Most még túl korai volna. Majd később lenne ez érdekes, hogyha az energiaárak tényleg az égben maradnának. A gázár emelkedést számokban kell érzékelni, hogy mit okozott és nem azt, hogy mit lehetséges, hogy okoz. Szerintem ez jövő év második felében látszani fog. Így a döntéshozók kb. jövő év végén kezdenek el kilincselni a pannergy-nél. Addig pedig szépen várunk és míg várunk lesz egy jó kis osztalékfizetésünk is.
Jelenleg Miskolcon van 2 termelő-, és 3 visszasajtoló kút. A most tervezett, új kút (harmadik) termelő kút lenne. Így tud nőni a hőtermelő kapacitás és ebből következik, hogy a 2023-as évi tervek is magasabb lehetnek, mint a 2022-es. . Lehet, ha huzamosabb ideig így marad a gázár, akkor Győrben is szükség lesz kapacitás bővítésre. A geotermikus energiánk független az orosz gáztól. És ne felejtsük el, hogy a szén-dioxid kvóta ára is nő, így a gáz ár mellett ez is a geotermikus energiák használata mellett szól. . Elég bizakodó vagyok hosszútávon.
már eleve 2 termelő van. 2 legalább marad. Én azzal voltam már múltkor is fogalomzavarban, hogy a kút lemélyítése az = új kút fúrása a 0ról v. egy meglévő mélyebbé tétele? Illetve ha full új kút lesz akkor már 3 termelő lesz v 1 már meglévő kuka?
Fogalmam sincs, hogy egy hagyományos termelő, hogy fogja ezt kigazdálkodni, így hogy akkor most az átvételi ár 1 évre befagyasztva... Szóval ő senkire nem tudja áthárítani, hogy pl csak ma +20%ban is volt a gáz ára
Ez nem az én véleményem. Ez egy portfolio cikk. Azért tettem fel mert az előfizetéses tartalomban van csak meg így pedig bárki elolvashatja. Nem az én véleményem.
PANNERGY