Attól függ, mit vársz. Ha sikeres infláció elleni harcot, akkor a PMÁP, DKJ, BMÁP, MÁK papírok kisebb hozamot fognak adni, így FixMÁP 7% 3 évre jó választás. Ha az ellenkezőjét gondolod, akkor a PMÁP már megvan, a BMÁP a DKJ felett fog (elvileg) hozni, úgyhogy BMÁP. Én kb 50-50 % megosztással FixMÁP és BMÁP, akkor a diverzifikáció is megvan, és 2027-ben szabadulok mindkettőből bünti nélkül.
Köszönöm szépen a választ mindenkinek…. Esetleg még lenne egy olyan kérdésem hogy most kb. 1 200 000 Ft kamat jön azt mibe érdemes befektetni így állampapír gyanánt
Sziasztok! Az lene a kérdésem.. 2030 Í pámp..az alany. 1 éve vettem. Most február 20 lesz az első Kamat fizetése… Azt tudom mennyi .. Jövő ilyenkor mennyi lesz a kamat azt lehet tudni?
Lejárat/kamatfizetés napján a kincstár ki is utalja a számlára kerülő összeget, vagy a leadott megbízáson ül még egy ideig? Van adott napon határidő? Köszi!
"A felhalmozott kamat nem más, mint az adott állampapír kibocsátásának napja, vagy az utolsó kamatfizetés napja óta felgyülemlett, de esedékessé még nem vált kamat. A kötvények kibocsátásuk napjától kezdve kamatoznak, azaz felhalmozott kamat képződik. A felhalmozott kamat nem vész el, a kamatfizetés napján a fizetendő kamat összege tartalmazza."
"A Magyar Államkincstár a Fix Magyar Állampapír, a Prémium Magyar Állampapír, az Euró Magyar Állampapír, a Bónusz Magyar Állampapír és az Önkormányzati Magyar Államkötvény vonatkozásában a vételi megbízásokat az adott értéknap szerinti értéknapváltás időpontjáig a tárgynapot követő munkanapon (T+1) teljesíti, míg az értéknapváltás időpontját követően a tárgynapot követő 2. munkanapon (T+2) érvényes árfolyamon teljesíti. A teljesítés időpontját az adásvétel fedezetének rendelkezésre állása határozza meg, tehát hogy mikor került a vásárlás ellenértékének összege jóváírásra a kincstári értékpapír nyilvántartási-számlán."
Magyar Állampapír tulajok