Nálam is német számlaszám szerepel még mindig. Így a forint beutalás gyakorlatilag lehetetlen. Az egészben az a vicces, hogy eddig is volt magyar bankszámla, most hogy magyar cég alatt fut az egész, most nincs. Ki érti?
Havi 10 dolcsi az inaktivitási díj, így legalább minden hónapban érdemes 10 dollár költségű trade-t csinálni náluk, ez kiüti az inkaktivitási költséget. Ha csak 5 dollárba kerülő tranzakciót csinálsz, akkor 5 dollár vonnak, a lényeg, hogy így vagy úgy 10 dollárt levesznek az emberről havonta, de megéri a kínálat miatt. Még én is új vagyok, azt nem tudom, hogy minden hónap 1.-től vonják, vagy a regiszrátációtól számított 30 napos periódusokban.
A redditen is írták, hogy cash számlára ugyanezeket a margin cushionos figyelmeztetéseket kapták, holott csak margin számlák esetén lehet ezeket értelmezni....
Az észrevétel jogos, de itthon nem tudsz opciózni. A turbó hozamról meg nem éri meg lemondani... MÁS. Ismerős nyitna IB-nél számlát, Hungary, magánszemély, azt írja ki neki, hogy az Ön országából nem nyithat számlát. WTF? (vagy valamivel nem jól próbálkozott? Tud angolul, de a felület magyar)
"Rendszerváltás" óta van aki utalt már haza pénzt? Ha igen, akkor kb. mennyi idővel lehet számolni? Ahogy olvastam alább: nem fog az IB TBSZ irányába nyitni, ezért a hosszú távra tartani kívánt pozícióimat "hazahoznám" és inkább TBSZ-re átkötném. Trade ügyletekre egyértelműen jobb az IB, de a jelek szerint továbbra is elkerülhetetlen az adó.
2 nap alatt beérkezett az utalás, vettem belőle részvényt az OTC piacon a cash egyenlegemen. 1 dollár maradt szabadon. Ez az értesítés jött: Margin cushion: 0.04% remaining Ez mit jelent pontosan? Ha valami díj vagy egyéb költség miatt mínuszba kerülne a szabad egyenleg, akkor az IB a cash accounton felszámolhatja a portfoliót is, hogy kiegyenlítse a hiányt?
Nem konkrétan az IB-vel kapcsolatban lenne a kérdésem, de tudtommal a TradeStation Global is IB-hez tartozik. Kereskedik valaki ezen a platformon? Mennyire van hatással a brexites dolog, ill. sima ügy a számlanyitás és kereskedés? Köszi a válaszokat!
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF