Ja és két hete is véletlenül pont így dobálta, csak akkor 750-760-nál. Persze, tudom, ez egy bevett szokás, arra kell furán nézni, aki nem így csinálja....
Mindig szép kerek számok, mindig bedobja, mindig marad a vételin pár darab. Ebből volt az elmúlt hat napban kb. 20-25 eset, mind ugyanez. Szóval ezt vagy egy nagy csinálja, vagy Tiborcz szerint hirtelen sokan kezdtek el véletlenül e szerint gondolkodni.
Ez a nagy kiszálló a mániád! Nincs kizárva, de sokkal valószínűbb és egyszerübb az amit mondtam, hogy nagyon sok kisspeka vett bele az elmúlt hetekben és most csalódottan dobják. Ezt jelzi az is, hogy a múlt héten legalább 15-20 olyan új név jelent itt meg hírtelen a fórumon akik azelőtt soha.
Most is kiment 29k db Ez egy nagy kiszálló, aki már 150-180k db-ot adott el múlt héten és ma. Mindig szép kerek számokat dob be. Nem sieti el. Két hete 750-760-nál csinálta ugyanezt. Ottó végjátéka?
Én valahol arra számítottam, hogy esetleg Master pénzek is jöhetnek ide (mert ez kb ugyanolyan alulértékelt mint a master volt, szóval a régi ottani value célközönségnek ez alternatíva lehetne), erre együtt adják..
Megvallom én is emelkedést vártam.......de azért adnék egy olyan nézőpontot is, hogy 50M Ft forgalom kb teljes egésze piaci eladás volt.....mindez egy alapvetően inkább pesszimista napon a tőzsdén eddig....és ehhez képest azt h esett 1 százalékot.....szóval az nem tűnik soknak.....
Köszönöm, de nem erre gondoltam, hanem később, amikor összesít, levonja az adósságot, majd leosztja a kintlévő részvényekre. Ekkor csinál egy felszorzást 12,9%-kal. (Required return on equity, és ha jól néztem, ez az aktuális EBITDA hányadnak felel meg.)
Nézetem szerint nem csak ez számít. 2019-ben az EBITDA az Alteo-nál 3.779, míg Pannynál 2.666. DE! Az Alteo 31 milliárd Ft, míg a Panny 12 milliárd Ft idegen forrásból finanszírozta magát. A kiosztható Eredmény eközben pedig az Alteo-nál 460, míg a Pannynál 9793 millió Ft volt.
Ennyit számít a reklám. Az Alteo hitelből, kötvénykibocsátásból él és ezért gőzerővel ügyesnek kell mutassa magát. Ezt a részvényvásárlók bekajálják és így az Alteo jobb árfolyamon muzsikál. Mi fontosabb? A máz, vagy ami mögötte van? Nem egyszerű erre válaszolni.
Alteo 2020, 4000 EBITDA, 18,637m db részvény, 214Ft/db PE 2020, 2620 EBITDA, 16,854m db részvény, 155Ft/db (A darabszámok pontosak, az EBITDA csak kb, főként az Alteonál, ott az elemzőtől vettem át.)
A végértéknél a horizonton túli időszakokat összesíti 1 számba. Ezt úgy csinálja, hogy az utolsó FCFF értékére számol egy konstans növekedésű örökjáradékot az elvárt hozammal. Ami azt jelenti, hogy FCFf/(wacc - g), ahol g a növekedési ráta.
Egyébként lenne egy kérdésem az OTP elemzéssel kapcsolatban. Amikor FCFF alapján kihozott legutóbb 1325Ft-ot október 16-án, az utolsó lépésben miért kell megszorozni az egy részvényre jutó értéket a saját tőke megtérülésével, ami 12,9%? Nyilván így helyes, de mi van mögötte?
A 2019-es adatok szerint a Panny tulajdonosi részre jutó EBITDA 2,32x (azaz több mint kétszer ) nagyobb. Az ALTEO tulajdonosainak 632 millió Ft, míg a Panny tulajdonosainak 1,5 milliárd Ft EBITDA rész jutott. Az 1 részvényre jutó tulajdonosi EBITDA pedig az Alteonál 33 Ft, míg a Pannynál 82 Ft volt 2019-ben. Ez alapján, hogyha az Alteo 1.120 Ft ér részvényenként, akkor a Panny részvényenkénti célárja 2.811 Ft kellene legyen.
PANNERGY