Szerintem a Mol elmaradó, ma nagy tételben vették, záróban is vettek volna még 400k db-t, remélem az eladók kitáraztak mai hó zárással, én egy holnapi emelkedést is el tudok képzelni.
Holnap péntek, korrekció, dagonya várható a szokásos menetrend szerint a BÉTen, és mivel ez nem bírt alakítani ma semmit jó körülmények között, holnap mehetünk lefelé... főleg, hogy lefordul amcsi, olaj. Várjuk a csodát!
Mol is emelkedett 2660-ról 2950-ig igaz két hónap kellett hozzá, de lehet kereskedni oda-vissza. Olaj ma is spekulációk alatt, jelenleg -1%-ban , de gyorsan változik. Opec+ januártól 2m hordóval csökkentené a napi kitermelést, de ennek végrehajtásában nem mindenki hisz.
Az a rezsialap! Amit a cegek fizetnek be, azok pedig tolunk szedik be! Bonusz - 20% inflacio nekunk. Amugy a MOL idonagyreszt alkalmatlan tredelni, (arra ott az OTP 900ft emelkdes 3 nap alatt) ez meg olyan tockos hogy bele ulsz es varsz. Masnem osztalekra jo.
OTP + 1,15% 16 mrd MOL 0% 7 milliard Richter + 2,44% 4 milliard Tehat a mai nap nyertese, ismet a magyar olajpapir! A fekete lovagnak egesz biztos van olyan szamitasa, ami ezt alatamasztja:)
Záró: 2780 / 2.034.000 db, megjelent még 427 k db vétel, ebből 48 db látszik most. napi forgalom: közel 7 mrd. Remélem kiszórták az eladni kívánt mennyiséget.
Nem szeretnék vitatkozni, az idézett cikknek van egy frissítése, ezt bemásolom. "Frissítés: A MOHU a Telexnek küldött közleményében azt írta: „Az intézményi hulladékoknál a hulladékbirtokosok, a törvény adta lehetőségeiknél fogva, július 1. után 3 hónapig (fémeknél 6 hónapig) szabadon kereskedhetnek a koncesszió alá tartozó hulladékukkal. Emiatt az indulás első hónapjaiban számítottunk is a mennyiség csökkenésére.”Hozzátették, hogy a júliusi és az augusztusi adatok összehasonlítása alapján a begyűjtési és értékesítési volumenek dinamikusan növekedtek. „Várhatóan a következő két hónapban a történelmi készletek kifutnak, és a rendszer beáll a tényleges piaci viszonyoknak megfelelő mennyiségek begyűjtésére, kezelésére” – írták. " www.telex.hu
Mi lesz az üzemanyagok jövedéki adójával?Még nincs döntés az üzemanyagok jövedéki adójáról, amely 2024-től emelkedhet. Egyelőre a rezsivédelmi alap forrásain múlik minden.
Az automatákat már hónapok óta gyártják, Októberben kezdték telepíteni a 400m2-nél nagyobb üzletekbe. Nem úgy kell elképzelni, hogy most hetek alatt hirtelen elő kell rántani 6000db automatát.
"Igen, a bevételek jönnek stabilan. Ez a cikk volt már, de úgy látszik, hogy néha fel kell eleveníteni" Ezt a cikket elevenítsd fel: https://g7.hu/elet/20231027/felere-esett-a-hasznositott-hulladek-cserebe-megtolta-az-inflaciot-a-mol-hulladekkezelo-rendszere/ "Az eddigi eredmények elég kiábrándítóak. Megkerestük a MOHU-t, de kérdésünkre azt a választ adták, hogy a negyedév zárása után tudnak csak az átvett hulladék mennyiségéről és a beszedett EPR díjakról majd novemberben nyilatkozni. Pedig a válasz megküldése előtt, október 16-án tartott konferencián Rónavölgyi Endre, a MOHU értékesítési vezetője már tényadatokról számolt be.A július elsejével indult koncesszió keretében a 2022-es hulladékhasznosítási eredményekhez képest júliusban 82, augusztusban 42 százalékkal kevesebb hulladékot hasznosítottak Magyarországon. Két hónap alatt 108 ezer tonnányi hulladék tűnt el a rendszerből." Akkor kezdjétek, bár Steve alias Futuro alias BMWX7 vagy ki nélkül nem olyan szórakoztató. - hitelteltelen az oldal - hiteltelen a cikkiró - nem is igy van, nektek már mondták, az adatok később jönnek
Sokan nem értik a lényeget, pedig hernádi jó előre felvázolta a körforgásos gazdaság vízióját, ami valóban a megkerülhetetlen jövő. Az ebben rejlő piacot a MOL lefoglalta előre 35 évre. lehet prüszkölni ellene, szerintem jobb jegyet váltani mellette! :)
Nagyságrendileg...amúgy érdekességképen: itt a helyi aldiba már itt vannak az automaták az eladótérbe. (Még nem üzemel, de legyártani biztos nem kell...)
Az EPR díjak már jönnek, a beruházásokra van bőven pénz. Több 100 Mrd nyereség maradt a cégnél osztalékfizetés után. Az most nem okoz problémát, majd az amortizáció lesz költség a beruházások aktiválása után, de az meg nem 1 év alatt lesz leírva. A bevételek mellett az el fog törpülni!
Igen, a bevételek jönnek stabilan. Ez a cikk volt már, de úgy látszik, hogy néha fel kell eleveníteni:https://www.szabadeuropa.hu/a/evi-100-milliardos-bevetelt-is-hozhat-a-molnak-a-hulladekos-koncesszio/32392585.html A lényeg: a közvetlenül érkező EPR díj. "A tanulmány szerint a Mol viszont az éves 240 milliárd forint körüli EPR-díjnak köszönhetően „azonnal és igen jelentősen, bőséggel az indokolható haszon felett gyarapszik 35 éven keresztül”. Eközben az állam „ténylegesen, sokkal és azonnal rosszabbul fog járni a koncesszió beindulásával”." Ez ugye a szolgáltaói üzletág jelenlegi nagyságrendje...plusz még amit hasznosít...
Látva a tegnapi és mai kezdeti kereskedést érzésem szerint az osztrák bankok még nem tettek le a Mol részvényeik eladásáról, shortolásáról. Erste nagyon berágott a kormányra, hogy az ígéret helyett Mészárosnak adták el a Fundamentát. Persze feltételezés részemről. Brent közel 84 usd.
Tisztelt Gaben! Mivel 2300 -ra várod és ezen szintek környékén szeretnél venni Molt emberileg megértem szándékaidat, de a folyamatos , semmivel nem igazolt állításaid ellenére sem lesz 2300 a Mol. Automaták telepítése folyamatos, költségtényezők nagyságrendekkel kevesebb értéket jelentenek -pár 10 mrd max. -, ráadásul ez egy befektetés ami több 100 mrd profitot fog jelenteni a Molnak. Mol sikeres cég, a kormányzati adóelvonások fékezik fejlődését , de főleg a részvényár emelkedését. Nincs ok feltételezni, hogy a hulladékgazdálkodásból nem termelnek nyereséget. Poliol üzem alapanyaga lesz a sok műanyag elem. Sok évtizedes szokásokat kell megváltoztatni melynek átfutási időt biztosítani kell. Olvastam híreket, panaszokat főleg azoktól akik saját egzisztenciájukat féltették miközben a társadalomnak semmilyen hasznot nem termeltek ( kereskedők ), földbe termelt hulladék korszakának vége lesz.
Azokkal a pénzekkel, amit már megint bele toltak az OTP-be, Richter és MOL is szárnyalhatott volna! Fene érti ezt a logikát! Most vakarhatják a fejüket, akik ma bele vettek OTP-be!
Igen, mert akkor a 3. hullám magasabbról indul, hiába volt közben lejjebb az árfolyam. Nagyon nehéz esélyek szerint rangsorolni. Az biztos, hogy vannak szintek amiknél el lehet dobni bizonyos verziókat. Ma még aki tud PMÁP 2033/I-t venni az bevásárol, de holnaptól nagyobb hozammal kecsegtetnek a részvények. Ez nyilván a friss tőkére vonatkozik.
Köszi Huti! Akkor, ha jól értem, long szempontból az ABCDE lenne a legkedvezőbb! Én jelenleg a folyamatban lévő ABC-nek kb. 20 % esélyt adok, a másik 2 verziónak 40-40-et. Ez az árfolyam alakulásának függvényében természetesen változik.
Vagy egyszerűen csak beismerhetnéd: "kollégák, az OTP-vel kapcsolatban egyelőre tévedtem". De ha simán csak nem a másik nagy blue-ról beszélnél folyton a MOL helyett, az is segítene oszlatni a kognitív disszonancia téged körülvevő diszkrét páráját. A MOL-nál egyelőre mintha az eladókat keresnék, remélhetőleg később tovább paszírozzák felfelé. A Balin féle 2840 nekem is szimpatikus mára.
Ma szerintem lehet esély a 2840 elérésére. BB közép felfelé tart, a BB szalagok is felfelé nyílnak. RSI hűlt annyit óráson, hogy nem gátja egy további emelkedésnek: https://invst.ly/12gdt1 R: 2780
Ìgy van, ma reggel is belevettek - tudom, adtak is -egy nagy tételt 80 körül, ezért gondoltam hogy màsodik lépcsőben kivàsàroljàk a 2800 at. Végül is bejött nagyvonalakban. Szerintem csak fékezik a tempót. Ha akarjàk mehet ez.
Visszaolvasva, picit olyan volt ez a szamonkeres, mint amikor Kosa “azenanyamnemstroman” Lajos lebacta a riportert, hogy kerdezzen mar valami pozitivabbat…
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.