Bónusz Magyar Állampapír esetében ma volt kamatfizetés. Az lenne a kérdésem, hogy a bank, ahol vettem, mikor írja azt jóvá az értékpapírszámlámon? Köszi!
"Itt ahogy elnézem csupa milliárdos ember van..." ---- Hát igen, nem hiába ez a Magyar Állampapír tulajok topikja. //// "Miért ilyen csóró koporsó ez az ország akkor?" ---- Mert sokan hitelből vettek 40 millióért panelt kiadásra, mivel elhitték, hogy jövőre 100 millió lesz egy panel ára.
Kérdés, hogy időben jelzik-e a lezárást?! Volt már olyan, hogy egyik nap bejelentették és másnaptól már nem volt kapható a régi. Egy biztos, résen kell lenni.
Az éves átlagos inflációt fogja alapul venni, amit már jó eséllyel lehet közelíteni, hisz csak a decemberi hiányzik hozzá, és az is saccolható. A havi inflák összege /12 lesz az éves infla, és igen, KSH infla. Becsülten kb 14.5-15% között lesz valahol. Ehhez adódik hozzá a 2027/J kamatprémiuma, ami 0.75%. Egyébként szerintem nincs értelme 2027/J-t venni, mert az 1%-os "büntetőkamatot" a 2029/J 1.5 év alatt behozza... szóval ha korábban vissza akarod váltani, mindenképp jobban jársz a hosszabbal. Egyébként én a 6.6-os PMÁPjaimat már akkor átváltottam, amikor ebből megjelent az első sorozat (2029/I) hiszem a visszaváltás miatti 1% bukással is jobban jársz vele sokkal... és még most is. Szerintem gondolkodás nélkül cserélendő, de majd nálam okossabbak is megerősítik :)
Segítsetek már kiszámolni, ha van most egy rakás pénzem PMÁP2028/J-ben, ami 6.6%-os kamaton fut és áprilisban fordul, érdemes most eladnom és vennem helyette 2027/J-t, ami 11.75-ön megy? A kamatfordulón milyen új kamatra számíthatok, azt meg tudom nézni valahol, hogy mostanában fordult PMÁP-ok milyen új kamatbázist kaptak? Mert a KSH infláció 20% felett van, gondolom nem azt...
Magyar Állampapír tulajok