Nincs ötletem. A hatósági ár meghatározáa úgy történik, elvileg hogy a Pannergy bead egy költségszámítást, amit a MEKH elfogad, és az alapján kijön egy ár. http://www.mekh.hu/tavhoszolgaltatok-es-termelok-adatszolgaltatasa A társaságra való hatásra pedig a kiadott EBITDA-cél az iránymutató, azaz a megemelkedett költségeket kompenzája a bevételi oldalon.
valaki ötletelne, hogy hogy nezhet ki nagyjabol majd szerinte szeptember 30tol a hatosagi ar? Signal, user, Tigus, Fenyo, gaab, Etele? A közgyülesen is elhangzott, hogy kinezhet Mrd-os villanyszamla (ami igazabol mar februar ota beüt, hatosagi ar meg majd, ha kompenzal is, majd oktober 1töl) Hogy nez ki az atveteli ar meghatarozasa (van ez a "maximalis profit", ami lehet a cegnek (?))? Ki mit var töle? Költsegek, alternativak (gazar, villanyar) elszaladtak, viszont a politika rezsiügyben nyilvan aki nem külsö energiahordozotol függ "neazemberekfizessekmeg" menten probal szopoagra tenni (?). Mas reszröl meg zöldüljünk, legyünk függetlenek a gaztol, erre elvileg EU penz is van....valahogy megis vonzova kell tenni a zöld beruhazasokat, ami szopatassal, esetleges nullszaldossa (neadj' atmenetileg vesztesegesse) tetellel ellehetetlenül. Szoval vannak valakinek fejben scenarioi? Mi lehet jo, rossz, legrosszabb esetben? Tiszta matek ez kizarolag es csak egy kepletbe (valaki ismeri) be kell helyettesiteni? Es az akkor igazabol "lehetetlen" rosszul kjönni belöle (mert mondjuk a villanyszamlat, költsegeket fedezni kell) Vagy itt (marmint Magyarorszagon) jelenleg barmi megtörtenhet? Köszi
Köszönjük Etele munkáját, fáradozásait, nélküle és a kisbefektetői összefogás nélkül ez nem biztos hogy megvalósult volna. De de ne felejtsük el Gaab-ot sem aki lerakta az alapjait ennek az aktív kisbefektetői közösségnek. Köszi srácok !
Ma a cégbíróság bejegyezte az 1.054.655db saját részvény bevonását (tőkeleszállítás). Valszeg pár nap, és a KELER is törli őket. Utána hivatalosan is 20M db törzsrészvény marad.
Értem, sőt nekem is 2013 óta van különböző árakon. Én sem gondolnék most eladásra, pedig pluszban vagyok, de nyugtalanító, hogy a célárat nem közelítjük. Így utólag egyértelmű, hogy sok más részvénnyel többet kereshettem volna. Persze ezért nem a Panny a hibás, hanem én, hogy mégis ebben ülök.
Szerintem nem minden kisbüfi azonos preferenciák mentén kereskedik. Például én is hosszú ideje ülök már a Pannergyben, ráadásul elég komoly nyerőben, de mégis van belőle bőven. Néha csökkentem a részarányát, néha növelem, de már évek óta ez a legnagyobb súlyú elem a portfóliómban. Mert láttam és még mindig látok benne potenciált. Persze nekem is talán az egyik legjobb érzés, mikor napon belül sikerül valamelyik (likvidebb) részvényben fogni 2-3% nyerőt, de a nyereségem nagy része a hosszú távbú befektetésekből származik, nem a napi játszadozásokból. De az biztos, ha nem lenne saját részvény, messze lennénk az ezres szinttől.
PANNERGY