RoyStampler66

Regisztráció: 2018-07-14 12:43:15

Hozzászólások száma: 315

Utolsó hozzászólás: 2020-05-28 17:55


Tapasztalat: 1
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

231 069
2020. 05. 18. 17:46
26 271
2020. 05. 17. 16:56
85 897
2020. 04. 01. 17:03
92 922
2019. 10. 05. 13:04
17 269
2019. 05. 06. 20:54
42 235
2020. 05. 18. 20:48

utolsó 20 hozzászólás

NEW OPUS GLOBAL csütörtök, 17:55
Nem tudom, hogy papírozták le a mátrait, de ha csak március végén fizették ki, akkor addig nem az eladót terhelték a kötelezettségek? Vagy pénz még sehol, de decemberben már megvolt a birtokbaadás is, és bármi történt aztán, az már a vevő baja?
NEW OPUS GLOBAL csütörtök, 17:38
Nos, a vírus mellett (ami nyilván nem az Opus hibája, de megkerülhetetlen körülmény, és kisebb-nagyobb mértékben minden területet érint, és Q2-t is érinteni fogja) lesz a mátraiból egy bevétel (az eladási ár), de amíg az kifizetésre nem került, termelte is ide a veszteséget éppúgy, mint tavaly, és ez a bevétel csak egyszeri tétel; a még meglévő részesedések 2020.03.31-én sokkal kevesebbet értek, mint 2019.12.31-én (ez persze csak átmeneti, de számolni kell vele); nem tudjuk, mennyi értékcsökkenés jutott erre az időszakra... Tényleg, mitől lenne jó?
NEW OPUS GLOBAL csütörtök, 17:20
Oké, de gondolkodjunk reálisan: mitől lenne jó a Q1? Komolyan kérdezem.
Globalis SzOpus Nyrt. szerda, 21:30
Akkor bennem van a hiba, hogy nem érzem magam mázlistának? :)
Globalis SzOpus Nyrt. szerda, 20:17
Zseniális. Betettem egy ezerdarabos vételt 276,5-re, mondván, az már majdnem napi minimum, oda csak nem nyomják le a sok 280 körüli táncolás után, egy ilyen napon, két nappal jelentés előtt. Hát nem megkaptam?! ;)
Globalis SzOpus Nyrt. szerda, 20:15
Azért ne szenteljük fel Jászait. Esett már az Opus jó ideje és jókorát, amikor innen lelépett, és jutott az ő idejére bőven szaftos sztori (a késve érkező apportok, a váratlan és magyarázat nélkül megválás a MediaWorks-től, a hirtelen fordulat, hogy mégis inkább fuzionálni kéne a Konzummal, stb.). A forgalom és az utóbbi hetek trendjei alapján persze a 4iG sokkal fényesebben mutat, mint az Opus, és ez mindenképpen hö-hö-hö, de azért korai lenne azt mondani, hogy ez neki köszönhető. A 4iG előnye most talán az - azon túlmenően, hogy konkrétan nem ismerem a mostani szárnyalás okát -, hogy sokkal egyszerűbb, letisztultabb a portfóliója, mint az Opusé, amiről már sokszor hittük, hogy látjuk a végleges összetételét - aztán mégsem...
Globalis SzOpus Nyrt. kedd, 17:19
Azért ma legalább a piaci trend összejött, már ha azt nézzük, hogy abba az irányba ment, mint a BUX (emelkedett) és ráadásul szinte ugyanolyan mértékben, plusz forgalomban verte a 4. "blúcsipet", a Telekomot. Az más kérdés, hogy negyedannyi tőkét mozgatott meg, mint a 4iG, és forgalomban majdnem verte a Delta is...
Globalis SzOpus Nyrt. 2020. 04. 28. 18:46
Na jó, de két évig? Mintha két évre előre meglenne a magyarázat, hogy miért nem tud profitot (sőt: bevételt) termelni a turisztikai ágazat (sem), legalábbis vidéken. A járvány egy dolog, de az, ha már most úgy kalkulálnak, hogy (legalábbis papíron) több turisztikai csúcsszezont is “elköltségelnek”… Miféle felújítás tart ilyen sokáig?
Globalis SzOpus Nyrt. 2020. 04. 27. 18:17
