RENDKÍVÜLI TÁJÉKOZTATÁSBudapest, 2023. március 23.Értelmező információ az Igazgatótanács közgyűlési előterjesztéséhezA PannErgy Nyrt. (továbbiakban: "PannErgy") 2023. március 22-én közzétette a soron következő rendes közgyűlésének (továbbiakban: "Közgyűlés") napirendi pontjaihoz kapcsolódó előterjesztéseit és határozati javaslatait.A Közgyűlés 9. napirendi pontjának ("Az Igazgatótanács felhatalmazása saját részvény megszerzésére") előterjesztése keretében bemutatásra került az OTP Bank Nyrt. elemzői célárfolyama, ami a Budapesti Értéktőzsde Zrt. weboldalán az előterjesztés közzétételének időpontjában elérhető utolsó, 2023. január 2-i keltezésű elemzés szerinti 1.670 forintos részvényenkénti érték (https://bet.hu/Kibocsatok/BET-elemzesek/elemzesek/pannergy-elemzesek).Az OTP Bank Nyrt. elemzői által későbbiekben, 2023. január 18-án készített és más elektronikuselérhetőségeken nyilvánosságra hozott elemzésben megjelenő részvényenkénti célár 1.747 forintra emelkedett.A fenti információk a PannErgy Igazgatótanácsának hivatkozott napirendre vonatkozó közzétett határozati javaslatára nincsenek hatással.PannErgy Nyrt.
"A cikk szerint "a befektetők viszont idén hoppon maradnak, a cég beruházásai miatt." Nem is tudtam, hogy ha egy cég CAPEX-re fordítja a pénzeszközeit osztalékfizetés helyett az azt jelenti, hogy a tulajdonosok hoppon maradnak, a szerző is sok közgáz könyvet olvashatott.
1. Tavaly és tavalyelőtt volt osztalék. Miről beszélsz? Mi a az "mindig"? 2. Tavaly sem kellett volna, mert ott is SZAKMAILAG csak az srv volt indokolt. MI a francnak kellene 30 Ft osztalék, most komolyan?
Ha 1500 körül lenne az árfolyam, akkor lenne osztalékjavaslat is. Fair Value alatt szakmailag az srv indokolt, az osztalék nem. Egyéni szocprobléma, ha valakinek fétise van az osztalék iránt. Szakmailag a mostani árfolyam mellett nem indokolt.
Ezt már én felvetettem korábban, de emiatt finoma szólva is nekemestek itt a fórumon, hogy az osztalék helyett örüljek az srv-nek, mert az mennyire jó. Ahogy korábban én is írtam, szerintem az srv mellé mindenképpen fel kellene vetni, hogy az srv keretében megvásárolt darabszámot be kellene vonni, mert csak akkor van előnye az srv-nek az osztalékkal szemben.
PANNERGY