaq user? 24600: megvették 20x, ha most az egyszer nem veszik meg,akkor STOP 24500. 20x nyert 200-300-at rajta, 1x bukik 100-at, belefér kategória. És pont akkor fog jönni a hír, amikor nem számítasz rá. És akkor már késő lesz rá reagálni. A tőke védelme: NQ oldalazgat 24560nál, nagyon nem akar esni, ráfeszítve az aljra. Tényleg vagy izmosan beszakad, vagy jön a 24700.
DAX azért esik izomból, mert mindenki a gap betöltését várja. A kicsik telebasszák longgal. Sentiment is erről árulkodik. NQ-ban pedig: pont te írtad le a lényeget, mindenki az esést várja. Pont emiatt mit csinál NQ nyitóban? Felszúr +50-100-at. Esik 200-at, jön a +120-130. 24550-ről megküldött 24690-et, "biztos ami biztos", ők is shortolnak ezerrel, és meg akarják szivatni a jónépet. DAX -0,8% NQ -1,6%. Mivel DAX túladott, elég egy kis "pozitív" nap USA-tól, DAX szárnyal, jön a +2%. Ha rá következő nap USA legalább oldalazgatna, DAX újabb +1%. Ismerjük.
Na,látom vegre elindult lefelé Nasi is..Ha jól megnézed,eddig nem esett szinte semmit a háború miatt. Ma délben kb ugyanott volt,mint a háborút követő napokban..Szóval épp ideje esnie valami komolyabbat.. Én biztos hogy nem longolnám.. Szerintem Irán mostmár egyértelműsítette az irányt,és eloszlatta a gyors befejezéshez szőtt álmokat.. Az esés még csak most kezdődik igazán szerintem vége lesz ennek a le-fel belevásárlásos időszaknak,lehet hogy már éppen mától...
Szerintem meg lesznek még azok a szintek, de nekem hiányérzetem van egy 24,4k-val, majd utána jöhetnek azok a szintek, sőt 21,6k. Most még erre spekulálok.
22741-826 volt becsíkozva nálam annó..éljenek az elhagyott rések majd Irán vagy tramplii kideríti lesz-e koitusz ( válogatás a videóban)...:) https://www.youtube.com/watch?v=Nr85wpYcgfA
NQ shortom volt 24700-ről. Bátortalan voltam. Hogyan is lehettem volna bátor? amikor 24600-ről pár perc alatt 24720. Toltam egy 1%-nyi tőkenyereséget és dobtam. Ma nem vagyok toppon. 1 pozim volt, minden nap a jó irányt kell találni. Lassan lehet készülni a longra. Ez pedig a DAX 3. GAP-jével fog eljönni, holnap. Green Friday, ahogy a német fórumon írják. 22700 dupla alj. NQ 24580-at védik 24600-20 mutyi, ha ez átszakad, onnantól short trend. irány 24400.
Nagyobb USA esés viszont megtörné a daxi erejét és nekem az most benne van a pakliban. 22-vel kezdődő daxot várok én, lehet hogy hiába. Ott keresek egy jó beszállót. Meglátjuk...
a tegnapi lik töltés után a daxnak sacc 400-450 környéke kulcsszint lehet ( soxor megtartotta fordította a napos hetes árat ..ha törné (???) jöhet némi mini pánik (200) utána alatta a pánik (22700-800 sacc) …..( kell(ene) hozzá amcsi rotty és vidám hírek hiánya).... értelemszerűen vidám hírecskére felrobbanhatnak az indexek a mostani kiélezett helyzetben…..a fentiek csak szintek leírásai ( nem szeretném a saját elképzeléseket eltérítene a saját sokaknak mindenképpen megszokottan utólagos teóriájától)...
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?