"A PannErgy Nyrt. korábban Debrecen közelében is végzett próbafúrásokat"
A panny csinált ilyet? Mikor? Én nem emékszem ilyenre (de ez persze nem jelent semmit). (Meg mi az a próbafúrás? Milyen mélységű? Mert egy ilyem azért nem lehet olcsó mulatság.)
A visszonyítási pont az szerintem nyugodtan lehet a Miskolci projekt.Hiszen ha addig lementek, akkor ott is lemehetnek addig.Részemről valahogy nagyon nem tudom elképzelni azt, hogy Debrecen mellett ne lenne 110 fokos víz minimum. Nézzétek meg a térképen hány fürdő van Debrecen körül!
2021 aug ota lehet a melyben oriasi valtozasok törtentek (?....nem valoszinü) A PannErgy Nyrt. korábban Debrecen közelében is végzett próbafúrásokat, amelyek során geotermikus energiát, magas hőmérsékletű termálvizet kerestek a mélyben. Ha jól emlékszem, végül ezek a kutatások nem jártak komoly eredményekkel…Valóban voltak fúrások, de sajnos kiderült, hogy ebből a szempontból Debrecen adottságai nem olyan jók. Szegeden, Miskolcon és Győrben jelentős a geotermikus energia felhasználása a távhőrendszerben, ezekben a városokban ugyanis megfelelően magas hőmérsékletű, 80-110 fokos, a meglévő távhő rendszerekben jól felhasználható termálvízből tudnak energiát előállítani, nálunk viszont az ésszerűen elérhető mélységben ennél jóval alacsonyabb a hőmérséklet. https://www.haon.hu/helyi-kozelet/2021/07/debreceni-hoszolgaltato-ujra-szunetel-a-melegviz-szolgaltatas Ugyanaz a portal hoz le 2 cikket, egyikben full remenytelen, masikban jok az adottsagok.
erdekes....Debrecen ez a cikk szerint az atlagosnal jobb geo adottsagokkal rendelkezik, parszor meg ide lettek citalva tanulmanyok, amik szerint legendasan szar.
PANNERGY