Minden létező gondolatra van már fórum, erre a kb. 80 éves stratégiára pedig még nincs... a value investor a részvényt annak tekinti, ami valójában: üzletrésznek. Eszerint értékeli azt, és diszkontáron vásárol belőle.
Egészen elképesztő, hogy 4 dollár óta folyamatosan nyíltak a shortok (kb. +20%). Elvileg 2 nap múlva frissül ez az oldal, kíváncsi leszek mit mutat majd, már biztos nagyon fájhat. https://www.marketbeat.com/stocks/NYSE/GME/short-interest/
Én is adtam el most Intelből, és szintén visszaszállnék, de lentebb mint Te. :) Nekem 50 alatt szimpatikusabb, aztán meglátjuk, hogy lesz e rá lehetőségem vagy sem.
Szerintem most indult be igazán a short squeeze. Ezt én már pozi nélkül nézem végig. De nem baj, örülök annak, hogy ki tudtam belőle szálni nyereséggel, nem bánkódom, hogy lemaradtam a mostani emelkedésről.
ok, köszi. vagy itt ~57-nél kell visszaszállnom, vagy ~54-nél (0,5 fibo; DMA 200; rés alja). még legalább a holnapi napot megvárom vele. https://invst.ly/tg8g-
Ha tudna pozitív meglepetéseket hozni a chip piacon - ami könnyen lehet, mivel az Intel egy lesajnált cég jelenleg - akkor pár éven belül nem tartanám irreálisnak a 100$-t sem. A célár alatt tehát olyasmit értek, hogy nem lenne túl elrugaszkodott az ár, vagy annak megközelítése.
Mai jó hír: Intel nyitásban felszaladt 60$-ig. Sokat kínlódott 45$ körül. A saját céláram nem merem leírni, mert túl merész, de nem is lényeges. Aki 60$ körül el akarta adni, annak a piac ma lehetőséget adott.
A naked short put és a covered call ekvivalens stratégiák. A kifizetési grafikon is megegyezik. Lehet ugyan a gyakorlatban némi eltérés put-call paritás sérülés, vagy az eltérő bid/ask spread miatt, de ez általunk nem keresskedhető le haszonnal. Nagy osztalékhozamot fizető papíroknál sz odztslékot tartalmazza a put opció prémiuma, így itt sem sérül a p/c paritás lekereskedhető mértékben. Ennek megfelelően mindkét stratégia egyformán hozamkorlátos felülről és lefelé 0 árfolyamértékig korlátlan a kockázat.
A DOTM PUT kiírás felülről korlátos hozamstratégia. Van arra tapasztalat vagy teszt, hogy melyik a jobb hozam adott (megfelelően nagy) összegre vetítve: DOTM PUT kiírás magasabb hozamért, mint a short call vagy megvenni jó értékelésen (ha lehet) egy minőségi papírt és osztalék + covered call + árfolyam emelkedés(esés)?
Nem is annyira a letéti követelmény, mint inkább a lebegő veszteség darálja a szebad tőkét. Ha az ár hövekszik, akkor a delta átal meghatározott mértékben nő a portfólió összértéke (természetesen ez is lebegő formában). Az idő előrehaladtával aztán a theta is neked dolgozik és szép lassan a teljes extrinsic rákerül a számlára. Igen, a margin call reális lehetőség tud lenni hibás, vagy vakmerő kockázatkezelés esetén.
Ha jól értem, akkor a kezdeti fedezeti igény egy PUT eladás után, ha az ár esik, folyamatosan nőni fog, igaz? Ha viszont az ár stagnál vagy emelkedik az idő előrehaladtával, akkor viszont csökkenhet a fedezeti igény? Vagy a kezdeti szint alá nem megy semmikor? És ha ki vagy feszítve de növekszik az elvárt fedezeti igény, akkor telefonál Mr. Margin Call?
Még nem tudom magabiztosan használni a szakszavakat. Amit írtál azt jelenti, hogy ha 30% a letéti követelmény, akkor legalább annyi cash ott figyel a számlán? Azt is meg lehet tenni ezekszerint, hogy a cash nem éri el a követelmény szintjét?
Value Investing