Topiknyitó: Törölt felhasználó 2009. 01. 16. 11:26

RFV 2009  

Nem tudni miért adják és ki adja itt el, de nem hiszem hogy pluszban dobálják kifelé a pakkokat.

Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.

2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.

Ha csak.....
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2010. 09. 02. 09:26
Előzmény: #6219  Törölt felhasználó
Megtennétek, hogy cseréltek egy privát mail vagy msn vagy bármi címet és ott folytatjátok?! Engem, most az zavar, hogy 10 perc volt mire átolvastam a tegnapi hsz.eket du.-tól. De értelme az nem volt. Felbeszélők, lebeszélők amúgy tényleg jobb lenne, ha kerülnék a fórumot. Pl. jobban örültem amikor Művezető hozászolásai is a részvény ill. a cég alakulásáról szóltak nem Bigking hszéről.
Törölt felhasználó 2010. 09. 01. 23:28
Előzmény: #6217  Törölt felhasználó
Értem én Nagykirály,ne félj,értettem már az első beírásodkor is.Ezért fölösleges volt éjszaka billentyűt ragadnod...
Igen,lehet valamit én is összekevertem. Így utólag visszanézve a délutáni szájmenésedben valóban két külön beírás utalt a 7500-as árra, illetve egy külön post arról, hogy 7250-ig már csak 500-600 db eladó van és hipp-hopp 7500-ön vagyunk...No comment.

Valóban gondolatilag összefésültem a két dolgot, mert azt hittem, legelább egynek megfelelő mondanivalót tartalmaz....Tévedtem,belátom.....
Törölt felhasználó 2010. 09. 01. 23:12
kedves vcmate!
Bocsi,köszi a javítást!
Javítom magamat is, van kellő önkritikám, ahibáimat is beismerem!
Igen, ATH, ahogy írtad!
Csak tudod, véletlen eggyel lentebb ütöttem a billentyűzeten, félrenyomtam. :-)))
Na de most már megyek is, jó éjt!!!!
Kiváncsi vagyok a holnap napra és az egész hónapra! :-)
Törölt felhasználó 2010. 09. 01. 23:08
Engem pedig zavar a szövegértelmezési problémád, a másik lehurrogása ok nélkül! Ez a véleményem.
Ha pedig nem voltam teljsen egyértelmű, kérdezz rá, hogy "Kedves NagyKirályom!:-)" ezt tényleg így értetted, vagy netán másképp?
Ha nem voltam egyértelmű netán (ez benne van a pakliban), akkor fölösleges időpazarlás helyett rákérdezel, és 2-3 mondatban leírom a pontosítást, és akkor nem kell Neked sem, és nekm sem sokat írni. Így egyszerűbb és költségtakarékosabb is! :-))
(Nincs fölösleges enegiapazarlás, árampazarlás, óvjuk a környezetet is ezáltal, nem rontjuk a szemünket a monitornézéssel, stb. ) :-))
Ilyen egyszerű ez!!
Plusz nem egymással kell foglalkozni, hanem az adott részvénnyel!

Az igazság írmagját tartalmazza az RFV mindnekori hivatalos közleménye!
Az igazság az, hogy napi maximumon is zártunk!
A igazság az is, hogy +5 %-nyira vagyunk a 7500 Ft-os opciós szinttől! (Ez nem jeleneti azt, hogy én azt feltételezném, hogy az opció esetleges jövőbeli lehívása miatt emelkedne az árfolyam. Ezt is félreértetted szerintem! Az ár más dolog (dolgok) miatt emelkedik...szvsz...

Ennyit erről!!
Most megyek is, mert reggel korán kell kelni, és még olcsón vásárolni az RFV-ből! :-)))
Amúgy rájöttem, ide afórumba elég csak ritkán beírni, hisz csak idő megy el vele, a nagyok meg majd a háttérből figyelik a folyamatokat! :-))

Találkozunk 9000-10 000 Ft közötti árfolyamnál!Legközelebb akkor nézek ide vissza, amikor ilyen szinteken lesz az árfolyam, bár lehet 8000-nél is bekukkantok már ide! :-)

Üdv.! Kitartás Minden RFV.részvényesnek!

vcsmate 2010. 09. 01. 23:01
Előzmény: #6215  Törölt felhasználó
Nem ATH-n?

