Jó kérdés, nem próbáltam, én előbb utaltam be, mint ki. De mivel a beutalás is ingyenes (vagy 0.39 eur, erre nem emlékszem), ezért ha nem engedi rögtön felvenni, az sem nagy baj.
A jobb pmáp fizet 5% körül, a rosszabb pmáp 3,5-4%-ot, miközben a HuF romlik várhatóan 3,5-4%-ot, akkor mit lehet tenni? Ha lenne eszük, legalább próbálnák szinten tartani a HUF-ot, pedig az most nem lenne lehetetlen.
"A miniszterelnök jó példával járt elől a kollektív áldozatvállalásban: 1946 augusztusától havi fizetése 1350 Ft lett" (idézet 1946-ból) A miniszterelnök fizetése ma, 6.500 000/ft/hó.... 13000/kg arany árral kalkulálva 1946-ban kb.10/dkg aranyat tudott vásárolni a miniszterelnök egy havi fizetéséből... Ma már egy havi fizetéséből 20/dkg-ot tud vásárolni... Konklúzió: Az arany ára nem tudott lépést tartani a miniszterelnöki fizetéssel, 1946-tól számolva az arany, közel 50%-ot veszített értékéből a miniszterelnök fizetéséhez képest....
Befektetési fizikai arany már 2500 $ körül van. Szépen megy felfelé. Egyszer annó kiszamoltam hogy 1946 óta kb 10 %-os kamatos kamatot csinált forintban számolva. 1946. 1 kg arany 13.000,- huf. 2024. 1 kg arany 29.000.000,- huf. Jövő év tavaszán a PMÁP egy része ebbe mehet, + ingatlan vétel. Meglátjuk.
Mondtam nem akarok megsérteni itt senkit. Sőt! Nagyon olvasmányos választ kaptam Tőled! Köszönöm! A mondanivalóm célja az volt, hogy bizony a néha biztonságosnak vélt eszközökből is váltani kell Miért? Mert infláció alatti hozamot hoz. Vagy infláció felettit, de nagyon keveset. Tudjátok az ember nem végtelen életű!!!!!! Így az állampír alacsony hozama kis befektetőknek ráfizetés! . Én nem azért dupláztam mert olyan okos voltam! Csak kihasználtam a konjunktúrát és a tőkeáttétet. . Igaz én bevallom árupiaci azon belül speki .arany kereskedő vagyok. . De bevallom Tőled nagyon intelligens választ kaptam, amin meg is lepődtem!
Jövőre Matolcsynak májusban lejár úgyis a mandátuma, ezáltal,beültetnek majd a helyére egy bologató madarat, hogy az MNB épületére időközben megtervezett kiskapukat kiépittessék Tiborcz istván főépitészmesterrel,hogy zökkenöbb mentesen lehessen a pénzt kitalicskázni az MNB épületéből.
Természetesen azt nem kell elfelejteni,hogy a 2024 és a 2025 évi átlaginflációs számokat a KSH,a kormány hathatós közremüködésével fogja kiszámolni ,a 2026-os választási győzelem sikere érdekében.
,,"Az alapkamat mértékének csökkentésével az emberek könnyebben tudnak hitelhez jutni – több pénz lesz a zsebükben, megnő a kereslet az egyes termékek iránt, a fogyasztói árak növekednek és elmondható, hogy mindez fellendíti a gazdaságot, az infláció pedig magasabb lesz"A pmák érdekében csak egy szösszenet.
Alapkamat jelen pillanatban 6,50%,ha a kamatcsökkentési tendencia maradna a havi 0,25% bázispont csökkentéssel,hátra van még alapesetben az okt,nov,Dec,Jan, kamatdöntés az még -1%,maradna elméletileg 5,50%.Február 22-én még lehetne ,5,50% ért fixmápot,5,50-6%-ért állampapír pluszt venni a legrosszabb esetben véleményem szerint.
Magyar Állampapír tulajok