Minden létező gondolatra van már fórum, erre a kb. 80 éves stratégiára pedig még nincs... a value investor a részvényt annak tekinti, ami valójában: üzletrésznek. Eszerint értékeli azt, és diszkontáron vásárol belőle.
"Bárcsak GS-t és JP Morgant ne vettem volna" - az ilyesmiket sosem fogod előre látni, a stratégiát kell úgy alakítani, hogy valami módon minden irányra készen állj.
FAir enough, tavaly az osztrákoknak már mondták, hogy készüljenek 2 heti élelemmel, és minden egyébbel esetleges energiakimaradásra. (Nem tudom, talán a linket már megosztottam)
Köszi, de jó, hogy hallgattam rád, és tegnap reggel még eladtam a Vodafone részvényeket. Bárcsak GS-t és JP Morgant ne vettem volna, lehet, hogy még a bond market-es investmentem megment.
Miről van szó? Szerintem történhet olyan nyugati szankció, hogy megtiltják a nyugatiaknak az orosz értékpapírok vásárlását. Ám ez lehetővé teszi, hogy továbbra is eladd, amid van, vélhetően már sokkal nyomottabb áron. Az oroszok viszont csinálhatnak olyat, hogy zárolják a nyugatiak orosz befektetéseit. Ez már egy nagyon elmérgesedett, szélsőséges helyzet, de még rosszabbodhat úgy, hogy ezt a zárolt tulajdont államosítják. Szerintem erre nagyon kicsi az esély, de azt is tudom, hogy ilyen gazprom aránnyal már félnék ettől.
Nem szabad ennyit pénzt egy lóra feltenni. Sajnos én is megjártam az Enefivel, több mint 25% volt az aránya tavaly, idénre sikerült levinni 18%-ra, de az még mindig nagyon magas nekem. Nem fogok egyetlen egy cégbe se rakni 10%-nál többet (ezt megfogadtam).
Value Investing