Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pancserlama.
pancserlama. 2018. 03. 29. 22:42
Előzmény: #87030  atikasz
Nincs itt semmi ördöngöség 
Vagy a generali követi a pakkjával saját tőkét és kötögeti 
Vagy norvég alap 
Vagy új alap pl OTP 
Spekik ekkora forgalmat ilyen rövid idő alatt nem 
Mama mondta:
Nagy úr a kereslet kínálat 
pancserlama.
pancserlama. 2018. 03. 29. 22:42

pancserlama.
pancserlama. 2018. 03. 29. 22:41

Törölt felhasználó 2018. 03. 29. 22:17
...hmm...!
...azt hiszem, a Te hozzászólásodnak lehet -, stabilabb alapja, a lámáéhoz képest...!
Törölt felhasználó 2018. 03. 29. 22:12
Előzmény: #87033  pancserlama.
...én is erre gondolok...!
Törölt felhasználó 2018. 03. 29. 22:03
Előzmény: #87032  eredmeny
...hmm...!
...először is köszönöm a meglátásaidat...!
...sajnos kissé naivak, de ez nem gond nagyon...!
...menjünk sorban...!
...a "számviteli politika", - a valóságban, egy "firhang" (függöny) lehet -, amivel jogszerűen, el lehet takarni, - az illetéktelenek szeme elől -, a valóságot...!!!
...ilyen esetekben, - a "belátás", esetleg valóban segíthet -, de az "izmozás" (jogászkodás), mintha "olaj lenne a tűzre"...!
...hát igen, a Rábánál is, - természetesen -, nyilvánosak az adatok, csak egy kicsit, nehéz hozzá férni...!
...például, az ingatlanforgalmi érték szakvéleményt, - mint részvényes -, persze valószínűleg megtekintheted, - talán Győrben és személyesen -, mint ahogyan a kgy. jegyzőkönyvét is ilyen módon...!
...a BÉT-en, csak a kgy határozatait szükséges közzé tenni, valamint a kgy napirendjét és az előterjesztéseket, stb...!
...a cég értékét, az IFRS beszámoló nagyjából hitelesen tartalmazza, - kisebb "stiklikkel" együtt, - ami a probléma az ingatlanokkal -, hogy azok, - a beszerzési értéken vannak nyilvántartva a mérlegben -, oszt' a mérlegben lévő érték az, ami beszámít, - az egy részvényre jutó saját tőke értékébe -, ha pontosan írom le...!
...ebben a kérdésben "tigus" a professzor...!
...az eleganciára vonatkozóan, - az én meglátásom -, hogy abban a cég igencsak semleges pozícióban lehet, míg a nagy tulajdonos társunkkal lehet, - ebből a szempontból -, igencsak a nagyobb gondunk, legalább is az én tapasztalatom szerint...!
...háááát, a befektetők tájékoztatásával, valóban nincs minden rendben, amit szintén a tulajdonos társunk elegancia hiányára vezetek vissza...!
...stb. stb. stb...!    
Törölt felhasználó 2018. 03. 29. 21:24
Előzmény: #87018  Törölt felhasználó
...na, még egy, - kimaradt -, folytatás, - ingatlan ügyben -, hogy még tisztább kép legyen róla...!
.
...nézzük a számokat:
...jelenleg (2017.12.31.-én), cca. 5,2 mrdFt-ra, - van hamisítva -, a telek érték, amelynek a fajlagos (összehasonlítható) értéke: cca. 5.200.000.000 Ft/430.000 m2 = cca. 12.093 Ft/m2...!!!
.
...a telekérték, 2011.12.31.-én (7 évvel ezelőtt, a felvásárlás idején!) cca. 10.000.000.000 Ft/430.000 m2 = cca. 23.256 Ft/m2 volt...!!!
.
...az infláció és kerítés fejlesztés értékét beszámítva (2017.12.31.-én): cca. 15.000.000.000 Ft/430.000 m2 = cca. 34.884 Ft/m2 lehetne...!
.
...arra kérlek benneteket (nincs időm rá), hogy keresetek, - mostani -, Győri telek hirdetéseket, - minél közelebbieket (linkkel együtt!) -, hogy tudnánk, - amatőr -, összehasonlításokat végezni, ezekhez viszonyítottan...!
.
...ami pedig a lentebbi hozzászólásomban megjelölt, - ÁTLAG -, 300 eFt/m2-es fajlagos árat illeti, az a hasznosítási ötletpályázaton kiválogatott, - ötletek alapján elkészített -, új szabályozási tervel alátámasztott, - fajlagos értékre vonatkozik -, tehát nem a jelenlegi állapotokra...!!!
.
...a leírtak alapján, - azt gondolom -, hogy nagyjából, - egy átlag ember is képes belelátni -, ebbe az ingatlan világba, a maga tapasztalatlanságával is...! 