Törölt felhasználó 2010. 09. 01. 22:52
Kedves formerplayer!

Szerintem eléggé félreértetted az egyik hozzászólásomat!
A szövegkörnyezetet is nézd meg légy szíves!

Idézem magamat:

igen, lehet!
Viszont az is lehet, hogy még olcsón akart 1-2 db-ot hagyni 1-2 kisbefektetőnek! :-)

"Számolgattam egy kicsit, lényeg:

Csupán 5 %-os emelkedésnyire vagyunk a 7500 Ft-os szinttől!
Soós Csaba vételi opciós joga 7500 Ft-ról szól, el ne felejtsük! :-) A legutóbbi közlemény szerint is fent kívánja tartani ezt a vételi opciós jogot!

Üdv. Mindenkinek!"

Szerintem egyértelmű a mondandóm.
De, ha félreértettél volna valamit, akkor elmagyarázom a Te kedvedért a mondandóm lényegét:

Én úgy értettem, ahogy leírtam.
Ma 7150 Ft-on zártunk. Igen,ahogy írod, történelmi csúcson, ATM-en! Egyetértünk.
Azt is leírtam egy másik hozzászólásomban, hogy napi maximumun zártunk, ami elég pozitív előjele a további emelkedésnek!
Tényleg szép ez a történelmi maximum, nekem meg közben eszembe jutott a múltkori közlemény (és a legutóbbi is), amiben Soós Csaba vételi opciójáról volt szó, ismét megnéztem a bet.hu-n, hogy jól emlékszem-e rá, és szerencsére jól emlékeztem a közleményre, melyben 7500 Ft-os opciós ár szerepelt!

Én meg egyből megörültem annak, hogy na, ha mostmár 7150 Ft-on vagyunk, akkor biztos előbb-utóbb, mondjuk e hónapban csak elérjük a 7500 Ft-os árat!!
Azaz 7150 Ft-tól kb. 5 %-ot kell emelkednünk,hogy elérjük a 7500 Ft-ot!!

A "számoltam egy kicsit"-et úgy értettem, hogy kiszámoltam a 7150 Ft 5 %-át
(hogy mennyit kéne emelkedni még 7500-ig, milyen messze van az árfolyam az opciós szinttől, kiváncsi voltam erre, magamban kiszámoltam), és kb. 7508 Ft jön ki, ha tovább emelkedik a részvény kb. 5 %-ot!

AZT EGY SZÓVAL SEM EMLÍTETTEM, AMIT TE ÍRTÁL!

Légy szíves ne adj olyat a számba, amit soha nem is írtam, mondtam itt!!
Engem nagyon rosszul idéztél, így idéztél engem:

"számoltál egy kicsit és már nincs is messze Soós Úr 7500-as opciós ára s talán ennek köszönhető az emelkedés"

OLVASS LÉGY SZÍVES VISSZA, ILYET EGY SZÓVAL SEM MONDTAM!

Nem ragozom túl, amit leírtam, egyértelmű szerintem. Röviden még egyszer a gyengébbek kedvéért:
Örültem neki, hogy 7150 Ft-os napi maximumon, és egyben történelmi csúcson is zárt az árfolyam, na mondom, úgy emlékszem, volt valami opciós közlemény nemrégről, hát visszanéztem a bet.hu-n (mert nem volam benne biztos, hogy jól emlékszem-e rá, önellenőrzés), és látom 7500 Ft a vételi opciós szint, na mondom ez szuper, már nem is vagyunk olyan messze ettől a az opciós szinttól, már csak 5 % emelkedésnyire (amit gyorsan kiszámoltam zsebszámológéppel, 7150 Ft 5 %-át).
Ilyen egyszerűen értettem!! :-))
Mit kel ebbe baromságokat belemagyarázni??

Ha meg nem vagy biztos benne abban, hogy érted-e amit írtam, akkor lehurrogás, a másik hülyének nézése helyett miért nem kédezed meg az illetőt (pontosítás végett), akit nem értettél meg??
Mert így egyszerűbb lett volna.

