Azért ez sokmindent elmond erről az oldalról, hogy az ilyen hozzászólásokat simán engedik, viszont a kicsit is ellentétes hangneműket azonnal ignorálják. Totál egyértelmű az ember részéről a negatív hangulatkeltés. Mégis, ki az a barom aki lebeszélné a saját részvényei árfolyamát? Annyira átlátszó..
A Scope Ratings szerint nincs baj ennél a vállalatnál. Valaki betett egy linket ide, ami a cím alapján rossznak tűnik, de a cikket végigolvasva már más a kép.
Hú, keresztény konzervatív hozzászólászt láthattunk :D Fidess címszóval. Honnan gondolod hogy nincs papírom? Bőven sok papírom van, még bőven Lölö előtti időkről. Csak szólok. Amúgy meg ha nem lenne, akkor is szabad vélemény-nyilvánítás van :) megmosolyoglak, ennyit tudsz kedves narancskárosult.
Ne zavarjon, hogy ezek még Covid alatt is elsőbbséget élveztek, közben tízezrek haltak meg, amit meg lehetett volna előzni, mert még nemzetközi összehasonlításban is nálunk volt a leggyengébb a védekezés. Egyébként meg ha egy minisztériumnak van 650 dolgozója, attól még nem kell mind a 650-nek luxus körülmények közt dolgoznia. A vendégek fogadására nem kellenek több ezer négyzetméteres paloták.
Mi lenne ha a minisztériumok Home officeban dolgoznának? Ha valami küldöttség érkezik hát van a belvárosban egy néhány gyorsétterem. Bár kíváncsi vagyok a mostani kormány ezeket hogy fogja sokkal europaibban, sokkal szolidabban, megoldani.
Megnyitják a Karmalitat, hogy elrettentsek az embereket, milyen fényűző irodák vannak. Azért egy valamire való ügyvéd, vagy cegvezetonek is van ilyen. De hát most ez kell...
"nem hoztak haza 8 milliárd forintos uniós forrást;" Nem tudták, hiszen a eunak a pénze kellett ukkrajnába, azon erőlködtek, milyen indokkal ne adják ide a pénzt, ami jog szerint JÁR!! Azóta semmi se történt, nem alakult át a jogrendszer, csak duma van, de már megígérték a pénzt..... Amúgy e nélkül a pénz nélkül sem ment csődbe az állam, ráadásul úgy, hogy a tagdíjat meg fizették tovább (sajnos)
A lakásárak növekedésével kampányolni elég szánalmas. Hiszen ha tudtak nőni az árak, akkor nőtt a kereslet, tehát volt FIZETŐKÉPES vevő. Mégha hitelből is, a hitel ui. azt jelenti, hogy a vevőnek van egy olyan jövőképe, ami szerint a hitelt törleszteni TUDJA!
Mi lesz a NER-es cégekkel? A Scope Ratings szakértői szerint a kormányváltás rövid távon bizonytalanságot, középtávon azonban kedvezőbb kilátásokat hozhat a magyar vállalati szektor számára. A minősített vállalatok pénzügyi és üzleti profilja jelenleg kellően ellenálló, így képesek elviselni azokat a szakpolitikai átalakításokat is, amelyre a Tisza Párt kétharmados felhatalmazása lehetőséget ad. Ehhez a meglévő rendelésállomány, a likviditási tartalékok és az enyhülő finanszírozási feltételek is hozzájárulnak.
Fú te aztán nagyon okos vagy. Nem zavar, hogy a Tisza várható nyerése miatt erősödött a forint? A nemzetközi piac beárazta a várható magyarországi kockázatokat... Ha a pedofil tolvaj bandád marad, akkor ez inkább 450 felé ment volna... csak szólok... Nem baj nyomjad csak, előbb utóbb szét fog repedni a fidess buborék és akkor majd nagyon fájdalmas lesz a tükörbe nézni.
Valaki írta nem is olyan régen, november körül, hogy előbb lesz a 4IG 6.000.-Ft, mint az OPUS 600.-Ft, sajnos mind a kettőnek kapaszkodni kell. Mondom ezt úgy, hogy az egyikben van részvényem.
A jelenlegi államháztartási hiányról is engednél számunkra némi betekintést? Csak azért, hogy láthassuk pontosan a "hatalmas" aranytartalékunk értékét, te zseni! :D
Újabb zseni is megérkezett. 44 ezer milliárd forinttal emelkedett az államadósság, ez tény. 2018-ban az aranytartalék 3,1 tonna volt, ami mostanra 110 tonna lett. 3,1 tonna arany értéke most 1436, 2 Mrd Ft. A 110 tonna arany értéke 5009,6 Mrd Ft. A különbözet 3573,4 Mrd Ft növekedés, amihez képest a 66 ezer Mrd Ft államadósság (74% ami 2010-ben 82%, ez is csökkent) még európai, sőt világszinten is elfogadható!
Nem gyanús, hogy úgy vannak ezek a számok, hogy jókorát erősödött a forint az elmúlt 1 hónapban! Szakérteled megvan látom, hogy sikerült kikövetkeztetned, hogy egy forintgyengülés után (390 ft/euró) ezek a számok még nagyobbak lennének. Bravó szakértelem, önben egy matekzseni veszett el!)))
