Minden létező gondolatra van már fórum, erre a kb. 80 éves stratégiára pedig még nincs... a value investor a részvényt annak tekinti, ami valójában: üzletrésznek. Eszerint értékeli azt, és diszkontáron vásárol belőle.
2022-ben elérhet 1500-1800 ft EPS-t, ha teljesen kihagyjuk az orosz-ukrán érdekeltségeket, és akkor a mostani 10k Ft-os ár teljesen korrekt - szerintem. Ha vennék BÉT részvényeket, itt már simán vennék egy adagot belőle.
Ezt hogy sikerült kiszámolni? itt a 2021 q3 jelentésből az első 9 havi eredmény. https://gyazo.com/1Furfhe8BFbkEhXn1xcYPr8jYAACNpfV7p nem matekozom végig, de 373 mrd-ból az ukrán eredmény 28 mrd, az orosz meg 24 mrd. és az első 9 havi eredményük 370 mrd forint volt, de korrekciós tételek nélkül is 335 mrd. szóval mintha más műsort néznénk.
Pont ezen gondolkodtam a nap folyamán én is, viszont a jelenlegi ár még mehetne lejjebb, én 10 EUR-nál ugornék bele először, az ugyanis már elég durva osztalék hozamot adna, feltéve ha fent tudja majd tartani.
Amit még fejben kell tartani, hogy a bankok kábé 10x körül tőkeáttéttel működnek, szóval ha a mérlegben valami zűr van (orosz és ukrán eszközök), az fokozottan érintheti a saját tőkét.
Value Investing