Ugyanezen okból ment a 3%-os BMÁP is, pontosabban nem nagyon ment, mert alig vették a 3-4% közötti induló kamat miatt... pedig kifejezetten gáláns ajánlat volt, komoly összeget tettem bele, mai napig megvan... évekkel később 1% bónusszal hozták vissza a konstrukciót, amit viszont "zabált" a nép... szóval óriási a pszichológiai hatása az induló kamatnak
2015-ben, amikor még a HUF infláció is negatívba ment, lehetett kapni infl. 4%-os PMÁP-ot is (ha jól emlékszem 2020/I, volt belőle nekem is, végig kiemelkedően jól hozott). Azzal indokolták, hogy 4% a lélektani határ, ami alatt inkább párnacihában tartja Mari néni a pénzét.
Érdekes hogy az egy éves, szűk 8%-ot kínáló papírból (1MÁP) 3-szor annyi fogyott, mint a várható visszaváltási költséget is beleszámítva szűk 9%-os papírból (PMÁP 32/I). //Mondom ezt úgy hogy ma épp 1MÁP-ot vettem - jövő év elején egy fix nagyobb kiadásom esedékes// Két motívumot látok mögötte: - erős bizalomhiány a kormánnyal (visszaváltási árfolyam) szemben - irracionalitás ("a PMÁP szar lett mert kihúzták az inflációs bázist" - jelen árfolyamok mellett pedig sajnos továbbra is az egyik legjobb az elérhető papírok közül) Egyébként tényleg izgalmas lesz a mozi, meddig tudnak még, tudnak-e még a hozamok csökkenni? Ha az eurókamat nem esik újra nulla közelébe, akkor a jelenlegi 6-7% körüli lakossági kamatszint csökkenése közgazdaságilag nagyon hamarosan meg kell hogy álljon. ((Ha az eurókamat visszamegy a nullába, akkor sem valószínű hogy a Ft 4% alatti kamatszinten működhetne))
A forgalomban lévő lakossági állampapírokból a 52. héten az alábbi bruttó mennyiségek kerültek értékesítésre. Lakossági állampapír
Bruttó értékesített mennyiség (mrd Ft) Egyéves Magyar Állampapír (1MÁP)
46,0 Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz)
0,0 Prémium Magyar Állampapír (PMÁP)
15,3 Bónusz Magyar Állampapír (BMÁP)
5,6 nyomdai Magyar Állampapír Plusz (nyomdai MÁP Plusz)
0,0 Kincstári Takarékjegy (KTJ)
10,6
Szerinted Rogan Tóni lapja leírhatja, hogy nem lesz sláger az állampapír???............ Olvasod a propaganda lapokat és örülsz, hogy mennyire hájpolják az állampapírokat...... Semmi nem furcsa?..... Még egy picit sem?....
Magyar Állampapír tulajok