Ki es be ugrálni nem jó az biztos. EU infla várakozás / előrejelzés durván 10% 2022-re, 7% 2024-re. Ha ilyesmi százalékokkal pörög egy euró alapú papír, azzal én együtt tudok élni. Ki kell várni valóban. De ezzel elméletileg pénzünknél vagyunk, nem ette meg az infláció. Magyar papírokról ugyanezt szerintem nem lehet elmondani. Csak jobb mint a párnaciha.
Szinte 8 hónappal el van csúsztatva a kamatforduló, már csak 0,25 a kamatprémium, ugyanakkor genyó módon itt is 1% a visszavételi jutalék. Ez egyelőre nem versenyképes ajánlat.
Elég kevés szó esik itt a PEMAP-ról. Kinek, mi a véleménye? Szerintem jó alternatíva lehet. Eu inflat egy fokkal nehezebb meghamisítani irreálisan alacsonyra a célzott arstopokkal és más trükkökkel. Plusz az extra nyereség, ami az árfolyam különbözetből adódik majd. Nem számítok arra, hogy 400 körül stabilizálódik a forint.
Viszont alapból nem a bankszámládon lesz a pénzt, hanem a kicstári ÉP számlán, onnan neked kell kiutalni, vagy előtte rendelkezési nyilatkozatot tölteni
Tudtok segíteni kérlek ?Nem vagyok jó állampapír témában. Ha
Bónusz 2025/N papirom van és lejárata 2025. szeptember 30.-, akkor
magától jóváíródik a bankszámlámon ? és a tőkerészt 100 százalékban
kapom vissza ? vagy a visszavásárlás akkor is valami 9x,xx százalék
lesz ?
hogy ezek mekkora szemetek... kijöttek a mai árfolyamok, az összes rövid DKJ 11,71% (tegnap még ugye lenyomták 11,2-ről 11,1%-ra) a hosszabb májusi / júliusi is feljebb ment vagy 20 bázispontot (13,33 / 13,56) és megint lejjebb vitték a 27/B-t, 29/b-t is.... na mindegy. én tegnap vettem januári DKJ-t is, hát nem kellett volna.
Nyeszt nyitottam ma az Ersténél, úgy gondolkozok, hogy január második felében jön az új pmáp, gondolom min 15% kamattal. Addig már csak lóg a levegőben a kp. Aztán ha jön, akkor egyből jegyzek, + dobom az összes diszkont kincstárjegyet a kincstárnál. Abból is pmáp lesz. Szerintem ez lesz a legjobb. De ha valaki mást gondol, tegye azt.
Magyar Állampapír tulajok