Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2018. 03. 29. 11:38
Előzmény: #87017  atikasz
...igen, értem...!
...ami a cca. 1.486 Ft/rv egy részvényre eső saját tőke értéke fölötti árfolyam értéket illeti, - az bizony, a befektetők kockázata, - egy kivásárlás esetén -, amely nem térülne meg...!
...ilyen kockázatot természetesen lehet és akár érdemes is lehet vállalni, valamilyen elképzelés okán, pláne a tőzsdén...!
...ám, - az árfolyam görbét -, teljesen figyelmen kívül hagyni, - lehet ugyan -, ám az nem értékbiztosítás...!
...bocsi...!  
atikasz 2018. 03. 29. 11:36
árjegyző meg folyamatosan áll lejjebb.
köszönjük otp.
Törölt felhasználó 2018. 03. 29. 11:28
Előzmény: #87016  Törölt felhasználó
...jaj, - kimaradt a legfőbb és legkézenfekvőbb -, egyszerű érv...!
.
...ki tud olyan körülményről, - háborús éveket kivéve -, amikor a telek ingatlanok értékei, - általánosan -, csökkenni tudnak, - kivéve, a kényszer értékesítések eseteit -, például, - amikor banki tartozás miatt -, muszáj értékesítenie valakinek, a telek ingatlanát...?
...én nem ismerek ilyen esetet, - csak az ingatlan érték szakértőknek akadnak ilyen "beütései" -, amit csak "izomból", - mint a hóhérok -, képesek hamisan leírni...!
...a tulajdonosok ugyanis, - mondjuk egy recessziós időszakot (mint a pénzügyi válság időszakát, 2010 - 2015 közötti időszakot) úgy vészelnek át -, hogy kivárják annak végét (ilyenkor csökken az ingatlan forgalom!), ha nincsenek kényszerhelyzetben...!
...ráadásul, a Rába esetében, - 2012 évtől kezdődően csökkentette a szakértő az ingatlan értékét -, gyakorlatilag a közkézhányad részvényesei számára ismeretlen indoklással (a kgy-en soha nem ismertették ezeket, - hozzá jutni sem egyszerű -, de bizonyára lehetséges, azaz nem tudom)...!
...tudtommal, a Rába ingatlanán nem történt olyan változás, - például környezetszennyezés, stb. - amely indokolta volna az érték csökkentést...!
...sőt, olyan beruházást hajtott végre a Rába az ingatlanán, - ezen években -, amely növelte az értékét, például teljesen körbe kerítette azt...!
...másrészt, - az MNB inflációs adatai -, csak mindössze 2 évben voltak negatív tartományban (deflációban), - igen kis mértékben -, amely nem hogy érték csökkentést indokolna, hanem kifejezetten érték növekedést követel meg, az ingatlan vonatkozásában...!     
atikasz 2018. 03. 29. 11:04
csak közben jelzem,hogy márc 1én 1515Ft volt a záró 14.én 1485közben volt 100milla forg(igaz a fele elsején) ,azóta 18milla és  1405Ft-on állunk.
Törölt felhasználó 2018. 03. 29. 10:39
Előzmény: #87013  eredmeny
...a "vételi ajánlat" időpontja, - 2011. november 15. -, körüli időpont volt.
...akkor pedig, - határozottan emlékszem (hiszen ezért pereltem be a PSZÁF-ot) -, 10 mrdFt-ot mutatott, - a 2010. évi beszámolóban -, tehát nem a mérlegben (most sem ott mutatják ki!)...!
...ezt az értéket, - 10 mrdFt-ot visszaosztva, jön ki -, a részvényenkénti, - nem egészen 400 Ft/rv -, visszafizetési követelés...!
...amelyet, már jó párszor írtam le itt, - a hozzászólásaimban -, mint olyan tényt, amely okán, - a Rába részvényei HITELTELENNÉ VÁLTAK -, következésképen a részvénypiac (BÉT), a Rába részvényeinek, - HITELT ÉRDEMLŐ MEGÍTÉLÉSÉNÉL -, az egy részvényre eső saját tőke értékét, - mint az árfolyam maximumát tekinti HITELESNEK -, pedig a VISSZAFIZETÉSSEL, - ezt a HITELTELENSÉGI GÁTAT -, meglehetne szüntetni...!
...de még, a 2011. évi beszámolóban IS, - 10 mrdFt értéken mutatták ki, a Városréti ingatlan értékét, - miután az MNV tulajdonjogának megszerzését -, csak cca. 2012 májusa környékén hagyta jóvá, az Európai Bizottság...!
