Lehet nem tudtam a lényeget megfogalmazni az hsz- ben. Nem konkrétan piaci vételben gondolkoztam, hiszen a részvényeknél is van kényelmi opció mint pl.a limit áras vételnek a beállítása hosszabb távra.Én nem egy piaci vételi pozició felvétel lehetőségre gondoltam, hanem egy hasonló kaliberű opcióra, ahol nem kellene folyamatosan a neten lógni,a munkám mellett.
"Szarba " ne tegyél egy fillért sem ! Van a forumon két cím " Állampapír alternativák " és "Állampapír " ott lehett sokkal jobb lehetöségekről olvasni .
Ma délre megyek be a Hattyú utcába egy utolsó lisztpénz csomagot berakni ebbe a 9,9es szarba. Szerintetek kérdezzek rá hogy nincs-e valami 17%os maradék? Vagy lúzerség? Ne égessem magam?
Az a probléma, hogy az állampapírok másodpiaci vásárlási mechanizmusánál még nincsen kifejlesztve,hogy ugyan úgy mint a részvényvásárlási opciónál be lehessen állítani az állampapír tipusát időmeghatározással vételre.Ezt is csak a pénzmanoknak lehetőség a saját brokerjeiken keresztül pl.Vagy egész napon keresztül figyeled a lehetőségeket.
Én négyszer hivtam őket ezügyben idén, négyféle dolgot válaszoltak rá :D 1: Netbrokerbe sosincs ilyen, telefonon megoldható, ha néha van, de nem nagyon szokott lenni, tennap már nézte, mer kérdezte valaki. 2: Most nem lát rá a rendszerre, valami gáz/blokkolás van, 1-2 nap múlva hivjam újra. 3: Csak Privátbankon keresztül. 4: Jó lenne ha bemennék személyesen ezügyben, mert ott tudnak pontos felvilágosítást adni. LoL Ezekután remélem neked mondanak valami ötödik opciót, habár fogynak az új kifogások ;)
"ismerősöknek, hageroknak biztos van.":) hidd el. aki eladja ezeket OTP-nél, gondolom egy ideig fenntartják, lehet kapkodni belőle..ha már nem kell, akkor dobják ők is, tipp.
Magyar Állampapír tulajok