Úgy érdemes összehasonlítani, hogy az mekkora részét teszi ki a teljes mennyiségnek, illetve a napi forgalomnak. Ettől függetlenül ez most valóban kiváló lehetőség lenne sok srv-t venni. Azonnal növelné a részvényesi vagyont.
Természetesen lehetne emelni, ez nem kérdés. Mindazonáltal a cég értékét jelentősen nem befolyásolja. Apró javítás: osztani csak a kintlévő darabszámmal ér, azaz: 400m/17,7 = 22,6
Igen, én ezért nem temetném a papírt, jó számok + srv emelés bőven mentheti. Tőzsde jövőt is kell h árazza, szóval amint látszik majd a fény az alagút végén, indulhat felfelé, nem várnék már több hónapos esést.. Itt.
Az a durva, hogy lassan q1 számok és abból a nagyon nagyon szűk klubból leszünk 1 cég, ahol a számok "vírussal mit sem foglalkozóak" lesznek. És ez szerintem még q2, q3 is áll. Az olajár miatt (ami ki tudja szeptemberig milyen lesz) lehet q4 kevesebb. De hihetetlen, hogy ez ennyire nem tud számítani.
Én most Ausztriában vagyok, itt hatalmas a káosz a virus miatt. Most 3 tartományban zárnak be minden vendéglátó helyet. Szerintem olaszország sorsára jutunk, teljes karanténban lesz az ország hamarosan. Europában még csak most kezdődik a neheze. Rengeteget fognak még esni a tőzsdék. 64k pakkom van, tartom. Vételeket tervezek még, de joval lentebb. Áprlilis végére talán már helyreáll a rend. Kitartás, ha van szabad pénz higitsatok. Sok sikert mindenkinek. Hajrá pannny
De ezt nyilván Te is tudod, szóval nem is tudom minek írtam le :)) 12ezer db/nap lenne a minimum, amit ilyen helyzetben tenniük kéne, 750-800-on is vették volna, akkor 500-550-en miért nem akarják rákölteni ugyanazt az összeget? Ráadásul nem éri meg sokkal jobban itt venni?
Ez így szó szerint igaz, hogy ők veszik a legtöbb srv, de attól még pont Tőled ilyet olvasni.. Te írtad, hogy az srv egy visszajuttatási forma a részvényeseknek a nyereségből, alacsony árfolyam mellett jobb, mint az osztalék. Akkor a korrekt összehasonlítás az lenne, hogy ki mennyit juttat vissza a részvényeseknek.. ha itt marad az árfolyam, akkor 350-400 milliót. 400 millió osztva 21,054 millió db részvénnyel: 19 Ft részvényenként. 350 millió osztva 1 részvényre jutó része: 16,62 Ft. Ez még az 538-as 3-3,5%-ot jelent, a korábbi 750-hez képest meg 2,2%-2,5%-ot. Ennél azért vannak magasabb osztit fizető cégek a BÉT-en, ennyit a befektetőbarátságról. + még azt is meg lehet nézni, hogy mekkora nyereségből juttatnak vissza mennyit, és akkor még szomorúbb a helyzet. Ha az 1 milliárdos keretet elköltenék, akkor lennének befektetőbarátok, így attól nagyon messze vannak...
PANNERGY