A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
Biztos lattad a vezercsere-rol kiadott tajekoztatot. http://www.waberers.com/files/document/document/790/20190201_New%20CEO_HU.PDF . Nekem egyertelmunek tunik, a 2 alabbi kimasolt kifejezesbol hogy mi a helyzet most: . " Robert Ziegler a DHL Freight részlegétől érkezik a vállalathoz, ahol operatív igazgatóként dolgozott 2015-től, majd az Egyesült Királyság és Benelux régiók felelős vezérigazgatójaként tette nyereségessé az addig veszteségesen működő brit egységet. (utolso 7 szo alahuzni) " Személyében egy rendkívül tapasztalt, eredményorientált vezetőt köszönthetünk, aki korábban kiváló eredményeket ért el a működési hatékonyság javításában, a változások bevezetésében és cégek teljesítményének növelésében" (aa lenyeg a "valtozasok bevezetese") . teljesen vilagos a WABE-tol az ebbe bele- kodolt jelbeszed: 1)Nagy baj van, tehat valsag menedzsert hoztak. 2)Nagy valtozasokra van szukseg. . Mindket allitas olyan, amivel egyet lehet erteni. Szukseges is, es helyes is. De egyik sem olyan, ami vonzova teszi WABE-t, a 2019evben az invesztornak.
érdekes írás https://www.erstemarket.hu/tartalom/73431/research-blog-20190205 "Könnyen elképzelhető, hogy ezen hatások eredőjeként a magyar kutakon is 60-80 forintos literenkénti árkülönbséget látunk a kiskereskedelmi árakban a benzin és a dízel között egy év múlva."
Erdekes, hogy elozo ketezres aljnal csak engem erdekelt. Egy ember nem volt,aki ide allt volna, hogy O is veszi. Talan Suyennkollegam volt csak. Ment 25%ot fel. Most kerilnek elo a befektetok elozo alj fele erve?!?! Erdekes
1)A WABE 2018 Q3. negyedeve vegulis "gyenge" jelzot erdemel. Es a 1-9 honap eredmenye is. . Az 1 evvel ezelotti Q3-hoz kepest a 2018 Q3 arbevetel stagnalt, maradt 183M Eur. A Q3 EBITDA -30% csokkent elozo evhez kepest, es 18 M Eur volt. Az 1-3 negyedevre osszes EBITDA 54M Eur volt, szoval nem nagy tevedes 70-75M EBITDA-ra szamitani 2018 egesz evre. A profit helyzet rossz, eddig 9 honap alatt a netto veszteseg -2.6m Eur, az reszvenyenkent EPS=-0.19 Eur/reszveny. Eddig. . 2)Itt tartunk most, es jon Q4. Tavalyrol tudjuk, hogy Q4 erosebb szezonalisan, a 2017 Q4 EBITDA=20 M Eur volt. Az iden varhatoan kb. ugyanennyi lehet, szoval az eves EBITDA tenyleg elerheti az 54+20=74 m EUR szintet. Nade, a profit? . Azt tudjuk, hogy eves szinten az EBITDA-bol fedezni kell kb. 35-40 M amortizaciot (jarmupark+telepek fenntartas), es kell fizetni a kamatokat, a Brutto 290M Eur leasing/hitel utan az 5-6% eseten 15-20 m Eur, szoval, varhatoan a 74M Ebitda-bol eleve elmegy 40+20 ( es kb. 10m ado is lesz), szoval marad jo esetben 4-10 m Eur koruli 2018 eves Profit. Ha ezt szetosztod a 17 m reszvenyre, akkor reszvenyenkent EPS= 0.24-0.55 Eur/sh a varhato 2018 eves profit. . Mennyit er egy ceg, ha a jo konjukturaju 2018 evben ennyi a profit? A kb. 290 M EUr adossaggal egyutt? Nos, atlagos PE=10-12 szorzoval a betyarul gyenge 3-6 Eur/sh jon ki, szoval 1000-1900Ft/reszveny koruli ertek kalkulalhato WABE-ra, a Q4 jelentes elott. . 3)Nos, a Q4 report elott nagyjabol ez a varakozas most a WABE fundas allapotat latva. Tavaly Lajko CEO nagyon optimista hangot utott meg az eves jelentesben, es sokkal jobb evet vart 2018-ra. Eddig ebbol keves latszik, a 2017 eves EPS=1.13 volt. Nos, arra alig van eseley, hogy ennek a kozeleben lesz a 2018. . Az arfolyam ma 2120Ft, es eppen ostromolja a 2120 support vonalat. Konnyen megeshet, hogy ala szakad. Vajon merre fogja eltolni ezt a varakozast a 2018 eves Report? En igen ovatos lennek. .
Gondoltam, hogy azert vagy itt, mert venni akarsz. Ezek szerint 2000 koruli a celarad, lehet, hogy lemegy addig, meglatjuk, en altalaban a min.ar felett veszek es a csucs alatt adok el. Valahogy mindig igy sikerul... nehez elkapni az aljat, mert gyakran hirtelen pattan fel. Egyenlore gyujtogetek tovabb, arra szamitok, hogy felmegy 2350-2550 korulre, persze ha nem, akkor tevedtem, benne van az is a pakliban....
Ha ma 2130-on zarna, akkor beallitana az eddigi legalcsonyabb zaro arat, volt ez a reszveny mar napkozbeni forgalomban 2000 ft is, egyenlore nem tartom valoszinunek, hogy ezt az ellenalast szignifikansan letorje. Mindenesetre ahogy en latom a jelenlegi arfolyamot az a 6% magyar kistulajdonos determinalja, viszonylag alacsony forgalommal, a ceg es a kulfoldi, es magyar intezmenyi befektetok jelenleg nem aktivizaljak magukat. Arra szamitok, ha lejebb megy az arfolyam, a ceg es nagy tulajok rendbehozzak az arfolyamot, kulonos tekintettel a vezeto valtasra.
Sokat gondolkodtam ezen a papiron, atneztem mas fuvarozocegek adatait, es ugy gondolom, az uj vezeto erkezesevel, ezen az arfolyamon mar van benne fantazia, ezert megvettem az elso kissebb pakk Waberers reszvenyem! Remelem kozeptavon jo buli lesz! Udvozlet minden reszvenytulajnak!
Waberers
2015. okt. 05. 18:00 BÉT határozat - értékpapír bevezetése
A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
link