...és már a 2012 évi beszámolóban - az MNV legelső többségi tulajdonosi évének beszámolójában csökkentették le -, emlékeim szerint első ütemben 6 mrdFt értékre, - majd ezt követő években, tovább csökkentve -, a 2016 évi beszámolóban emlékszem, cca. 4,2 mrdFt értékelési mélypontra...!
...a 2017 évi beszámolóban történt meg először, hogy ez az érték növekedett, cca. 5,2 mrdFt értékre...!
...de, lehetséges hogy rosszul emlékszem és már hamarabb kezdődött az emelkedés egy évvel, de a minimum érték 4,2 mrdFt maradt meg az emlékeimben...!
...azt is hasznos tudni, hogy ezeket a tapasztalatokat, - csak az idő múlásával lehetett beszerezni -, állandó figyelemmel kíséréssel, az árfolyam alakulását...!
...ebből adódóan, - a mára már, 7 év tapasztalata okán -, biztosan lehet állítani azt, hogy a Rába részvényei, - HITELTELENEKKÉ VÁLTAK -, a "vételi ajánlat" hibája okán, amelyet a Városréti ingatlan értékének, - a felvásárláskori, mérlegen kívüli állapota okozott -, amely ma is így van nyilvántartva, - indoklásként -, a "számviteli politikát" nevezik meg...!
...én, - meg már a felvásárlás időpontjától kezdődően -, korrupciót sejtek, a mérlegből való kimaradás és az értékcsökkentés mögött...!
...ezért is tettem - anno - büntető feljelentést (a "vételi ajánlat" miatt indított, közigazgatási perem bukása után!), a "vételi ajánlat" okán, - csalást vizionálva -, ám megnyugtattak, amíg az ingatlan megvan, - mint részvényes nem károsodhattam -, ám ha abból elidegenítés történik, akkor éledhet fel, - kérelmemre -, a feljelentésem és kerül kivizsgálásra, addig "szunyókálóban" marad...!
...merthogy, csalás csak akkor jön létre, ha már kimutatható kár is keletkezett (jó ezt tudni)...!          
eredmeny 2018. 03. 29. 07:28
Én is találkoztam már - nem ezen területen- elég furcsa szakvéleménnyel.
signal2
signal2 2018. 03. 29. 07:28
Előzmény: #87013  eredmeny
Nagyon régen
eredmeny 2018. 03. 29. 07:18
Előzmény: #87012  Törölt felhasználó
Nekem eddig elkerülte a figyelmemet egy fontos tény amit írtál hogy 10mrd ről 5, 2 mrdre csökkent az ingatlanérték a beszámolóban.És mint írtad ezt minden különös és ismert ok nélkül.Ez valóban felháborító!!!Mikor történt a könyvekben ez az ingatlanérték csökkenés?
Törölt felhasználó 2018. 03. 29. 01:08
Előzmény: #87006  Törölt felhasználó
...ja, bocsánat, - félreérthetőnek sikerült, egy részlete a leírásomnak -, ezért kiegészítem...!
.
...a jelenlegi szakvélemény alapján, cca. 5,2 mrdFt értékre állították be az ingatlan értékét...!
...amely a jelenlegi állapotában is, - minimum 12 - 15 mrdFt értéken is megállapítható, a beszámolóban -, mindenféle szabályozási terv módosítás nélkül is, - figyelemmel arra -, hogy a vételi ajánlat idejében, még 10 mrdFt  értéken szerepelt a beszámolókban...!
...miután telekérték csökkenésre alapos indok nem keletkezett, - sőt -, a telek infláció értékével növekedett is az értéke, ezért a beszámolóbeli, - vagy akár a mérlegbeli -, ingatlan értéket, ezen mértékek közzé szükséges módosítani, újabb szakvélemény alapján...!
...ennek az érték nagyságnak, - még beleférnie szűkséges -, a "számviteli politikába", mindenféle szabályozási terv módosítása nélkül is...!

Törölt felhasználó 2018. 03. 28. 21:51
Előzmény: #87007  sokmani
...köszönöm szépen...!
...ám, - a húsvét -, ide még 4 nap...! ...:-)))...!
Törölt felhasználó 2018. 03. 28. 21:31
Előzmény: #87008  eredmeny
...köszönöm a kérdéseidet, különösen abból a szempontból, - hogy láthatóvá vált, melyek azok a részterületek -, amelyek megvilágítása hasznos lehet, azon a területen, amelyekben adott a tapasztalatom...!