Értem? :-)
Törölt felhasználó 2010. 09. 01. 22:01
Előzmény: #6211  vcsmate
Mekkora nyugalom volt itt hónapokig, míg nem nagyon mozdultunk, most felpezsdült a topik is.
Mondjuk engem nem zavar, el tudom viselni. :)
Törölt felhasználó 2010. 09. 01. 22:00
Előzmény: #6209  Törölt felhasználó
Üdv Mindenkinek!

...hát igen, ha nem vagyok biztos valamiben, akkor legalább utánnanézek, vagy nem írok le semmit, az adott témában...Szerintem a "nagy király" csak meg akarta jegyezni, hogy ilyen dolog is van, lesz,lehetséges nemsokára, ha elérünk egy bizonyos árfolyamot, csak a szövegkörnyezete nem megfelelő volt....Valóban nem ettől az eseménytől emelkedik a részvényárfolyam, de szerintem ő sem így érthette (vagy legalábbis remélem)....

Inkább emeledhet az árfolyam olyan tényezőktől, hogy valaki vagy valakik komolyan elkezdtek számolni azzal az eshetőséggel, hogy ha az RFV Nyrt. mindkét folyamatban lévő pályázatot megnyeri milyen eredményjavulást idézhet elő.....Milyen mértékben emelkedhet a netto marzs, ezáltal a netto eredmény, az EPS stb.....

Viszont olvastam, hogy valaki vagy valakik már az EMASZ Nyrt. részvényeihez hasonlítják az RFV Nyrt. értékpapírjait, meg növekedési kilátásait.... Csak halkan jgyezném meg az EMASZ Nyrt. éves várható árbevétele a 2010 üzleti évre 95-100 milliárd forint, várható netto eredménye 12 milliárd Ft, egy részvénye jutó várható nyeresége (EPS) kb.3900 Ft vagyis jelenlegi árfolyamhoz viszonyított P/E mutatója kb. 5,7-6. Áramszolgáltató, osztalékrészvény, stb....

Azért jegyeztem meg ezeket a dolgokat, hogy a nagy örömködésben - egyetértve "formerplayer" kollégával - ne írjunk hülyeségeket.....Ne befolyásoljunk megalapozatlan információkkal senkit sem, vagy akkor tegyük mondanivalónkat nagy feltételes szövegkörnyezetbe......
exmnbs1 2010. 09. 01. 21:38
Előzmény: #6211  vcsmate
Nem fog. Ezt a rv-t nem a hazugság, hanem a teljesítmény fűti.
Arra használja a cég a tőzsdét amire való: tőkebevonásra a cég és a részvényesi érték növeléséhez.
Transzparenciája élenjáró.
Remélem a vezetői jobban megtalálják számításukat, mint a lehúzósok
vcsmate 2010. 09. 01. 20:57
Szep volt former, riszpekt. :)
Hasonloan agitalt a genesisnel is, remeljuk nem jut arra a sorsra.....
DMolnar
DMolnar 2010. 09. 01. 20:49
Kedves Tulajdonostársak! Nem kell a dráma, itt mindenki nyugodtan elsírhatja bánatát, megoszthatja örömét, prognosztizálhat, elemezhet fundásan, de akár TA alapon is. Erről szól a fórum. :)
Törölt felhasználó 2010. 09. 01. 19:42
Előzmény: #6206  Törölt felhasználó
Igen,kedves Nagykirály,ez valóban egy tőzsdei fórum. Igazad van,itt egyre inkább megjelenik az egész tőzsdei vertikum(kisbüfik,remegő kezű spekók,profi invesztorok, ügyeletes lüzerek stb,stb).

