Ha ezt 2 perc alatt megtaláltad Ibiza zajec Nudli, akkor a saját nick kavarodásodat miért is nem akarod megtalálni?! :))) (Pedig nemcsak én írtam legutóbb be.) Mi értelme van annak, hogy x ideig zajec vagy, utána x ideig Nudli vagy napon belül váltogatod oda-vissza, aztán csodálkozol, hogy összekevered a loginokat? :)))
kb 2perc alatt utána lehetett nézni és többen be is írták. te voltál lusta, készen akartál valamit. Az ember nem csinál konkurenciát magának és nem ad át olyan infót amiért megdolgozott. Ha beírta volna hathor akkor is kapott volna 10 lefele nyilat. Akkor miért tenné. Akkor rakják be a megoldást a nagy nyilazósok. De nem fogják.
Ezt akár én is írhattam volna, pontosan így látom... egy adalék: HUF hosszú hozam = román EUR hosszú hozam... szerintem ez nonszensz. Nem kizárt persze, hogy a magyar hosszú HUF papírokkal lehet még kaszálni ezen a hozamszinten is (ha visszajönnek a 0-2% fejlett piaci inflációk) de akkor román EUR papírokok ennél is nagyobbat mennek.
Annál a banknál érdemes nézelődni, akinél nagyobb darabszámú lakossági értékpapírszámla van. Szerintem az kb. OTP, MBH és K&H, a többinél szerintem kevesebb van. Ha a lakossági ügyfél eladja a PMÁP-ot akkor a banknak 2 választása van vagy visszaadja az államkincstárnak és akkor nincs további bevétele belőle vagy eladja magánszemélynek és akkor további állománydíjat és esetleges adásvételnél árrést szed be. A privát banki ügyfélkörbe nyilván elnyomnak amit tudnak, de korlátos az állomány ami egy embernek lehet.
Szerintem is át fogják alakítani hamarosan. De: A 3Y intézményi MÁK papírok 6.12%-on zárták a 2023-at. Ez lehet, hogy egy tengerentúlon a hózentrógerét húzogató, minden százalékpontért megküzdő befektetési bankárnak/alapkezelőnek elég is, aki pár hitelminősítői jelentést olvas erről az országról, és azt mondja, EU tagja, kábé stabil a devizája, stabil (túl stabil...) a politikai rendszere..., jó lesz nekem, vehetek. Nekem, aki itt élek, és látom ezt az egészen elképesztő országot, ahol reggel nem tudom, mire ébredek fel, mert milyen rendeleteket hoztak éjjel, nekem nem elég. Tegyük fel, hogy adjanak 7%-ot a lakosságnak a FIXMÁP-pal. No, thanx. 3-4% euróval, dollárral, és jobban alszom. Oké, ez egy lehetőség volt, "köszönjük" a kormánynak, hogy sorozatos bénázással felnyomták az inflációt és ezzel egy időre a PMÁP kamatát, így mi, akik szemmel látható vagyonnal rendelkezünk, legalább valamit vissza tudtunk szedni abból, amit a boltokban hagyunk a 27+3% áfával.
Magyar Állampapír tulajok