...egy komplett, - szakági terveket is tartalmazó -, szabályozási terv készítés költsége, mindennel (engedélyekkel) együtt, - változó -, a különböző várostervező irodák, úgy mond "beképzeltségének" mértéke alapján...!
...végül is, - a terület nagysága alapján -, van egy fajlagos díj is, - amely nagy szórást is produkálhat -, például, cca. 1mFt/ha körül lehet a minimuma, és akár a 10 - 20 szoros díj is előfordulhat, - különösen ha a nehézségi foka nagy -, a feladatnak...!
...de, - ha megérzik a "vérszagot" -, akkor a "csillagos ég" a határ, a vállalási ár mértékében...!
...különösen megkérik az árát, - ha a feladataikat képezi, a funkciók kitalálása is -, mert ez horribilis egyeztetéseket igényel...!
...de, - ha már rendelkezésre áll -, egy hasznosítási ötletpályázat eredménye és döntése, akkor még arra is képesek, - ha megtetszik a feladat, mert hírnevet is lehet vele szerezni (hiúsági faktor!) -, akkor akár még a veszteség szintjét megközelítő, ajánlattal is vállalkozhatnak a feladatra...!
...a többi kérdésre, - majd máskor válaszolnék -, de azokra, mások is tudhatják a választ...!

eredmeny 2018. 03. 28. 20:39
Áldott Húsvétot minden " RÁBÁ" snak!
eredmeny 2018. 03. 28. 20:37
AZ intézményi és föleg a külföldi intézményi befektetök kgyen való véleménye remélhetöen a kisbefektetök érdekeivel esik egybe .A neuralgikus pont AZ ingatlan, és bár nem vagyok jogász ez egyértelmüen összefügg a mérlegggel amiben AZ ingatlanvagyon értéke nem valós.Tehát - a közgyülésen - akik hasonló véleményen vannak mint Nantal45 nem illdomos hogy elfogadják a beszámolót ...A záradékot aláiró könnyvizsgáló, illetve a felügyelö bizottság véleménye fontos lenne ebben a kérdésben ami képezheti a jegyzökönyv részét.Nantal45: A rendezési terv szerinted nem szolgálja a város illetve a részvényesek érdekét.kérdésem: Én mint részvényes tehetek e javaslatot hogy a cég tegyen ez ügyben javaslatot / kérvény/ igényt.( mennyibe kerülhet egy ilyen rendezési terv javaslat,...)
sokmani
sokmani 2018. 03. 28. 20:28
Pihenjünk! Kellemes Husvéti Ünnepeket Kívánok!
Törölt felhasználó 2018. 03. 28. 19:38
Előzmény: #87005  Törölt felhasználó
...folytatnám a hozzászólásomat azzal, - hogy kicsit sok lett, a saját esetem leírása -, minek okán kimaradt, a Rába ingatlanával kapcsolatos "tapogatásom" (találgatásom) az indítékokról...!
...merthogy, csak szükséges lenne valaminek, - a háttérben lennie ahhoz -, hogy ilyen alacsony értéken tartják, az ingatlan értékét, a "mondva hivatkozott", szakvéleményre hivatkozáson kívül...!
...amelyből, a "mondva csinálást" valószínűsítettem, az előző hozzászólásomban...!
.
...az első találgatás, igenis a "korrupció gyanú" lehet, az ingatlannal kapcsolatosan...!
...azonban, - a nyilvánvaló bünti okán -, én ezt a variánst, - jóhiszeműen -, most, kihagynám...!
...és mi lehet más, ha nem a bünti...?
.
...sokat törtem a "buksimat", ezen a kérdésen...!
...végül úgy találtam, hogy a "számviteli politika" lehet a főbűnös ebben a kérdésben...!
...de, nem ám alaptalanul...!
.
...ugyanis, - ahhoz hogy olyan magas értéket igazolni lehessen -, ahhoz alapjaiban új szabályozási terv lenne szükséges, - olyan amely igazolni képes -, ezeket a magas forgalmi értékeket...!
...merthogy, - a jelenleg meglévő -, erre képtelen...!
.
...csakhogy, - egy új szabályozási tervhez -, új hasznosítási ötletek, - sokaságára van szükség -, amihez, - a nemzetközi ötletpályázat -, nem nélkülözhető...!
...merthogy, - a korábbi szabályozási tervet meglátva -, nekem olyan "beütésem" keletkezett, hogy azt, - olyan magánérdekek hozták létre -, mint a csődbe ment Quaestor-csoportból és máshonnan származó szabályozási elemek, amelyek sem a Rába, sem Győr városának, - a mai valós érdekeit -, nem szolgálják...!