Nem az örömmel volt gondom, elhiheted, hogy 5 számjegyű rv-en üldögélve nekem sincs ellenemre a mai nap. Csak nehezen viselem--s ennek a véleményemnek gondolom hangot adhatok ebben a fene nagy demokráciában-- a semmitmondó,sőt, félrevezető, infókat, ami az igazságnak az írmagját sem tartalmazzák.
Mert mit is írtál le?Nem azt, hogy hipp-hipp hurrá, ATH nagy forgalommal, hanem hogy "számoltál egy kicsit és már nincs is messze Soós Úr 7500-as opciós ára s talán ennek köszönhető az emelkedés"
Mi köze az opciós strike-nak a jelen árfolyamemelkedéshez? 2 hete 6000-en ez nem volt látható?Vagy amikor a napokban S.Úr kiszállt a határidős papírokból?
Az a bajom, hogy félrevezetően olyan dolgokat sugalltál, aminek semmi köze egymáshoz:mintha azt mondanád, azért esik a hó,mert november van. Nem Királyom, nem azért.Hanem mert 0 fok alatt a Földön a csapadékkicsapódának ez a megszokott formája.Történhet ez februárban, de még májusban is...

Igen, valóban írtam 6500-nál, hogy egy ezrest fog nemsoká ugrani a papír,mert a nagy vevő nagyjából kiszívta a piacot s feljebb kell lépnie.
Konkrét, valós okot tettem okként az emelkedés mögé,nem pedig kivágtam a Blikk főcímét....

Zavart a vélemény mögé bújt amatőrizmus.Bocs, de ez a véleményem. Remélem elmondhatom--mert ez egy ilyen fórum--s remélem nem sértődsz meg nagyon..:-)
Törölt felhasználó 2010. 09. 01. 19:41
Előzmény: #6206  Törölt felhasználó
Igen,kedves Nagykirály,ez valóban egy tőzsdei fórum. Igazad van,itt egyre inkább megjelenik az egész tőzsdei vertikum(kisbüfik,remegő kezű spekók,profi invesztorok, ügyeletes lüzerek stb,stb).

Nem az örömmel volt gondom, elhiheted, hogy 5 számjegyű rv-en üldögélve nekem sincs ellenemre a mai nap. Csak nehezen viselem--s ennek a véleményemnek gondolom hangot adhatok ebben a fene nagy demokráciában-- a semmitmondó,sőt, félrevezető, infókat, ami az igazságnak az írmagját sem tartalmazzák.
Mert mit is írtál le?Nem azt, hogy hipp-hipp hurrá, ATH nagy forgalommal, hanem hogy "számoltál egy kicsit és már nincs is messze Soós Úr 7500-as opciós ára s talán ennek köszönhető az emelkedés"
Mi köze az opciós strike-nak a jelen árfolyamemelkedéshez? 2 hete 6000-en ez nem volt látható?Vagy amikor a napokban S.Úr kiszállt a határidős papírokból?
Az a bajom, hogy félrevezetően olyan dolgokat sugalltál, aminek semmi köze egymáshoz:mintha azt mondanád, azért esik a hó,mert november van. Nem Királyom, nem azért.Hanem mert 0 fok alatt a Földön a csapadékkicsapódának ez a megszokott formája.Történhet ez februárban, de még májusban is...

Igen, valóban írtam 6500-nál, hogy egy ezrest fog nemsoká ugrani a papír,mert a nagy vevő nagyjából kiszívta a piacot s feljebb kell lépnie.
Konkrét, valós okot tettem okként az emelkedés mögé,nem pedig kivágtam a Blikk főcímét....

Zavart a vélemény mögé bújt amatőrizmus.Bocs, de ez a véleményem. Remélem elmondhatom--mert ez egy ilyen fórum--s remélem nem sértődsz meg nagyon..:-)
Törölt felhasználó 2010. 09. 01. 18:47
Akár egy kisebb korrekció is beleférhetne már, viszont ezt nagy valószínűséggel egyesek további erős vételekre használják ki, viszont az is könnyen lehet, hogy tovább emelkedik az árfolyam. Az utóbbinak szerintem nagyobb a valószínűsége, a piac előre áraz mindig...

Szép estét, máa ennyi volt, holnap is szép napunk lesz! :-)
Törölt felhasználó 2010. 09. 01. 18:41
Előzmény: #6204  Törölt felhasználó
Kedves formerplayer!

