10 éve vagyok benne a papírba. Megérte! :) Csak így tovább. Remélem ~10 év múlva nyerőben ki tudok belőle szállni. Egyelőre tartom! Nem rossz cég ez összességében. Én vettem rosszkor.
:))
4
3
4
'>
Vicus2000
ma, 08:39
Előzmény:
pundit
Igazad van,mindenki aki kitartott a Panny mellett megérdemli a nyereséget. Lehet itt is trollkodni meg stb. de papír nélkül mást nem tehetnek. Nekem nincs Pannym de szurkolok hogy sokat nyerjetek vele
De értjük, csak nem értünk vele egyet. Az nem ugyanaz :). Én úgy nézek erre a 17ft-ra mint ami kényelmesebbé teszi a várakozást a következő lyuk fúrásig. Kicsiknek is meg ONP-nek is, meg még bárkinek aki beszáll. Ha meg nincs következő lyuk akkor egy szépen évről évre emelkedő osztalékról ábrándozom... ellentétben mondjuk a telekommal mely a hír alapján amit bemasoltál most csökkentette az osztalékot, nem túl illő módon... mert jön a Digi farkas , meg adók, meg 5g, meg frekvencia, meg DT meg mit t’om még mi...
Abban valszeg igazad van, hogy magában az osztalék miatt nem ezt fogják venni. Ellenben az amit írtál, hogy ezzel beárazzák meg ilyesmi az téves, ha azt feltételezed, hogy akik befektetnek kb. végig gondolják mi mennyit ér és minek, hogy változik az értéke nem gondolhatják, hogy ez a részvény kevesebbet érne mint mondjuk osztalék nélkül, szóval ez ha megszavazzák növelni fogja az értékét maximum az a kérdés mennyivel. Könnyen lehet, hogy nem olyan sokkal, de ettől még nem lesz kevésbé vonzó befektetés.
Igazad van,mindenki aki kitartott a Panny mellett megérdemli a nyereséget. Lehet itt is trollkodni meg stb. de papír nélkül mást nem tehetnek. Nekem nincs Pannym de szurkolok hogy sokat nyerjetek vele
gratulálok mindenkinek aki kitartott a panny mellett. évek óta erre a hírre vártunk. minden osztalékot további panny részvényekre fogok költeni. a távhő legyen velünk :-)
Nem értitek a mondanivalómat! ÚJ befektetőket sem ez az osztalék mennyiség vonzani, mert számol! Igazatok van, hogy máshol sem jobb, sőt csökken is, de nem is lesz így Pannergy vonzó OSZTALÉKOS papír, hiszen, aki az osztalékért választana egy papírt, az nem ezt fogja majd preferálni. Ennyi.
Köszi, ez elkerülte a figyelmem, pedig láttam a rendkívüli közleményt. Ettől függetlenül a példa szerintem jó, hogy egy 16 Ft-os osztalékkal is mekkorát ment tavaly, nem ez határozza meg az árfolyamot. Viszont érdekes lesz gyűjteni, ki fizet osztalékot és ki nem, Alteo, Duna House és OTP nem fog a korábban fizetők közül.
Szerintem az Alteo sem fizet. Jelen válság azonban egészen új típusú, lényegében precedens nélküli, így tagadhatatlan, hogy
számos bizonytalanságot hordoz mind elhúzódásának idejére, mint lefutására vonatkozóan.
Ezért döntött úgy az ALTEO Igazgatósága, hogy a közgyűlésnek egyelőre nem javasolja a
korábbi években megszokott osztalékfizetés megszavazását. Ezzel a döntéssel is szeretnénk
további tartalékot képezni, felkészülve az esetleges nem várt eseményekre.
Alteo tavaly 16 Ft-ot fizetett, és 630-670-es sávból indulva 900-ig ment, 870 volt a víruspara előtt. Úgy, hogy a legújabb jelentésben nem lett túl sok eredmény, úgyhogy örülhetünk, ha 10 Ft-ot kifizetnek osztalékként. Osztalék alapján mennyit kéne érnie, 200 Ft? Mégis 712-n van, miért nem rohan át mindenki Telekomba? :)
Eddig nem fizetett semmit ez részvényenként +17 forint lenne ahhoz képest ami volt, mondjuk éves szinten. Nem racionális, hogy csökkentse a részvény értékét.
OTP, MOL, Richter is fizet osztalékot, és sosem az alapján árazódtak. Egyébként tartom azt a véleményemet, hogy 6 év múlva az akkor még kint lévő részvényekre vetítve 200 Ft szabad cashflowt fog termelni, és érni fog 2000-2500 Ft-t.
PANNERGY