Minden létező gondolatra van már fórum, erre a kb. 80 éves stratégiára pedig még nincs... a value investor a részvényt annak tekinti, ami valójában: üzletrésznek. Eszerint értékeli azt, és diszkontáron vásárol belőle.
Technikai eszközöket nem használok, arra figyelek, hogy a meglévő és a reálisan várható profithoz képest a fizetett ár ne legyen túl magas. A mért időszak első feléhez képest (akkor még kevésbé volt kiforrott) a részvényeket hosszabb ideig tartom, cél, hogy eladás esetén már tisztes hozama legyen, és tűnjön kevésbé vonzónak a tartása más részvényekhez képest. Tartási idő nincs igazán mérlegelve.
Én 25-ről vettem, miután lezúgott 40-ről, azt hittem, hogy jó áron szállok be, de tévedtem. :) Nem baj, nem szokott megremegni a kezem, nagyon ritkán adok el veszteséges pozit. Cathie Wood-ék is vásárolgatják. Még nem tudom, hogy bővitsek e belőle, és ha igen, akkor milyen áron, valószínűleg az általad elképzelhetetlen árnál majdnem biztos, hogy vennék én is belőle, de 15 környékén is megfontolnám.
A Financial topikban technikai alapon 15, sőt, 10 USD technikai célarakat is neveztek. Mind Pomperj, mind eurocent és azért ők igen jó technikai elemzők. Én 18 környékén jó beszállónak tartottam (pusztán technikai alapon), nos tegnapelőtt 17 alá is benézett. A 10 USD-t viszont szinte elképzelhetetlennek tartom. Ha mégis lemenne oda, ott biztos feltankolnék :o)
Gratula! Szép eredmény! Tibi, tudom, neked a funda az első, de kérdésem, esetleg technikai eszközöket is használsz a jó beszállók, kiszallókhoz, vagy kiszámolsz egy célárat és ott "mindegy", hogy a technikai kép mit mutat esetleg, te be- vagy kilépsz? Mennyi az átlagos tartási időd? köszönöm válaszod!
Törölt felhasználó2021. 05. 13. 09:54
Lyxor S&P500 vix future Ez inverz követi az S&P500 indexet, sztem ilyenkor ezek jó vételek, mikor minden is esik szinte.
Tavaly július óta elkezdtem mérni a hozamom az indexekhez. Csak kíváncsiságból, nem célom versenyezni velük. Most ama kellemes helyzetben vagyok, hogy 60-80% részvényaránnyal hajszállal jobb vagyok a Nasdaq-nál. Ez csak egy pillanatnyi állapot, de azért jól esik. :)
Az elmúlt időszakban relatív erőt mutat az IBM, még a képen látható idősíkon is az MA50, MA200 fölé került és ma megérkezett a csatorna tetejéig, ezt viszont nem biztos, hogy egyből át tudja majd vinni. http://keptarhely.eu/view.php?file=20210506v01v20zpq.jpeg
Ezek a jó hírek. Csak igy tovább. PM is szépen menetel 100 $ felé... T nel is bizakodó vagyok. Ami furcsa volt hogy szintén tartotta az osztalék kifizetést a szokásos évi 1 centes emelés is elmaradt....
Value Investing