Elképzelhető,hogy ő nyomta fel reggel az árat és ma 7100 a max amin vesz.A helyében lassabban emeltem volna az árat néha egy kis visszaöntéssel megremegtetve a kisbefektetőket.De jó igy.Holnap remélem ugrik megint egy szintet.7150ig van 2k eladó
Szerintem ez a válasz a felvetésedre. (6 index követő alapot sorol fel az eredeti portfolio.hu cikk)
Mivel számításaink szerint a Synergon és az Állami Nyomda már az egymást követő második félévben nem tudta hozni az indextagsághoz szükséges minimális követelményeket (úgy, hogy ezúttal csak két kritériumnak tudtak megfelelni a hétből), a szabályok szerint október 1-től már nem szerepelhetnek a BUX-ban.
Helyükre az RFV lép majd, mely tőzsdei pályafutása során először lehet képes BUX indextagságot szerezni. A változásokat követően a BUX index tizenkét tagot számlálhat, ami a szabályok szerinti minimális követelménynek felel meg.
Mekkora lehet a pótlólagos kereslet?
Amennyiben azzal a feltételezéssel élünk, hogy az RFV az Állami Nyomda jelenlegi 0.26%-os BUX súlyának megfelelő módon kerül be az indexbe, az 38 millió forint körüli többlet keresletet jelenthetne a 14.8 milliárd forintos nettó eszközértékkel rendelkező indexkövető (referencia index a BUX) alapok felől.
Persze ne feledjük, hogy az alapok a benchmarkon belül érvényes részvénysúlyoktól kismértékben eltérhetnek, vagyis nem lesz muszáj azonnali vásárlásokkal jelentkezniük az RFV piacán. A vásárlások időben is elhúzódhatnak, ilyen tekintetben pedig a 38 millió forintos érték nem mondható eget rengetőnek a papír piacán. Az indexbe való bekerülés által a papírok piacán potenciálisan várható többlet kereslet tehát csak elhanyagolható mértékű pozitív hatásokat okozhat a részvény árfolyamában.
Bent van egy kisebb tétel a piaci árfolyam felett, hogy egy esetleges kis vevő ne tudja kitöretni., egy nagynak viszont kicsi legyen ahhoz, hogy érdemes legyen belevennie.
Néhány darabbal megpróbálják lecsorgatni, nincs a könyvben vevő és mégis majdnem mindig a legjobb eladótól csipegetnek ki valamennyit.
Ergo itt egy nagyhal próbál a lehető legolcsóbban a kicsiktől a lehető legtöbb pakkot kivenni.
A kicsik sztem nem nagyon vennék egymástól ilyen áron, mert a kisbüfi szentiment drágának érzi a papírt miután ment már 20%-ot az elmúlt 1,5 hónapban. Ennek ellenére veszegetik.
Leginkább nem is egy nagy vevő lehet, hanem legalább kettő, ezért nem hagyják az árfolyamot, hanem egymás orra elől csípegetik el a kisebb nagyobb pakkokat, viszont egyik sem áll be feltűnően a könyvbe...
És emiatt nem is merik borítani az árfolyamot, mert tudják, ha az egyik borít akkor a másik alááll.
Kivéve , ha megegyeznének egymással...Tehát ez benne van, de ezzel csak igazolást nyerne a teóriám.
Egyetértek. Az RFV-nek inkább a főoldalon lenne a helye, mint a nyomdának, a Danubiusnak vagy az EMASZ-nak, amik többnyire csak dísznek vannak ott. Ma az EMASZ vezet 3 milliós forgalommal. Gratula a BÉT honlap szerkesztőjének is!
Törölt felhasználó2010. 09. 01. 13:52
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó2010. 09. 01. 13:45
Sziasztok!
Szépen alakul az árfolyam, 7100 Ft-on állunk, van vételi erő is hál'Istennek!
Nem is vagyunk már olyan messze a 7500 Ft-os szinttől!
Szerintem érdemes türelemmel kivárni a fejleményeket, a rendkívüli közgyűlés is itt van hamarosan, szeptember közepe is itt van 2 hét múlva, lesz még itt pörgés a részvényben év végéig!
Ha bejön a 2 projekt, akkor további komolyabb vételi érdeklődés 8500 - 10 000 Ft közeléb repítheti az árfolyamot... Szvsz.
Csak így tovább RFV!
Becsülöm ebben a cégben, hogy igazán transzparens, megbízható! Továbbá, hogy elég korrektek, átláthatóak, stb. a befektetői tájékoztatói, nem hallgatnak el társasági eseményeket!
Még több ilyen transzparens céget a BÉT-re!
Ilyen KEG-es, stb. új tőzsdei bevezetések helyett az RFV-szintű, kaliberű tőzsdei bevezetéseket kéne jobban támogatini, motiválni a BÉT-vezetőségnek, és minden tőzsdei, pénzügyi hatóságnak, intézménynek!
Akkor jogos, amit írtam, nem? 30000 darabot nem lehet titokban adni-venni, legfeljebb azonnal nem lehet tudni, hogy az most valódi vétel/eladás vagy csak technikai.
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....