pancserlama.
pancserlama. 2018. 03. 29. 20:08
Szerintem egy alap vásárolt majd a spekiknek is megtetszett 
A Rába nyilatkozat pedig le hűtötte a kedélyeket !
Ennyi.
TA alapon idén még két rántásnak kell lennie.
eredmeny 2018. 03. 29. 20:00
Nem hiszem hogy a számviteli politika lehet AZ oka ...Nemcsak szakmai alapon mély számviteli ismeretek nélkül is belátható ez.A cégek beszámolói nyilvánosak, a tözsdén a transzparencia alap kell hogy legyen ( a mezei cégek adatai is nyilvánosak)A beszámoló a cég vagyoni pénzügyi jovedelmi helyzetét hivatott- hitelt érdemlöen bemutatni .Tehát szerintem több mint nem elegáns a cég részéröl hogy AZT külön nagyobbra értékeli, mert szerintem a kettö nincs összhangban ha a " csatolmány " más értéket tartalmaz.Akkor logikailag elfogadható ha a beszámóban lévö értéket részletezi, magyarázza stb.
Többek között a ( potenciális) befektetök tájékoztatása a " feladata".
atikasz 2018. 03. 29. 19:57
Előzmény: #87029  pancserlama.
nagyobb gond,hogy vele együtt mi is:) már jó ideje.
atikasz 2018. 03. 29. 19:56
Előzmény: #87027  zolaaa
hát valszeg tényleg speka akció volt az akkori "pletykákra".
de majd máj 16án az 1 negyedévesből kiderül,hogy volt-e intézményi vevő,gyanítom nem.
egyébként ma is 9-10 millával 1500ra lehetett volna tenni,de inkább lecsorgatták a héten  ide.
persze tudom mert valaki gyűjtögeti és nem akarja,hogy elszálljon:))
pancserlama.
pancserlama. 2018. 03. 29. 19:53
Előzmény: #87026  csa-csi
Mitagadás nehéz időszakot él a Rába 
eredmeny 2018. 03. 29. 19:38
Persze a csökkentést véleményem szerint indkolni kell-ene/kellett volna.AZ igazgatótanács illetöleg a felügyelöbizottság is megkérdezhetö talán AZ ingatlan értékének nagymértékü csökkenését illetöen, de a megbizott könyvvizsgálo is.Az ingatlanhasznosítás szerintem indokolt - es mindenkeppen annak a bérleti formája, mert AZ biztos bevételt casht hoz .
zolaaa 2018. 03. 29. 19:17
Előzmény: #87026  csa-csi

ráadásul semmi nem derült ki az 1700-as felhúzásról, most meg megint megy a kínlódás!
én is ezt mondom még egy ilyen xar a világon nincs !! és ezt az állam teremtette meg ! 
csa-csi
csa-csi 2018. 03. 29. 17:31
Ilyen fos részvény, mint a Rába  nincs még egy a tőzsdén!  Évek óta döglődik, mint maga a gyár!  Milyen cég az amelyik megteheti, hogy a beszámolóiban nem szerepeltet egy sok milliárdot érő ingatlanelemet, miközben az  hasznosítás híján ebek harmincadjára jutott!  Felháborító, ahogy valójában kamu értékbecslésekkel hülyítik a befektetőket!   Nem is értem, hogy az állam minek nyújt milliárdos mankót,  ennek az improduktív, fejlődésre képtelen kócerájnak, mikor sokkal hasznosabb dolgokra is költhetné!  A Rábának adott minden fillér pocsékba megy!  Már régóta el kellett volna adni kilóra!  
zolaaa 2018. 03. 29. 16:23
Előzmény: #87024  pancserlama.
ki mozog? :)
pancserlama.
pancserlama. 2018. 03. 29. 15:40
Előzmény: #87021  atikasz
Hát nem !))
75 % mozog .
atikasz 2018. 03. 29. 13:32
Előzmény: #87022  Törölt felhasználó
még se veszi senki...:(
Törölt felhasználó 2018. 03. 29. 13:26
Előzmény: #87021  atikasz
...akkor meg venni érdemes...! ...:-)))...!
...ez egy ilyen részvény...!
atikasz 2018. 03. 29. 12:39
Előzmény: #87020  Törölt felhasználó
na itt saját tőke feletti árfolyam kockázatról nem igazán lehet beszélni:)((

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek