Én még mindig azon az állásponton vagyok, hogy ha már nem nagyon találsz jó lehetőségeket vételekre, akkor az azt jelenti, hogy ne vegyél. Miért kellene ilyen piaci magasságokban feltétlenül 70-80%-os arányban részvényben ülni? Szerintem az pont, hogy a biztonság jelentős mértékű feladása lenne, és ugye mi értékalapú befektetők kiemelt szerepet tulajdonítunk a biztonságnak.
Nyilván tisztában vagyok azzal is, hogy a piacok simán emelkedhetnek még akár évekig, (engem ez nem különösebben zavarna, mert saját stratégiát követek, nem a piacot), de őszintén melyiknek van nagyobb esélye egy 6 éve tartó long piac esetében? A több éves további emelkedésnek vagy esetleg egy hamarosan bekövetkező korrekciónak(válságra még nem is gondolok, pedig a jegybankok lufifújásából azért jöhetne az is)?
A választ mindenkire rábízom.
Nyilván tisztában vagyok azzal is, hogy a piacok simán emelkedhetnek még akár évekig, (engem ez nem különösebben zavarna, mert saját stratégiát követek, nem a piacot), de őszintén melyiknek van nagyobb esélye egy 6 éve tartó long piac esetében? A több éves további emelkedésnek vagy esetleg egy hamarosan bekövetkező korrekciónak(válságra még nem is gondolok, pedig a jegybankok lufifújásából azért jöhetne az is)?
A választ mindenkire rábízom.
Value Investing