Ha jól tudom, ez egy tőzsdei fórum, éppen az RFV fóruma.
Nem lehet hozzászólni a részvényeseknek?
Hozzáteszem, hosszú távú befektetésre vettem az RFV-t. Majd 20 000 Ft krönyékén kívánom eladni a pakkomat 2-3 éven belül.

Örülni pedig gondolom lehet!
A másik meg, hogy szakmai hozzászólást tettem, mivel a napi maximumon való zárás pozitív előjele a további emelkedésnek. Gondolom, ezt leírni nem bűn.
Ez nem felbeszélés!
Csak tőzsdei, gyakorlati tapasztalat...
(Technikai elemzés is!)
Nem légből kapott hülyeséget írtam.
Az is igaz, hogy már csak 5 %-ot kéne a részvénynek emelkednie, hogy elérje az opciós szintet.

Egyébként meg, ahogy látom kedves formerplayer is írt olyan megjegyzést, hozzászólást pár napja, hogy találkozunk 7500 Ft-nál, meg mi egymás, stb. Vissza lehet keresni. Ennyi erővel mindenki felbeszélő lehetne, aki leír egy pozitív árfolyamprognózist, vagy netán árfolyamcélokat...

A lebeszélés az pedig nem bűn? Kedves formerplayer miért nem teszel megjegyést azon hozzászólásra, amely öntésről szólt pár hozzászólással lentebb? :-)

Légy oly szíves, fejezd be ezt a cinikus, bántó hangnemet velem kapcsolatban!
Előre is köszönöm!

Én nagyon örülök, hogy itt van az árfolyam, ezt gondolom le lehet írni egy fórumban, mint ahogy le lehet írni az árfolyamlebeszélést, és bármilyen normális hangvételű véleményt.

Köszönöm a megértésed, és remélem máskor nagyobb tisztelettel írsz nekem, vagy reagálsz 1-1 hozzászólásomra. :-)

Üdvözlettel, További szép napot kívánva Neked és Mindeki másnak is:
Egy RFV-részvényes

(Egyébként meg tőlem jöhetne akár kisebb korrekció is, nem halok bele, nem az a parázós, ideges háziasszony-féle vagyok...)
Törölt felhasználó 2010. 09. 01. 17:54
Előzmény: #6199  DMolnar
Minek öntenék ránk? Mindenki a hirekre vár.Attól függ majd minden a továbbiakban.Hogy van egy nagy vevő,annak meg csak örüljünk
Törölt felhasználó 2010. 09. 01. 17:37
Előzmény: #6203  Törölt felhasználó
És ebből mi következik?...

Vagy talán arra gondolsz, hogy ő veszi?

Vagy mire következtetsz abból, hogy Soós Úr 1974-ben született?Csak nem arra, hogy 74%-os tulajdonrészig meg sem áll? Vagy talán 74.000 Ft a célára?

Hagyjuk már a fölösleges felbeszélést.Ér amennyit ér a papír, de ez az átlátszó,saját érdekű, hozzáadott érték nélküli duma nem szolgálja a papír körüli eddig meglévő józan, megfontolt, hosszútávú befektetői érdeket.....
Törölt felhasználó 2010. 09. 01. 17:01
igen, lehet!
Viszont az is lehet, hogy még olcsón akart 1-2 db-ot hagyni 1-2 kisbefektetőnek! :-)

Számolgattam egy kicsit, lényeg:

Csupán 5 %-os emelkedésnyire vagyunk a 7500 Ft-os szinttől!
Soós Csaba vételi opciós joga 7500 Ft-ról szól, el ne felejtsük! :-) A legutóbbi közlemény szerint is fent kívánja tartani ezt a vételi opciós jogot!

Üdv. Mindenkinek!
Törölt felhasználó 2010. 09. 01. 16:55
Előzmény: #6201  Törölt felhasználó
Lehet, hogy annyira volt pénz a számláján. :-)
Törölt felhasználó 2010. 09. 01. 16:51
Azért van humorérzéke a nagyobb bevásárlónak!
160 db-ot kikapott még záróban, majd a maradék 50 db-ból 'csak' 49 db-ot vett meg! :-))))
Azt az 1 db-ot ott hagyta olcsó ajándéknak valaki másnak netán? :-)

Topik gazda

kelvin
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek