Topiknyitó: betgyuri 2019. 07. 07. 22:40

NEW OPUS GLOBAL  

Létrejött az új Fórum.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
KKR13
KKR13 2020. 04. 16. 19:00
Előzmény: #40079  BUXopoly
A szociális segélyezési rendszer is úgy működött a rendszerváltást követő évtizedekben kis hazánkban, hogy sok esetben a ténylegesen gazdagok szegényeknek, a szegények pedig gazdagoknak látszottak "papíron". Fontosabb volt az alanyi jog, mint a valós magatartás.
BUXopoly
BUXopoly 2020. 04. 16. 18:55
Előzmény: #40077  KKR13
Tiszta beszéd. Ha pénzed van elvesztetted a jogot a nyavajgásra elv működik. Azt nem nézi senki, hogy raktad össze, mennyit szenvedtél érte, míg akinek most nincs, az személyi kölcsönből beutazta a világot.
Neked könnyű. Ennyi. Ez bicskanyitogató. Itt a tözsdén mostanában naponta a kisbüfik is milliókat tudnak bukni, közben az emberek szeme vérben forog, hogy a feketén foglalkoztatott konyhai kisegítő, futár, akárkinek nincs pénze. 
BUXopoly
BUXopoly 2020. 04. 16. 18:52
Előzmény: #40074  bankos
Tudom, nem vita, normális érvelés ez. Mindenki ledobja a láncot, ebben a papírban. Én is, csak nem okolok másokat, és alapvetően józan ész alapján működnie kell. Én nem látom ezt ilyen drámaian szarnak:
Erőmű - ígérték lett, majd elment ( a kvóta miatt a legjobb dolog volt)
Média - kiment, óriási támadási felülettől szabadultunk meg
Ígérték - fúzió, meglett
Ígérték  - 1Mrd eur piac kap. Ez az rv miatt nem stimmel, a vagyon alapján igen
Ígérték - giga holding (szerintem ez az, fincsi cégekkel van tele) szerintem megvan
Minden adott, MOST ELŐSZÖR a cég életében, hogy mindent megvalósítson. Iszonyat tőkeereje, cash vagyona van, és nagyon komoly megrendelés állománya. Persze baszhatjuk ha nem 5-600Ft-on forog a papír... De meggyőződésem, hogy fog.  Amúgy meg minden is esik.
Egy est-hez hasonlítani teljesen felesleges. Béke mindenkinek
KKR13
KKR13 2020. 04. 16. 18:44

A kibaszott tőzsdének transzparensnek kellene lennie, mert így a névtelenség mögé bújva tényleg hülyének veszik a befektetőket.
Közel 8 év után kezdtem 2018. vége felé ismét részvényt vásárolni, mivel közvetlenül előtte egy OTP jelzálog alapú befektetési alap/jegynél lehúztak - 5%-kal és a befektetési idő alatt "elvesztett" pénzpiaci kamatokkal (kb. 10-15 %-os veszteség állampapírhoz viszonyítva) és elegem lett a konzervatív "átbaszásból". 
Természetesen a tőkevédett alap annyira volt tőkevédett, hogy - 5%-ot be kellett nyelni, illetve az elmaradt kamatot, de még a "látszatra sem adtak", mert szerződés szerint- 5 %-ig te viszed a balhét, afelett ők, de pont - 5%-on állt meg a történet (meg az elmaradt pénz időérték - kamatok).
Előtte még konzervatívabb módon kezeltem a megtakarításaimat, azaz állampapírok, azelőtt bankbetétek, de a valós inflációt (az ingatlan árakról ne is beszéljünk) sem érte el a kapott hozam, viszont a másik oldalon állók meg dagadtak abból, hogy a magamtól megvont forrásokat átadtam bagóért, amit ők kihelyeztek vagy elherdáltak. Ugye megtakarítóként lemondasz egy későbbi jobb minőségű élet vagy cél miatt, de közben fogynak az éveid, míg mások (közvetítők, felhasználók) élvezik helyetted.
Most a válság kapcsán is folyamatosan azt hallod, hogy kin és milyen módon kell segíteni, de amíg megtakarítóként, befektetőként pillanatok alatt éveket vesznek el tőled, addig másoknál pár hónap miatt már megy a "mind meghalunk" szöveg és senki sem vizsgálja azt, hogy évtizedekig miképp is álltak a gazdasági, társadalmi szereplők a gazdasági rendszerhez (valós jövedelmed után adóztál, nagy lábon éltél-e, szorgalmas és becsületes voltál-e, tisztelted-e a környezeted, stb.).
Minket megint hülyére vesznek, sőt, még a politikai eszköztár részeként jókat is polemizálnak a fejünk felett a "nagy urak" jobbról - balról az őket minden oldalról kiszolgáló hazug provokátor média kurafiakkal. 
Kérdezem én, minket miért nem kell megmenteni, amikor a fejed felett hazudoznak, dezinformálnak, trükköznek, bízva a balga jóindulatodban. A bankokra miért kerül mindig sor felelősök és áldozatok nélkül.
Kezd nagyon elegem lenni, mert ennél a befektetésnél sem látok egy normális tiszta hangot, amely azokhoz szólna, akik sokkal többet áldoznak az ügyért, miközben a spekuláns csürhék dagadtra röhögik magukat még egy ilyen vészteljes időszak alatt is. Ideje lenne, hogy végre a targetbe kerüljenek, de lesz olyan becsületes erő, amely három évtized után ezt tényleg célul tűzné ki?
Miért nem lehet legalább az adózást olyan módon alakítani (éven belüli nyereség extra közteherrel való "ellátása"), hogy a perchuszároknak ne érje meg másokat hülyíteni, míg a befektetők tényleg érezzék a támogatást? Miért nem lehet anyagi felelősséggel sújtani a céget és képviselőit, ha megtévesztik az embereket és ez kiderül, mert még cáfolni sem hajlandóak csírájában az elszólásokat?
Persze tudom, ezek mind költői kérdések egy romlott társadalom "margóján".
petikeend 2020. 04. 16. 18:37
Törölt hozzászólás
OPlay 2020. 04. 16. 18:31
Törölt hozzászólás
bankos
bankos 2020. 04. 16. 18:31
Előzmény: #40073  bankos
Amúgy félre ne értsd én nem vitázok Veled és legfőképpen nem tiszteletlenül írok!!  Csak betelik a pohár újra meg újra 
bankos
bankos 2020. 04. 16. 18:29
Előzmény: #40071  BUXopoly
A mögöttük álló szakemberek tudását nem is vitatom, biztos vérprofik. De mindenki úgy dolgozik, hogy az nem a mi hasznunkra válik.... Mi csak nézzük a számokat a jelentésben.. 4xarbevetel stb stb.   De az árfolyam egy kalap szar, osztalék nincs. Jó várjunk mert épül a cég ja....  Média kiment innen, erőmű be aztán ki..nem bukott az Opus rajta..sztem ML nem bukott rajta.... Konzum be.. Mi van ezzel a nagy fuzioval mert sztem mi részvényesek nem jártunk csak jól.  
RoyStampler66 2020. 04. 16. 18:21
Előzmény: #40070  bankos

A különbség talán annyi, hogy az Est/Delta annyiban "tisztességesebb", hogy sem BCS nem mondott konkrétumokat, sem - egyelőre - a Delta nem dobálózott számokkal, hanem alapvetően a kisbefektetők fantáziájára bízták, hogy mi lehet ebből a sztoriból, akik aztán szőtték és szövik is maguk a mesét (nem pejoratív értelemben), ami végül vagy bejön vagy nem. (Mondjuk most nagyobb esélyét látom annak, hogy abból lesz valami, mint az Opusból.) Az Opus (Konzum) régi és új vezetősége ugyanakkor csak úgy dobálózott a számokkal, meg a tervekkel, úgy is mint egy részvényre jutó saját tőke 500 forint felett, egymilliárd eurós kapitalizáció, így média és úgy erőmű... Aztán most melyikkel hol is tartunk?
BUXopoly
BUXopoly 2020. 04. 16. 18:11
Előzmény: #40069  bankos
Értem. Az Opus nyereséges egyedi beszámolót tett közzé. Az árbevétele 4X-es. Ezek tények. 
Van könyvelési trükk azon tevékenységek, melyeket lezártak,  az ME, viszont az az első negyedévesben benne lesz. ÉCS, minden cég életében van, itt a felértékeléssel volt a hiba, de ezt is átvettük már itt.
Szerintem ehhez csak türelem kell. Így is roham tempóban növekedik a cég. A cseh KpRia storyt szerintem sokan hallottuk, a csődtől mentette meg a céget az opi árfolyam a legenda szerint, így ott megvolt a valami, már csak a valamiért részt várjuk. 
Addig variáltak míg megjött ez a globális nátha, és most hiába keressük a növekedési pályát (bármilyen is a cégvezetés). Egyébként magán vélemény: olyan emberek vannak a cégben, a háttérben, akik vérprofik, és nagyon brutál tagok, nem a nevestettekre gondolok. Közelállóktól tudom, hogy iszonyat képben vannak ott a srácok.  
bankos
bankos 2020. 04. 16. 18:03
Előzmény: #40069  bankos
És bebizonyosodik hogy az egész tetves Béten befektetni nem lehet. Majd talán OTP-be úgy gondolom. 
Csak mocskos speka az egész. A többi megkopasztása. Hasonló félelmeim kezdenek kialakulni az Estmédiaba (pedig van egy rakat papírom), várunk ott is..de bassza meg 100ad annyiért kapnak papírokat a velünk szemben állók....de remélem alaptalan a félelem és legalább kialakul valami 
bankos
bankos 2020. 04. 16. 17:57
Előzmény: #40065  BUXopoly
Az egész Opus nem normális. És a vezetőség a nagy tulajdonos teszi azzá, ahogy cselekszik. Mindent direkt csinálnak, de ha így állnak hozzánk akkor mit várjunk a jövőben úgy mégis?   Fegyelem, bika tökök?? Az kevés ide, az emberek idegeit eszi meg ez amióta idejött a tőzsdére. Ez a veszte ennek, hogy politika meg ilyen vezetőség.. Nekünk kikozmetikazott jelentés, meg veszteség,meg écs jut.  Normális vezetőségnél már az osztalék mértékén agyalnánk, és növekedési pályán állnánk,ami az árfolyam hosszú lassabb növekedése.  Nem beültetnek rengeteg embert a tulárazott részvénybe, hogy a csehek ki tudjanak szállni jól.... Na most is ennyibe veszik a kisbefektetőket mint akkor 
Istvan78 2020. 04. 16. 17:53
Előzmény: #40067  Zsimo
Kispapírokban azért van sok olyan speka mozgatás, amiket a '17-ben meggazdagodott/tovább gazdagodott spekák követnek el. Esetleg hasonszőrűekkel összefogva. Lásd Sobady és társai körét.
Zsimo
Zsimo 2020. 04. 16. 17:49
Előzmény: #40065  BUXopoly
Mutyi az egész BÉT . Haveri körnek szólnak mikor hol kell venni majd megindítják. 
 adott ponton kiszálló. Kicsik megveszik a forró pitét aztán néznek hogy megint esik. 
 Máshol is ugyan ez megy. Aki szóváteszik azt lehülyézik, meg hogy nem ért a tőzsdéhez, ez tudjuk mind piaci mozgások.
  ne jönnének állandó jelleggel hogy itt meg ott milyen összegeket nyert a cég mert ez a befektetők megtévesztése! 
horemheb 2020. 04. 16. 17:43
Előzmény: #40064  saladin
Ha azért jöttem volna a tőzsdére, hogy hazug ígéretekkel csőbe húzzam, valamint kifosszam a befektetőket és pénzt mossak, akkor igen! Normális estben egy tőzsdei cég tulajának az a célja, hogy minél magasabb legyen a részvényei ára, mert az neki is és a befektetőknek is jó! De mint látjuk,  nem normális ami itt 2 éve folyik!
BUXopoly
BUXopoly 2020. 04. 16. 17:41
Az a zavaró, hogy aki befektet döntéseket hoz, és nyilván azért veszünk meg egy adott részvényt, mert jó döntésnek, jó vételnek tartjuk. Aztán az Opus 3 napig igazolja ezt, majd 30 napig döngöl a földbe, éreztetve veled, hogy szar döntést hozol.
Ehhez komoly fegyelem, bika tökök kellenek, hogy helyén kezeld. Mindenkinek aki longban érdekelt, sok kitartást, hiszem, hogy a vége jó lesz. 
saladin
saladin 2020. 04. 16. 17:24
Előzmény: #40061  horemheb
Te a helyükben nem ugyan ezt tennéd?
Törölt felhasználó 2020. 04. 16. 17:21
Előzmény: #40058  zelcsi
Dolgózói részvényprogram. 
zelcsi 2020. 04. 16. 17:20
Előzmény: #40061  horemheb
Teljesen kizártnak tartom,  hogy zavarja őket az árfolyam,  mert ha akarnák és nem srvvel,  simán feltornázhatnák az ideális szintre.  Az srv majd jo lesz esetleg a dolgozóknak. 
horemheb 2020. 04. 16. 17:14
Előzmény: #40055  Törölt felhasználó
Na persze, az OTP sok milliárdért veszi napok óta a saját részvényeit, folyamatosan  bejelentve! Az nem szabálytalan? Ugyan már! Valamiért érdekük, hogy minél olcsóbb legyen! Mocskos egy banda!

Topik gazda

betgyuri
betgyuri
2 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek