Minden létező gondolatra van már fórum, erre a kb. 80 éves stratégiára pedig még nincs... a value investor a részvényt annak tekinti, ami valójában: üzletrésznek. Eszerint értékeli azt, és diszkontáron vásárol belőle.
Kevés esélyt adtam volna annak - és tán nem vagyok egyedül - , amikor hajnalban 4100-on jártunk, hogy estére 4270-en leszünk. A tőzsde mindig változatos fordulatokat hoz.
Ilyenkor lehet folyamodni még egy módszerhez. Tegyük fel, hogy több papírt szeretnék venni azokból, amelyek az indexnél sokkal jobban esnek, ám profitábilisak. Ugyanakkor nem szeretném a cash tartalékot ugyanilyen mértékben csökkenteni. El lehet adni olyan részvényeket, amelyeken már van haszon, és a jelenlegi helyzetben emelkedik, vagy csak alig esik. Például, Lockheed Martin eladás, Citigroup vétel. Kinross Gold eladás, Arcelormittal vétel. A siker itt sem garantált, de mint lehetséges eszközt, érdemes mérlegelni.
A várakozások alapján jónak tűnik. 2 éve csődöt áraztak benne, azért esett akkorát? Én egyébként az integráltakat preferálom, illetve annyira egyértelmű már az olajár emelkedés, hogy ilyenkor a tőzsde szeret az ellenkező iránnyal megtréfálni.
Tibi, véleményed szerint jelen helyzetben mennyire jó döntés egy usa olajkitermelot tartani jelentősen és folyamatosan emelkedő profittal, árbevétellel, csökkenő adóságállománnyal, kb. 6 P/E (CPE)? Én úgy gondolom, hogyha nem lesz világméretu konfliktus, akkor igen. Ugyanakkor ma nyitásban minden IS akciós lesz
Köszi, én már megelőztelek: EUR-t vettem hajnali 05-kor :-), de ennél sokkal többet kellett volna, a pénz még az államkincstárban, nem tudom, hogy most érdemes-e még rohanni vele, szerintem ha kinyit a tőzsde, még rosszabb lesz az árfolyam.
A 2008-as válság előtt kezdtem az ipart, a tőzsdei túléléshez hozzátartozik ez a józanság. :) 2007. óta olvasom ezt a fórumot, azóta alig néhányan maradtak, és közben többször is cserélődött a közönség. Nem tudom még, mit veszek, de előre van sorolva a Boeing, Gilead, EPR, Unum, meg még néhány másik.
Value Investing