Célszerű megvnia a managemnet EBITDA indikációját az új kalkulációhoz. Csak egy kis eszmefuttatás részmeről: Eddigi évekből ( és pl. az emelző előretekintő kalkulációiból is) azt lehet látni, hogy a EBITDA/Revenue arány olyan 45-48% körül van alsó hangon. Ha az új árakkal számolunk ( elnagyolva,átlagosan )5.700 Ft /GJ a hőár. 1750 GJ éves értékesítésnél ez kb 10.000 Mrd a revenue. Ennek 45%-a 4.500 Mrd. Lehet, hogy nem ilyen egyszerű...?
https://www.erstemarket.hu/tartalom/143202/magyar-tozsda-2022-rekorderedmenyek-mellett-csokkeno-arfolyamok?cr Erste: “Az Alteo és a Pannergy voltak az év nyertesei a magyar piacon.” . “Jó lehetőségeket tükröz a Pannergy is, hiszen a földgáz alapú hőtermelést geotermikus energiával kiváltó társaságok jövője a jelenlegi helyzetben elég biztosnak tűnik. A hőárak emelkedése mellett a Pannergy számára adott a terjeszkedés lehetősége, jól pozícionálva egy növekvő piacon bővülhetnek tovább. “ Mi tudjuk, de jó, ha szélesebb körben is terjed! ;-) Nem csak a geotermia lehetősége, hanem kapcsolva a Pannergy, mint egy jó cég! BUÉK!
Én is úgy gondolom, hogy legfeljebb tartaléknak, pl. hitelhez, de nem bánom, ha egy jelképes, de jelentékeny részt bevon a közgyűlés és erősödik a közkézhányad.
A saját részvény felhasználáshoz közgyűlési felhatalmazás kell. Minek venne más részvényt ebből amikor a geo beruházásokkal sokkal több értéket tudna teremteni ezek felhasználásával. Pl. Kálmán bácsi munkáit kifizetni..,
Januárban lehetséges, hogy meglesz az 1400 is. Szeptember végén még 1035 ft volt az árfolyam. Szép menet volt és remélem, hogy folytatódik jövő év elején.
Egyetlen kivétel van, a saját részvények. Nem tudom kell-e közgyűlési felhatalmazás azok felhasználására, de ha nem és a menedzsment vesz Alteot, Wabererst vagy valami magántőkealapot, akkor az marad részvény és a közkézhányad 50 alatt van. Még mindig több, mint az Alteo. Nem hiszek benne, csak írom.
Volt ebben az évben jó is, rossz is. Én jövőre csak a jóra szeretnék emlékezni. Pl. arra, hogy sikerült sok új barátot szereznem és 1300 felett zártunk. Mindenkinek Boldog Új Esztendőt Kívánok!
BuÉK mindenkinek. Minden ellenkező híreszteléssel szemben, szépen zártuk az évet, én egy hónapja ezt aláírtam volna. Jövőre felvásárlás? Nem hiszem, olyan alacsony a forgalom, hogy fél év kell 2-3 %-ra. Vagy nő a forgalom (de mitől tenné komoly árfolyam változás nélkül) vagy 2-3 % is segít valahol. Összességében én ebben nem hiszek, lassan de biztosan növünk majd, OTP meg megint egy elérhetetlen célárat ad meg, de sebaj, mindig 30%-ra leszünk a céltól.
PANNERGY