Ha a legrosszabbat feltételezzük (vagyis azt, hogy az Opus nagyon is jól tudja, mi történik, és vagy nem érdekli, vagy éppen "ő" csinálja ezt az egészet), akkor éppen hogy nekik, és pont rövid távon éri ez meg, hiszen mennyi is egy ilyen vizsgálat határideje? Fél év? 6 hónapig lehet(ett) azt kommunikálni a befektetők felé, hogy itt valami tőlük (mármint a cégtől) független szabálytalanság áll a háttérben, aminek láttán maguk is csak pislognak, de megtették, ami tőlük tellett, és az illetékes hatóság majd jól kideríti. De éppen ezért ez a trükk - már ha trükk - hosszabb távon nem működik: egyszercsak jön majd egy határozat az MNB-től, és mi lesz, ha abban az szerepel majd, hogy ők nem találtak semmi gyanúsát?
Globalis SzOpus Nyrt. 2020. 04. 27. 17:32
Nem feltétlenül jelenti ezt, csak bukna az az alternatíva, hogy az esés mögött valamiféle jogilag fogható szabálytalanság áll, márpedig ebbe a narratívába a cég is beleállt, hiszen ők maguk kezdeményezték a vizsgálatot. Amennyiben viszont az MNB nem jut semmire, akkor az egyfelől azért lenne kellemetlen, mert a továbbiakban nem lehetne (vagy legalábbis nehezebb lenne) olyasmire fogni az esést, ami az Opus hatókörén kívül esik, másfelől viszont felvetődne a kérdés, hogy ha nem az ő hatókörükön kívül eső oka van a lejtmenetnek, akkor miért kezdeményezték a vizsgálatot? Hogy-hogy nem ismerték fel és kezelték maguk a problémát? És ugye ez a kérdés megint többféleképpen válaszolható meg úgy, hogy az az Opusra nézve ne legyen hízelgő... (Hangsúlyozom: ez az eszmefuttatás csak az MNB vizsgálatról szól. Hogy valójában mi áll az indokoltnál alacsonyabbnak tűnő árfolyam hátterében, arról fogalmam sincs.)
Globalis SzOpus Nyrt. 2020. 04. 27. 17:10
Ez az egész vizsgálat elég kétélű fegyver. Mi van, ha az MNB nem talál(t) semmit, akár hozzá nem értésből, akár azért, mert nem is volt mit találni? Ha ez lenne a vizsgálat vége - vagyis az, hogy nem történt semmi turpisság -, és ez kiderülne (mindegy, hogy az MNB vagy az Opus jóvoltából), akkor az még negatívan is hathat az árfolyamra, hiszen azt látszana igazolni, hogy mindenféle szempontból szabályosan és feltehetően okkal esett...
Globalis SzOpus Nyrt. 2020. 04. 27. 16:58
4iG részvényem nincs, és soha nem is volt, de kívülről szemlélve sokszor támadt az a benyomásom róla (még most már az is az ATH felén vagy inkább alatta jár), hogy jobban odafigyelnek rá, mint az Opusra, vagyis ott az árfolyam nem teljesen hö-hö-hö a cég részéről.
Globalis SzOpus Nyrt. 2020. 04. 27. 16:45
BuBe-fronton szerintem nincs mire várnunk. Tavaly május óta tudjuk, hogy benne van a projektben az Opus (R-Kord / RM), és pénteken a cégnél is magasabb szintről (kormánytól) jött a hír, hogy a finanszírozási szerződést aláírták, vagyis ha eddig volt valakinek kétsége a projekt megvalósulása és afelől, hogy ebből százmilliárdos nagyságrendű bevétel lesz itt, az mind megnyugodhatott. Én a múlt hét szerdai ralit (amikor a közel kéthetes lecsorgás után a napközben 208 forintos mélypontról nagy forgalommal fordult) utólag annak is tudtam be, hogy egyesek hamarabb tudomást szerezhettek az aláírásról, és éltek a lehetőséggel. (Bár tudom, ilyen sem itt, sem sehol a BÉT-en nem fordulhat elő.) A BuBe-t - ahogy más is írta - a piac már rég beárazhatta volna az elmúlt egy év alatt (s talán meg is tette, de - egyelőre - csak ennyit ért).
Globalis SzOpus Nyrt. 2020. 04. 24. 15:45
"A Kibocsátó arról tájékoztatta a Tőzsdét, hogy jelenlegi sajtóinformációi szerint a felfüggesztés időtartama alatt olyan tájékoztatás(oka)t kíván közzétenni legfeljebb 24 órás fáziskéséssel, amely(ek) az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja (befolyásolhatják) - feltéve, hogy a befektetők nem olvasták, hallották és osztották meg egymással ugyanezeket a sajtóhíreket -, erre tekintettel kérelmezte értékpapírjai kereskedésének felfüggesztését." ;)
Globalis SzOpus Nyrt. 2020. 04. 23. 17:11
De az már volt hír tavaly decemberben, mert akkor nyerték el. Most "csak" hatályba lépett, ami persze jobb hír, mintha nem tette volna. :)
NEW OPUS GLOBAL 2020. 04. 23. 17:03
Ez hogy jött ki? Az a 73 az millió, nem milliárd. :) De legalább megtudtuk, hogy a tegnapi sajtóban írt 47 milliárdos szerződésből ~26 milliárd az R-Kord Kft-é (ergo ~13 milliárd bevétel az Opusnál).
NEW OPUS GLOBAL 2020. 04. 23. 16:48
Azért egy OTT-ONE más kategória, ott egy akkor szerződés sokkal többet számít. Az Opus meg most részben csak azt tette közzé, ami a sajtóban korábban már megjelent (meg a közbeszerzési értesítőben, meg az éves jelentésben). Sőt, a 2. oldalon írt szerződés elnyeréséről még decemberben adtak hírt.
Globalis SzOpus Nyrt. 2020. 04. 22. 20:53
Ez egyfelől mintha azt feltételezné, hogy nem eleve a lehúzás céljából jöttek a tőzsdére (a tavalyi év közepéig én se gondoltam, hogy ez lett volna eredendően a céljuk, de azóta elbizonytalanodtam), másfelől értem én, hogy Mészáros, Tiborcz vagy épp Jászai lettek a NER tőzsdei arcai, de attól, hogy mondjuk innen kimenne Mészáros (vagy Appból kimegy Tiborcz), a háttérben (a végső haszonélvezőket, vagy ha úgy tetszik, a szálak mozgatóit tekintve) nem változna semmi. Az Opus, az Appeninn vagy a 4iG rövid- és középtávon mindenképpen megmaradnak "NER-es cégeknek", de ez önmagában nem feltétlenül baj, hiszen tudjuk, a befektetők és a kereskedők diktátorok pénzét is elfogadják, és ki tudja, hány ellenzéki politikus vagy szimpatizáns van most is benne (nem feltétlenül saját nevén). Ha viszont ezek a cégek túlélnek egy esetleges rezsimváltást, és hosszabb távon is életképesnek bizonyulnak, akkor évek múltán nem kizárt, hogy már nem minden híradás azzal fog kezdődni, hogy "Mészáros/Tiborcz/akárki cége", hanem, teszem azt, már csak minden harmadik fogja felemlegetni, hogy "a cég, amit a NER teremtett".
Globalis SzOpus Nyrt. 2020. 04. 22. 19:59
Vicces, hogy 2-3 éve az volt a tőzsdei szárnyalás varázsszava, hogy Mészáros vagy Tiborcz, most pedig attól várjuk az újabb ralit, ha ezek eltűnnek / eltűnnének egy-egy cégből. :)
NEW OPUS GLOBAL 2020. 04. 22. 19:50
Nem hiszem, hogy ez vitte ma. Egyfelől a 47,2 milliárdos melót a Strabaggal konzorciumban nyerte az R-Kord, és nem ismert a konzorciumi partnerek közötti százalékos megoszlás (legalábbis én nem láttam), szóval nem tudjuk, mennyinek az 51%-a jön az Opusba, másfelől ezt már több mint másfél hónapja közzétették az EKR-ben, és a konszolidált éves jelentésben is feltüntették, mint elnyert új projekt (42. oldal alja). Ha a nagyobb befektetők erre a megrendelésre ugrottak volna, nem valószínű, hogy épp a G7 cikkére vártak, illetve azt neszelték meg pár órával korábban.

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek