Napos RSI nálam 82.5 körül. Ez az egyetlen "baj" a papírral. Elképesztően szép eredményt produkáltak. Bővülő bevétel várt felett 14%-kal bővült, az éves előrejelzett 150 mrd nettó nyereségből már több, mint 125 mrd meg is van. Nettó nyereségünk több mint duplája a tavaly ilyenkor elért profitnak mind a 3. negyedévre és az első 9 hónapra is igaz ez. Az EBITDA is éves szinten 30%-kal nőtt az első 9 hónapot nézve, csak a 3. negyedévet nézve 20%-kal. Ebbe is bele lehet ülni, amíg békén hagyja nemzeti kormányunk és marad a 70% körüli osztalékfizetési hajlandóság. Simán verjük az állampapír hozamokat is, sokkal jobb befektetés ez a papír. Ha 2 hét hét múlva MSCI index, kíváncsi leszek, mennyit tud pihenni, korrigálni az árfolyam. De gondolom már a nagyja be lehet árazva. A jövő évi osztalék viszont még szerintem nincs beárazva. Az 3-4 hónap múlva kiderülhet, mennyit adnak majd.
a 1-9 hó módosított nettó eredménye 128 046 millió a q4 mindig a legerősebb de legyen nagyvonaluan annyi majd mint a mostani q3 46 mrd azaz 184 mrd a 2024 ( az megmosolyogtató, hogy nem emeltek a várhatónak mondott 150 mrd-n) 184 mrd 70 %-a 129 mrd ebbel legyen 25 mrd srv marad 104 huf kifizetésre kerülő oszti.
A várható éves 140-150 mrd-os eredményből nehezen jön ki a matek úgy, hogy az elfogadott osztalékstratégia szerint ne legalább 90-100 mrd teljes részvényesi javadalmazás és azon belül ne legalább 70-80 ft-os osztalék legyen, ami így közel duplája is lehet a tavalyinak. (De még a 100 ft-ot sem zárnám ki, na az szép meglepi lenne...)
Igen itt az 1200 ft-nál építhet ki egy bázist,ami majd erős támasz lehet később... Egy hónapja írtam, aki TL-25-be teszi a pénzt az szerintem tavaszig megduplázza a lóvét! -Hát előbb eljött ez a pillanat! -Egy hónapja okt-13-án 110 ft volt a TL-25, ma meg már 260 ft felett! Azaz 1 millióból lett neki 2 és fél millió forintja egy hónap alatt!
Mtelekom