RFV Regionális Fejlesztési, Beruházó, Termelő és Szolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság R E N D K Í V Ü L I T Á J É K O Z T A T Ó J A a tőkepiacról szóló törvény és a 24/2008. (VIII.15.) PM rendelet alapján Az RFV Nyrt. értesíti Tisztelt Befektetőit, hogy az ING Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár bejelentése alapján az ING Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár 35.532 darab RFV törzsrészvény megvásárlásával 1,48 % mértékű befolyást szerzett az RFV Nyrt-ben. Budapest, 2010. szeptember 2. RFV Nyrt. Igazgatósága
Akkor mindannyian egyformán számolunk (örüljünk ennek is!) :-)
Bár valóban odébb van, én el tudok képzelni egy gyorsuló profitnövekedést az elkövetkező 3 évre.
Ez természetes, Én csak a két társaság közötti különbséget szerettem volna érzékeltetni. Egyébiránt, tisztán csak a feltevésekből és a számokkal játszva, mikor is lehet valóságosan 22000 Ft ( "ujfiu" vette fel ezt az árfolyamot az ÉMÁSZ Nyrt. összehasonlítási "elméletével") az RFV Nyrt. részvényárfolyama. Feltételezve 16-18%-os netto marzsot, és egy átlagosnak mondható 12 P/E értéket, akkor, kb. 24-28 milliárd Ft árbevétel mellett teljesülhet a fent említett részvényárfolyam. Azért az még távolabb van az igazat megvallva......
Természetesen az árfolyam nagyobb mértékben is ingadozhat a cég aktuális értékteremtő képességéhez képest, de én arra céloztam, hogy bár a két cég számai nagy mértékben eltérnek, nem kell akkora profitnövekedés az RFV-nél, hogy az ára 20000 felett legyen. Már 5 milliárdos éves profitnál is bőven felette lenne, ha nem néztem el valamit nagyon. De javítsatok ki, ha valamit elszámoltam!
Odaeszik a nagytulajok az árat, ahová csak akarják. Amennyiben akár 50 000 Ft-os árfolyamot akarnak idővel, akkor odateszik. De látható, hogy nemegy más kispapírral ellenben itt a nagyok érdekeltek az árfolyam folyamatos emelkedésében, ami a kisbüfiknek rendkívűl kedvező.
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....