brainman

Regisztráció: 2007-08-13 11:05

Hozzászólások száma: 69

Utolsó hozzászólás: 2007-09-11 14:13


Tapasztalat: 1
Aktivitás: 1
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

Elfogadták a vagyontörvényt - tüntetők százai a parlamentnél 2007. 09. 11. 14:13
#27
?????????????????
Ezt most tényleg nem tudom...
Mi lesz veled Magyarország? 2007. 09. 11. 14:11
Sokáig tartott DLPH. Már nem vagy a régi...:-)

Mellesleg nem vetted észre, hogy aki nem ért veled egyet, aki nem a te meglehetősen disszonáns nótádat fújja, az mind agymosott, birka, komcsi, libsi bértopikoló? Élvezettel néztem a különböző topikokban, ahogy - érzékelve hiányomat (amit egyebekben neked köszönhetek - de nem teszem) más ellenségeket találtál és rájuk aggattad minősítő jelzőidet.
Te legszívesebben azt szeretnéd, hogy aki ezekben a topicokban megszólal, mind a te és elvbarátaid szélsőséges álláspontját fújja.
Ezért aztán meglehetősen lekezelően bánsz mindenkivel, aki vitába mer szállni veled. Mintha Isten csak neked teremtett volna éleslátást és rajtad kívül mindenki hülye lenne.
Ez a magas lóról történő észosztás gyakran visszafelé szokott elsülni. Erről a lóról - főleg ha egyszer megindul alattad - kqrva nagyot lehet esni.
Elfogadták a vagyontörvényt - tüntetők százai a parlamentnél 2007. 09. 11. 13:59
#25
matgab
Csak most tudok reflektálni.

1./ Hát őszintén szólva nem tudom a pontos számot. Ha te igen, akkor nem akadályozom meg, hogy nyilvánosságra hozd. Bár a kérdés csupán elméleti abból a szempontból, hogy egy általános tendenciát vélek felfedezni benne, azaz szerintem bármely magyar kormány által privatizált vagyon, illetve az eddig privatizált vagyon nem haladja meg nagyságrendekkel az úniós átlagot.

2./ De igen. De azt nem szabályozza, hogy a "népakaratnak" közvetlenül kell érvényesülnie ez esetben.
A párt illetve választási programok olyanok amilyenek (Urbán: más a választási program és más a kormányprogram). Abba most nem megyek bele, hogy ki hazudott és mekkorát. Biztos ismered:
- Honnan tudni, hogy a politikus hazudik?
- Mozog a szája.
A lényeg, hogy az adott program általában megvalósítható és megvalósíthatatlan ígéretek halmaza. A megvalósíthatóság mértékét mindig a kormány rendelkezésére álló erőforrások határozzák meg. Ha ezek szűkösek, pótlólagos erőforrások bevonására van szükség. Ez vagy hitel vagy a meglévő tulajdon kiárusítása. A népet szerintem eddig kurván nem érdekelte, hogy miből akarja az adott kormány megvalósítani azt az ígéretét, amelynek révén a párt választást nyert. A lényeg a magvalósítás volt. Megyó a pótlólagos forrásbevonás hitelfelvételes útját választotta. Fletó ezt nem teheti, mert a konvergencia program ezt nem teszi lehetővé. Mi maradt? Hát persze, hogy a tulajdon maradéka.
3./ Az árat meg lehet egzaktan határozni. De te soha nem kerültél olyan helyzetbe, hogy nem tudtál várni egy lakás eladással addig, amíg az általad vélt valóságos árat megfizeti egy vevő, mert szorított az idő és a szűkös anyagi helyzeted. Így egy idő után odaadtad a legelső vevőnek csakhogy pénzt láss belőle. Szvsz ez a legfelsőbb szinten is így megy. Természetesen ez nem jó. De ez van.

4./ Nem tudom értelmezni a közvagyon fogalmát. Minden ember számára mást jelent: mást a liberálisnak és mást a konzervatívnak. A közvagyon körét meghatározni ekképp értelmetlen.

5. Az elkobzott vagyonok visszaszolgáltatása - neked is tudnod kell - effektíve nem volt lehetséges: részben megsemmisülésük okán, részben, hogy nem abban az állapotban vagy formában maradtak meg, ahogy azt elvették. Ha meg különbséget tettek volna, hogy az egyik ember visszakapja, amásik meg nem, az lett volna alkotmányellenes. Anno rengeteget vitatkoztak erről a kárpótlási törvény kapcsán. Olvasd el.

6./ Lásd 4. pont.
Mi lesz veled Magyarország? 2007. 09. 11. 13:31
Hát azért egy emberfaj szándékos és szervezett megsemmisítését nem kéne összetéveszteni az egyéni tragédiával...
politika és társadalom ahogy én látom (2) 2007. 09. 11. 11:48
matgab

Igaz. Majd elfelejtettem...

ma-ga

Azok igenis radikálisok voltak. A radikális ilyen szempontból gyűjtőfogalom: nem különböztet jobb és bal között - a módszer a lényeg.
politika és társadalom ahogy én látom (2) 2007. 09. 11. 11:25
... és még egy:
A radikálisok csak egyetlen alkalommal tudtak egy adott történelmi szituációban győzni és egyúttal hatalmon maradni. 1917-ben Oroszországban.
politika és társadalom ahogy én látom (2) 2007. 09. 11. 11:23
Mindig van győztes. Nem tanultál történelmet?
Mi lesz veled Magyarország? 2007. 09. 11. 11:22
GaborGabor

Hofi mondta: Korrupció az, amiből engem kihagytak.
politika és társadalom ahogy én látom (2) 2007. 09. 11. 10:53
A győztesnek mindig igaza van.
Mi lesz veled Magyarország? 2007. 09. 11. 10:51
A győztesnek mindig igaza van.
Mi lesz veled Magyarország? 2007. 09. 11. 09:47
Shit!
Elfogadták a vagyontörvényt - tüntetők százai a parlamentnél 2007. 09. 11. 09:27
#8
Ismételt kérdéseim:
1. Az 1990-es induló 100%-os állami vagyonból mennyit lehetett volna privatizálni?
2. Mely törvény szabályozza, hogy az állami vagyon értékesítéséhez népszavazás kellene?
3. Ki mondja meg, hogy mi az "ára" a vagyontárgynak, amihez képest áron alul adják el?

A népé sohasem volt a vagyon. Legfeljebb az, amelyet anno a komcsik elvettek tőle. Attól kezdve az is állami vagyon lett. Tehát:
5. A korábban elvett vagyonokat sem lehetett volna visszaadni?
6. Minden állami vagyon egyúttal nemzeti vagyon is?
7. Ki mondja meg, hol húzódik a határ?
Mi lesz veled Magyarország? 2007. 09. 10. 21:25
Bocs! El kell mennem moziba. Majd - feltéve ha van válasz - holnap reflektálok.

Csapatleépítés.

Csá!
Mire készül a kormány? - Itt van Gyurcsány 48 pontja 2007. 09. 10. 21:23
#8
... tízezer boldog pillanat.
Mire készül a kormány? - Itt van Gyurcsány 48 pontja 2007. 09. 10. 21:22
#6
Jó szám..:-)
Mi lesz veled Magyarország? 2007. 09. 10. 21:21
Na jó.
Árnyaljuk a képet.
A magyar exkomcsikannibálkapitalista lényegében azt teszi, amit bármely más exkommunista/szocialistamáraúniós ország bármely kormánya: értékesíti a tulajdonában lévő vagyont
egyrészt az állami bevételek növelése,
másrészt a saját klientúra hízlalása érdekében.
DE!
Ugyanezt tenné bármely más nem exkomcsi (van egyáltalán ilyen?) pártkáderekből alakult magátjobboldalimenzetikonzervatívnakmondó (hazudó) kormány, ha ő lenne hatalmon. Mert hogy az ő választási sikerében is bizonyára szerepet játszanának olyan kisnagymagyarkapitalisták, akik szeretnék az államon keresztül saját zsebüket megtömni. Ennek ellenkezőjéről ne akarj meggyőzni. Mindannyian ebben az országban élünk.
Namármost. Ha nemzeti radikálisok eltüntetvén az exkomcsi kormányt a maguk kormányát helyeznék az ország fölibe, szerinted mi változna?
A történéseket mindig megfelelő magasságból kel szemlélni, mert aki túl közel ül, az nem látja a fától az erdőt.
Mire készül a kormány? - Itt van Gyurcsány 48 pontja 2007. 09. 10. 21:04
#4
"Javaslom ,először Mózes első 10 pontját kéne betartani,( a többi majd előkerül egyszer....), különös figyelemmel a "ne lopj", "ne hazudj" passzusokra."

Mózes?
Hát igen. Nekem már abban az időben is gyanúsak voltak a zsidók...:-)
Mi lesz veled Magyarország? 2007. 09. 10. 21:00
ma-ga
Lesz ma-ga Juszt is az enyém...

"hogy mi a nemzeti vagyon? brainman! te írtad, hogy 1990-ig minden az volt. akkor ma is az! a nemzet nem adott el belőle semmit! csak az eddig regnáló kormányok! a nemzetellenes önjelölt elit!"

Hát a nemzet mint fogalom, nehezen tudott volna bármit is eladni... Vagy a Pista bácsi és a Julis néni a piacon kínálták volna a áramszolgáltatókat?: energiát vegyenek.. energiát vegyenek...
Félretéve a hülyeséget: a rendszerváltás kétségtelen nem hatalmazta fel az aktuális politikai erőket arra, hogy a Magyar Népköztársaság vagyonát értékesítsék fűnek, fának, jóbarátnak.
Csak szegény újsütetű politikusaink semi mást nem tanultak az iskolában korábban, hogy a szocializmus ellentéte a kapitalizmus (fejlettebb formájában: az imperilizmus), tehát nekik most olyat kell csinálni. Ha meg kapitalizmus, akkor magántulajdon. De hogy lesz a köz/állami/tulajdonból magántulajdon. Hát, hogy privatizáljuk. Fehéren és feketén.
Nosza privatizálták.
Erre kezdik kiabálni a régi szocialistamostantikommunistaradikálisok, hogy álljon meg a gázmenet! El a kezekkel a Magyar Nemzeti/Állami/Köz Vagyontól! (Mi még nem kaptunk belőle és ha ilyen szinten fogy, már nem is marad, mire a fazékhoz kerülünk.) Ez utóbbit persze csak egymás között, nehogy az agymosott birkamagyar (átvéve DLPH-tól) rájöjjön, hogy ők se különbek a Deákné vásznánál...
Hát erről szól a játék...
Mi lesz veled Magyarország? 2007. 09. 10. 20:47
Hát a cikk szerint a konzervatívok mindig lassabban kapcsolnak. És minél szélebbre vannak annál lassabban...:-)
Mi lesz veled Magyarország? 2007. 09. 10. 17:21
Azért az nagy kérdés, hogy mi a nemzeti vagyon.
Az előző rendszerben mind az volt.
Ki húzza meg a határt? És milyen alapon?

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek