Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Atgeda 2024. 12. 03. 14:09
Előzmény: #233331  Pistike12
Természetesen pesti , feleségem munkája/karrierje ide köti őt és másfelé nem tudunk nézelődni , bár persze hatalmas kompromisszumok árán(ingázás) nézelődtünk már ilyen cegléd-albertirsa stb vonalon is  de értelmes eladó ház itt sincs... napi szinten nézem már az ingatlancom-ot de 99.9% a házaknak vagy hányinger vagy ígéret...
slash 2024. 12. 03. 14:08
Előzmény: #233335  Pistike12
Bedobsz a postaládámba havi 1500 eurót lemegyek Kanizsára vagy egy zalai faluba elő se jövök többé.. 
slash 2024. 12. 03. 14:07
Előzmény: #233316  Kapzsidözsi
Szereted, kívánod te már most azt a telket, látom én! :-)
Vegyed csak megfelé!  :-) Sajnos ami örömet okoz vagyontárgy gyakran anyagilag nem éri meg. Ez van. 
Sok itt a feszkó ma! Sokan ott laknak ahol nem jó nekik. Ez baj. Én becsukom a kapum és onnantól nekem otthon jó. Lent a parton is jó.  Mindenhol máshol lenni nem jó. 
Pistike12 2024. 12. 03. 13:59
Előzmény: #233336  FR73
Na, ugye milyen jo biznisz egy zalai kis falu, ha a bicskein egy evig röhögtünk😀
FR73 2024. 12. 03. 13:56
Előzmény: #233332  Pistike12
Gondolom még licitáltak is rá, mert komolyabb alku az nem lehetett.
Pistike12 2024. 12. 03. 13:55
Előzmény: #233325  Kapzsidözsi
Hat ez izlesek es pofonok. 
Az biztos h videken idegbeteg lem lesz senki a hajtastol, csak alkesz a zero ingertol😀
De orulok hogx megtalaltad a zent egy zalai kisfaluban a nagyvarosok utan. Ezt nem cinizmusbol irom, hanem komolyan! 
Telket meg ne vegyel nem jo lokacioval szerintem, mert kockazatos. 
Pistike12 2024. 12. 03. 13:51
Előzmény: #233323  Kapzsidözsi
Ennyi. Tolerancia, egymas tiszteletben tartasa, es mellette anyagi elonyok. Ezek jellemzik ezen teruletet😀
Erdemes ilyen helybe fektetni, es az ironiat nem erteni😀
Munison? Mi a helyzet az arcsokkenessel? Csunya szavakkal irtam le, biztos az volt a gond😀 
Csunya szavakkal nem tevedni sokkal rosszabb, mint finomkodva tevedni, ezek szerint😀
FR73 2024. 12. 03. 13:49
Mondtam én, hogy Gazdagrét és Pók utcai panelok a menő.
Mindenütt máshol teli van suttyókkal, lassan kiderül itt.
Pistike12 2024. 12. 03. 13:47
Előzmény: #233327  FR73
Vegen csak eladta😀
Pistike12 2024. 12. 03. 13:46
Előzmény: #233328  Atgeda
Melyik agloban? 
60-80mert mar sehol semmi nincs. Rakerestem random normalis hazakra vilagvegeken szerte az orszagban. Kikerekedett a szemem
Second Wave 2024. 12. 03. 13:46

A békesség kedvéért jómagam arra szavaznék, hogy ugyan a kérdést és a válaszokat nem olvastam, de biztos vagyok benne, hogy Pityunak van igaza :-) 
Kapzsidőzsi,
te pedig már eldöntötted, hogy kell a telek, a fórumtól csak a megerősítést várod. 
Szerintem anyagilag nem lesz jó befektetés (ezekből a városszéli telkekből rengeteg van, minden megnyíló gyűrűvel csak még több lesz). Sokkal többért nem fogod eladni, mint ahogy vetted + ráköltöttél + infla). 
De ha te ott akarsz élni, akkor ne foglalkozz vele, hogy -$-$- szemű nickek mit mondanak egy pf fórumon, vedd meg és élvezd a madárfüttyös reggeleket. 
Illetve mpagnes járatos még Szombathelyen, lehet tud is mondani egy két tippet a zártkerti lakóövezeti árakról.
Pistike12 2024. 12. 03. 13:44
Előzmény: #233322  Kapzsidözsi
Tősgyokeres videki vagyok, nem pesti. 
Biztos igazad lenne, ha igazad lenne😀 tobb idekoltozovel beszeltem, keresve magamban a hibat, es kivetel nélkül pont azt erzik amit en. Ezt a kornyeket elleptek a belfoldi gazdasagi migransok, akik vagy ide jottek autoiparba dolgozni, mert szamolatlanul es kritikatlanul vettek fel az embereket, vagy ahogy irtad, kimennek ausztriaba ingazva. Es erdekes ember a nagy resze... 
A masik ok, amit mar tanulmanyokban is elemezgettek, hogy a szolgaltato ipar jelentosen fejletlenebb, mint az ipari, igy a nem muszaki felsofoku vegzettseguek leleptek balra vagy jobbra a terkepen, tekintettel arra, hogy egy alkalmazott villanyszerelo 2x tobbet keres itt mint egy human vagy nem muszaki vegzettsegu ember, es 10x annyi allaslehrtosege is van. 
Igy az egy nmre juto sori munkas magasabb mint bpen, de legalabb jobban is keres😀
A velem vegzok kozott, akik nem muszaki teruletre mentek, zero ember maradt itt. 
Vannak normalisak, teljesen igazad van, csak az 1nmre juto szamuk jelentosen magasabb bpen. Ami nem jo, de sajnos ez a valosag 
Atgeda 2024. 12. 03. 13:39
Előzmény: #233315  Pistike12
Megütötte a szemem  a komment , azért ezek fullos házak , agglomerációba  keresnénk már régóta hasonlókat , de szó szerint darab sincs már régóta , vagy ha netán igen akkor korántsem ilyen árakon , teljes már az elkeseredettség , 60-80 milliókért olyan házakat raknak fel hogy a kutyámat nem raknám bele... A poén hogy ugyan így értelmes telek sincs...
FR73 2024. 12. 03. 13:35
Előzmény: #233324  Ishar
Pistike ma nagyot megy, le ne állítsátok. 
Még a végén kiderül, hogy szomszédok a bicskei csávóval... vagy huhh mekkora poén lenne, ha ő maga lenne a bicskei 999999 barátunk.
Pistike12 2024. 12. 03. 13:32
Szerintem is. Tevedesek vigjateka? Hogy allsz a joslasokkal? Ha van vmi tipped ird le kerlek, mert  az ellenkezojevel biztos jo penzt lehet keresni. 
Kapzsidözsi 2024. 12. 03. 13:31
En annyi elbaszott kedvű, egyfolytában rohanásban levő,depressziós, idegbeteg, agresszív embert még életemben nem láttam mint az alatt a pár év alatt amíg Pesten laktam... Pedig éltem már 4 országban....több nagyvárosban is.:))) ----- De ha a Pistike kolléga budai dombok egykori munkásőr zárványaiban mozog , kapcsolódik akkor megértem :))) ------------- "emberek többet mosolyognak,,," --- hangosan rögöhök az íróasztalnál...
Ishar
Ishar 2024. 12. 03. 13:14
Előzmény: #233318  Pistike12
"Es pesten azt fizeted meg, hogy van elet, kevesebb a suttyó, az emberek tobbet mosolyognak, es neha be be esnek egy szinhazba..." --- Most, hogy a nyugati országrészbe költöztèl, ez a suttyósági mutató még tovább javulhatott Budapesten.
Kapzsidözsi 2024. 12. 03. 13:12
Előzmény: #233321  Pistike12
"Aztaqva Ez Magyarország?" ---- Na ezért nem érzed te jól magad vidéken, és ezért nincsennek értelmes emberekkel kapcsolódásaid. Nagyjából leírtad. :)))))
Kapzsidözsi 2024. 12. 03. 13:10
Előzmény: #233312  Pistike12
Figyelj csak Pisti tezzsssvérem .....nem mintha arra lenne időm, hogy kultúrális és geoszociológiai fejtegetésbe menjek veled, és igazából nekem teljesen mindegy mit gondolsz vidéki emberekről vagy Nyugat - Magyarországról de egy rövid meglátás:
Brutálisan általánosítasz. De nagyon brutálisan, és láthatóan nem érzed jól magad a bőrödben ott ahol vagy és azokkal az emberekkel akik körülvesznek.
De ennek nem biztos, hogy a környék az oka, hanem lehet hogy te keresed rossz helyen az emberi kapcsolódásokat. Nem tudom, nem ismerlek és értem amit írsz a kint raktáros (Burgenlandban kevés a török - inkább "fehérhorvátok" és új jugók - just sayin..) itthon 3-as BMW menö pali -jelenséget is. Rengeteg ilyet ismerek. De biztosíthatlak, hogy nem csak ilyenek vannak felénk. En tősgyökeres és idetelepülőkből is ismerek kulturált, nyitott, sok nyelven beszélő korrekt embert is. Egész hálózatot. --- Végigkövettem sok vidékre települő nagyvárosi élettörténetét. Nem csak ide, ország más részére is. Volt köztük visszamenekülő és olyan is aki nagyon jól megtalálta a helyét vidéken. Tudod mi volt köztük a különbség? :
A türelem és a helyiekhez való hozzáállás.
Pistike12 2024. 12. 03. 13:04
Előzmény: #233320  Kapzsidözsi
Aztaqva. Ez magyarorszag? 😀
Biztos megeri ott felhuzni egy 80as hazat  100asbol😀😀😀😀
Amint felepited vagy a 60%ert tudsz megszabadulni tole😀😀 na, ez a kulonvseg bp es a tobbi nem nagyobb varosi videki szar kozott. Kutya sem vesz ott semmit a bekerulesi ar felett😀😀😀
https://ingatlan.com/lista/elado+haz+taplanszentkereszt
Meg tobb cryptovalutat😀😀😀

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek