Így könnyű módszertanoznia a ksh-nak a kormány elvárásának megfelelően, az inflációs célok elérése érdekében.A gázszámlám egyébként nekem sem csökkent.A ksh tehát hazudik, kormányzati megrendelésre.Pont.
igen, ez elég érdekes konstrukció még kb. 6%-os DKJ-nál +1,5% évi prémiummal még mindig 7,5%-ot hoz, szintúgy 3 havonta fizet, mint a Fixmáp. fixmáp fix, ez dkj függő. viszont kezd érdekessé válni a szitu, mert emelkednek a kamatok, ha jól láttam tegnap magasabb %-al adtak el kötvényeket (ÁKK), mint korábban, mintha kicsit korrigálna felfele . ( bár ez nem DKJ volt)
Ezt a, Bmáp 2027/N nem figyeltem még,de ennek mi a hátránya jelenleg? Jelenleg évi 9.31%-ot mutat és ,ha kedvezőtlenebbé válik akkor -1 %-al kiszállható
Egy dolog teljesen biztos, hogy PMÁP-ot nem fogunk venni a kamatból. Az itt a szerencsénk, hogy a ksh ámokfutása csak októberben kezdődött meg, és már nem tudták jobban kozmetikázni a tavalyi éves átlagos inflációt. Bandinak igaza van, ezek még képesek lesznek februárban kimutatni, hogy defláció volt, és a klasszikus matematikai számelmélet is mehet a pics@ba, mert az már elavult.
Magas nyomású gazdaság teljes foglalkoztatottság mellett, termelékenység változatlansága esetén, nos más nem lehet a végeredmény, mint infláció. Márpedig erre készülnek. Egyelőre úgy döntöttünk, hogy a kamatok 10-20%-át elutazgatjuk (magas nyomású miniszter sajnos nem lát majd belőle bevételt), 80-90%-át újra befektetjük. Az újrabefektetés részletei még kidolgozás alatt vannak.
Az elnök azt is elárulta, a kincstárnál átlagosan 8,5 millió forintos állománnyal rendelkeznek az ügyfelek, de vannak, akik több milliárd forintnyi befektetéssel bírnak. Január végén 886 ezer ügyfelünk volt... . Kincstári ügyfelek átlagos portfóliója PMÁP 57 %, DKJ közel 11 %, MÁK 8,5 %, BMÁP 5,77%, EMÁP 6,6%, Babakötvények 4%, MÁP+ 3,27 %
"Ilyen kézivezérelt inflációs adatokat látva 2025 után a portfólióban semmi értelme nem lesz PMÁP-ot tartani." 👍 Még ha ciklikusan vissza is korrigálna a magyar infláció, akkor sem érdemes már 2025-től tartani a magyar államkötvényeket, mert ezek tényleg fals inflációs adatok. Mivel ezekkel a hamis inflációs adatokkal brutálisan károsítják a magyar államkötvény tulajdonosokat.
Magyar Állampapír tulajok