...merthogy, ez a terv, még magán viseli, a "Dália" és az azt megelőző tervezések, - csendes lakóövezeti koncepcióját (még családi házas övezet is megjelenik benne!) -, ellentétben a nyüzsgő, frekventált, élhető közintézmények, irodák, kiegészítő lakás, szuper tömegközlekedéssel és egyéb funkcióival szemben ami egy városközpontnak, az elengedhetetlen kötelme...!
...a fentiek valósága, a hasznosítási ötletpályázatból derülhetne ki...!
.
...számomra nyilvánvaló, hogy a "számviteli politika", - az ötletpályázat pozitív eredménye -, valamint, - az ez alapján készült új szabályozási terv nélkül -, nem képes bevállalni, a magasabb forgalmi érték kimutatását a beszámolóban, az alátámasztások hiánya okán...!
...stb. stb. stb...!  
Törölt felhasználó 2018. 03. 28. 13:20
Előzmény: #87004  Törölt felhasználó
...hmm...!
...értem amit leírsz, - ám, hogy a francba lehet leírni azt a "tehetetlenséget" -, amit az előző hozzászólásomban körülírtam...?
...hiába készítem el, - akár szakszerűen és jogszerűen is -, az érték meghatározását az ingatlannak, - ha azt, akár "számviteli politikai" okokból is -, negligálni van mód...!
.
...tegnap voltam egy közigazgatási bírósági tárgyalásom, ahol egy ingatlanból cca. 15 éve lett elidegenítve egy része, amelynek akkori értéke mondjuk 8 eFt/m2 volt...!
...most, a megmaradt ingatlant, teljes egészében kisajátították...!
...a közigazgatási szakértő, mondjuk 2.600 Ft/m2-re értékelte és a bírósági szakértő mondjuk 2.610 Ft/m2-re...!
...Te, vagy bárki, tapasztaltál-e olyan telekingatlan értékváltozást, - béke időben (!) -, amikor az idő múltával, - a telekingatlanok értéke ÁLTALÁNOSSÁGBAN nem nő -, hanem csökken...???...!!!
...ráadásul, az ingatlan frekventációja horribilis...!
.
...és érdekes momentum, - hogy mindkét szakvélemény -, olyan összehasonlító értékeket alkalmaz, - amelyek felszámolási eljárások során keletkeztek -, úgynevezett kényszer értékesítési (töredék!) árakkal hasonlítja össze, amellyel - a jog szerint -,TILOS összehasonlítani, mert az ALAPTÖRVÉNYBEN (régebben "alkotmányban"), úgynevezett ÉRTÉK GARANCIA megléte esetén van mód, - ingatlan elvételére -, azaz, - akkora kártérítés ellenében -, amely érték lehetővé teszi, - az ugyanilyen fekvésű -, más ingatlan megvásárlását...!
...és az egyes bíró ("tollashátúnak" néztem), - gúnyos hangsúllyal kérdi -, fenntartja-e a keresetét...?
...10 fő hölgy, - joghallgató előtt -, nevelési leckét ad, az állampolgár számára (a "meghunyászkodást" hiányolva!)...!
...az egyes bíró, az aktivitásának a teljes hiányát produkálva, - az ügy tárgyában(!) -, azaz, - a tényállás tisztázását -, még kérelemre sem hajlandó elvégezni, hanem a passzivitása között, - 3-szor is megkérdi -, van-e még mit mondania, - holott új tárgyalást kértem -, a szakértő meghallgatását igényelve..?
...aztán, még azt sem mondja, - hogy bezárta a tárgyalást -, hanem szünetet rendel el, oszt amikor visszajön, ítéletet hirdet...!!!...???
.
...a mi esetünkre visszatérve, - ilyen JOGÁLLAMI HIÁNYOSSÁGOK közepette -, kizártnak vélem, hogy "egy fecske csináljon nyarat" -, beláttam, hogy "nyarat csinálni, csak sok fecske képes", - ezért terhelem a topik látogatóit -, hogy valamicske tapasztalatot átadni képes legyek, - abban szakágban -, amiben én otthon vagyok...!
...legalább olyan mélységben, - hogy aki átolvassa ezeket a hozzászólásaimat -, legyen valami fogalma, - miről is "szólhat a dal" -, a Rába árfolyamértékének (befektetéseink!) kapcsán...!
...azaz, a nagy és kis politikára is legyen valamicske rálátása, hogy annak okán, - jó szándékúan -, tudja elősegíteni, a befektetésének a sorsát...!
.
...és természetesen készülök a kgy.-re is, - de már nem beadvánnyal -, hanem ha módom lesz rá, érdemleges hozzászólásaimmal, - sajnos most csak ennyire telik -, többek közt, - a fent elmesélt -, egyéb elfoglaltságaim okán...!       

Törölt felhasználó 2018. 03. 28. 11:23
Előzmény: #87003  Törölt felhasználó
Ugyan dehogy elvárás.. Azt írtam, hogy szerintem jobban tennéd. Ez maximum egy vélemény, vagy az se. Magad írod, hogy sok-sok órát, időnként napokat küzdesz olyan dolgokkal, amihez nem annyira értesz, szemben az értékbecsléssel, amiről simán vállalod, hogy szakértő vagy ezekben, csak nincs tagsági igazolványod. Az észrevételem erre vonatkozik. Tapasztalatom szerint az ember ott tud sikereket elérni, amihez ért. Minden MNV-n kívüli részvényesnek, de talán még nekik is nagy örömére szolgálna, ha bárki bebizonyítaná, hogy a Rába és az ingatlan egy aranybánya, és nem 5 MRD-t ér, hanem 50-et, vagy 500-at. Még akkor is, ha ez nincs benne a mérlegben (még?).
Szóval ha elvárást, vagy kritikát véltél látni a beírásomban,akkor ezt tévesen érzékelted. Nekem nem fáj, amiket leírsz, maximum nem értem/nem osztom az általad vélt összefüggéseket, és számokat, hiányolom az objektív alátámasztásokat. Ennyi. De ettől még örülnék, ha igazad lenne, és még jobban ha be is bizonyítanád szakszerűen. Ha meg elő is akarsz állni a KGY-n vele, akkor pláne indokoltnak gondolnám. Szerintem jobban tennéd a szimplán a saját érdeked, és reputációd szempontjából.
Törölt felhasználó 2018. 03. 28. 10:12
Előzmény: #86997  Törölt felhasználó
...visszatérve a felvetett gondolataidra, - az az elvárás -, amit jeleztél, - ha nem is megvalósíthatatlan a számomra, mint bárki más számára (szakértőt mindenki tud fogadni) -, de messze nem elvárható...!
...ugyanis, az ingatlan értékszakértői vélemények, - tapasztalataim szerint -, a számviteli politikában elvárt, értékekre készülhetnek...!
...végül is erre utal, - az idei óvatos -, értéknövekmény ténye is (a korábbi értékcsökkenésekkel együttesen)...!
...azaz, a számviteli politikában létező elvárást, - lenne szükséges módosítani ahhoz -, hogy az ingatlan valós értéke jelenhessen meg a beszámolóban...!
...ezt a körülményt, - az eddigi horribilis tapasztalataim jelzik a számomra -, amikor is a kisajátítási eljárásokban (jelenleg hatványozottabb mértékben mint korábban) mind a közigazgatási, mind a bírósági eljárásokban, - szinte minden esetben -, az állami elvárások teljesülnek, - a jogszabályi előírások ellenére -, az állampolgárok JOGSZERŰ ellenérdekét semmibe vevő módon, azaz, az állampolgárok kárára...!
...erre egyébként, - önmagában -, a szakértői hierarchia körülményei okán akad mód, hasonlóan a nyomozati eljárásokban előforduló hibákhoz (nagyon finoman írva)...!
...azaz, előfordulhatna, hogy hiába készíteném el (horribilis munkával) a szakvéleményszerű bizonyításaimat, találnának rá módot, annak negligálására...!
...akkor mi értelme lenne, - a feladat elvégzésének -, amit ajánlsz...?
...a hozzászólásaimban leírtak azonban, gondolatébresztőek lehetnek, - mások számára -, akik nem járatosak ezekben az érdekvédelmi esetekben ahhoz, - hogy szükség esetén -, felkészültebbek legyenek, - a befektetői döntéseik meghozatalakor -, vagy érdekeik képviselete során...!
...végül is, - talán -, nem fogok mellé, - ha azt gondolom -, hogy ebben a kérdésben, - alapvetően hiányozhat, - a jogállamiság megléte is -, ami végül is politikai kérdés lehet...!
...stb. stb. stb...!

eredmeny 2018. 03. 27. 16:16
Előzmény: #86990  Törölt felhasználó
Nem tudom honnan vetted de lehet hogy igazad lesz AZ árfolyamcsökkenésben.
zepi
zepi 2018. 03. 27. 13:12
az renben van, hogy nem emelkedik, de legalább esne be, hogy visszavehessem  

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek