Minden létező gondolatra van már fórum, erre a kb. 80 éves stratégiára pedig még nincs... a value investor a részvényt annak tekinti, ami valójában: üzletrésznek. Eszerint értékeli azt, és diszkontáron vásárol belőle.
"EW-P ("principle") alapon kb. (150)/170 - 190 közé illene lejönnie..."
Úgy látom, hogy az FB 190.28-ig szúrt le tegnap...:)... ha jól sejtem, akkor ez arra utal, hogy lesz még egy (vagy több) ez alá szúrás is ebben a korrekciós menetben.
Tegnap vettem pár apróságot, de csak ilyen 1-1.5k dolláros pakkok. Rá sem nézek. Sajnos amíg dupla vagy semmit nyomok gazprommal, addig tökmindegy. Remélem kimászok ebből, ekkora pozit felvenni... Ráadásul demoralizáló. Trédelgettem itt a buxon, a pánikban, de mit számít ez a nagy bukcsihoz. Csepp a tengerben.
Lehet, hogy kiszivárgott egy hírmorzsa valamilyen enyhülésről, mert most minden index zöldbe került, húztak még felfelé az orosz tőzsdén is, esik a gáz és az arany, emelkednek a kötvényhozamok.
Én is kereken 8 eur-ért vettem, szóval együtt várjuk a kiolvadást. Arra azért lélekben lehet érdemes felkészülni, hogy a nyugati szankciók részeként olyan is elképzelhető, hogy megtiltják a külföldiek részesedés szerzését az orosz vállalatokban.
Én a nyitás (15.30) után vettem, de addigra már lezajlott némi emelkedés, úgyhogy máskor megint pre-market (10.00 után) vásárolok, ilyen esetben. Estefelé pedig 3 eladást eszközöltem, ebből 1-et zárás előtt 3 perccel. Hadd legyen nagyobb a tartalék, ha holnapra netán ismét romlik a hangulat.
Ennek bizony én is. Tegnap vettem paypalt, ma nyitasban gondolkodtam rajta, hogy dobom, de nem tettem. Ugyanakkor ma reggel első "felindulásból" könnyítettem más pozikon (jelentősebb mínuszt realizáltam) és lehet, hogy nem volt jó ötlet, mégsem bánom, nyugisabban alszom és ez azt mutatja, hogy azok a pozik talán el voltak méretezve. Egyébként nem vagyok biztos, hogy itt nagyobb fordulót láttunk, esetleg egy alj kezdhet lassan épülni, de a péntek veszélyes lehet. A hétvége előtt sokan zárhatnak pozikat és inkább a felpattanásra játszó longokat, mint a nyitott shortokat, hiszen ki tudja mit művel putyin hétvégén. Annak kicsi az esélye, hogy ez néhány napon belül rendeződik.
Value Investing