Ha begyengítették volna 1000 HUF/EUR-ra az árfolyamot akkor még nagyobb számokkal tudnál dobálózni. Sőt még tovább, hogy százmilliótrilliót lehessen mondani... Ebben milyen befektetési szakértelem van?
Most már látjuk, amit eddig is sejtettünk, hogy nagyon-nagyon rossz állapotban fogjuk átvenni az országot” – fogalmazott Magyar. Kitért Orbán Viktor leltárára, majd erre reflektálva a saját leltárát is felolvasta:
44 ezer milliárd forinttal növelte Orbán az államadósságot ahelyett, hogy hazahozta volna a magyar embereknek járó forrásokat – amelyeket „palotákra” költöttek szivarszobával, kilátóval, milliós fotelekkel;
99 százalék volt a kumulált infláció;
10 ezer korházi ágyat megszüntettek;
háromszorosára nőttek a lakásárak 2010 óta;
több százezer embernek nincs háziorvosa;
nem hoztak haza 8 milliárd forintos uniós forrást;
20 ezer milliárd forintot loptak el a magyar emberektől;
3 millió magyar él mélyszegénységben;
a magyarok fele havi maximum 300 ezerből próbál megélni;
Mészáros Lőrinc 1800 milliárdos vagyonra tett szert;
500 ezerrel kevesebb magyar van;
400 ezer gyermek él mélyszegénységben.
„Azt javaslom, hogy ha valaki leltárt készít, az legyen pontos, mert az a lényege, hogy pontos legyen” – üzente Orbánnak Magyar Péter.Ezután a költségvetési hiányról is beszélt, amely éves hiánycéljának 90 százalékát az Orbán-kormány negyedév alatt elérte. Ehhez is több döntésük kapcsolódik, például arra kérik majd a pénzügyminisztert, hogy állítson le a kormány minden, a rendes gazdálkodás körét meghaladó kötelezettségvállalást, és csak a pénzügyminiszter jóváhagyásával lehet majd teljesíteni a 250 millió feletti kötelezettségvállalásokat és a 100 millió fölötti beruházásokat.
Én úgy januárban ijedtem meg, ott kiszórtam az összeset, OTP-t és MTELEMOT vettem, OTP most +11.92%, MTELEKOM oszti után 24.31%. Szenvedtem vele mondjuk 2 nyertes választási ciklust. De most már igen kilógott a lóláb, így túladtam rajta.
Brüsszel 34 milliárd eurót fog felszabadítani Magyarország számára pár héten belül! Az elmúlt egy hónapban jelentősen javult az Európai Bizottságnál annak megítélése, hogy mennyi befagyasztott pénzt tud felszabadítani az új magyar kormány. Most úgy tűnik, hogy az összes, vagy közel az összes forrás rendelkezésre áll, ugyanakkor a már korábban a fidesz kormányzása alatt elveszített pénz visszaszerzésére nincs esély.
Szerintem kb 200 forintig mehet lefele, hetesen is van egy rés. Meg amugy is 4 éve van BUX száguldás, tehát ideje lenne már egy testesebb korrekciónak. 10-15% tippelek, főleg ha a kinti piacok is esni fognak egy 10%-t. Ezt nem azonnalra gondolnám, hanem egy folyamat részének. Vady talán rendben van minden a világban? Nem hinném hogy sokáig tartható az emelkedés már.
Az EU-s pénzekről beszélsz és annak lehívásához kapcsolódó feltétel teljesítésekről? Persze olyan, hogy EU-s pénz nincs, mert az nem más, mint a társadalom fölé felépített pénzszivattyú, azaz a társadalomtól (tagállami befizetések, a fogyasztáson realizált vámok, kibocsátott hitelek) elvett pénzek visszaosztása saját(os) érdekrendszer szerint. Tudom, hogy sok álszent csak spekulálni tudott az Opuson is (azaz rendes stratégiai befektetők nem kerestek, csak vesztettek, a szélhálmosok viszont igen és ez nagyon nemcsak a NER és hozzákötődök), de mástól is szívesen elvennétek a pénzt később a vesszen az Opus játékkal. Én akkor azt mondom hogy a vesszen Trianon után, már nagyon célszerű lenne a vesszen a globál EU is, ha lehet kívánságműsort tartani. Amúgy itt egy nagyon jó kis anyag és annak főként a 21. perce után jövő összefoglaló, amiről már én is sokat értekeztem itt az elmúlt évtizedben: https://www.youtube.com/watch?v=XVMUz9BdUZ8 Kollaboráns lelkű globalisták ne nézzék meg, mert túlérzékenyülnek. Amúgy az első napok alapján a kommunikációban már megvannak a jelek és sajnos nagyon sok minden úgy fog történni, ahogy azt vizionáltam egy globál kormány esetén. Nyugaton már eljátszották ezt a mű konzervatív, hazai narratívába épített színtiszta globalista hatalom átvételt, úgy tűnik most itt is végleg révbe érnek.
-Opus.-Még mindig csökkenő trendben mozog a papír, de már sikerült meghaladni az előző swing csúcspontot, így alkalmas lenne a görbe hamarosan a fordulatra. A legmeredekebb csökkenő zöld trendvonal törése kellene a változáshoz. Ennek ellenére felfelé nagyon erős ellenállások 437 körül várnák, maximum ez lehetne célára az emelkedési lehetőségeknek.Ellenállások: 437; 468; 500 Támaszok: 281; 250; 218.
NEW OPUS GLOBAL