Kár, hogy Visa kártyával nem lehet befizetni, a szigorítás miatt már 2 lépcsős azonosítás van, így megbízható, a másik online brókernél, ahol vagyok még, ott már tavaly is volt Visa..... 2021-ben ilyen lassú minden...
Én is várom, de zavaros amit írtok az utalásról. Most akkor nem lehet simán forintot utalni és ott konvertálni? Vagy még nem lehet de majd ha elindult a magyar leány lehet? Magyarul érdemes várnom ha nem akarom bonyolítani az életem, vagy nem?
Szerintem kizárt, hogy egy usd utalás swift-en keresztül 1 nap alatt odaér. Inkább egy hét. Az első kérdést nem igazán tudom értelmezni, úgyhogy csak tippelek: cash számlán amennyi pénzed van, annyiért vehetsz részvényt, margin számlán meg a margintól függ. 4x-esre emlékszem sima margin számlán, kb. 7x-esre portfolio marginon - de ha nem 110.000 + usd-t utalsz, akkor ezt kizárhatjuk. Minimum meg amit a broki meghatároz, de asszem IB-nél sincs már minimum.
A hétfőt mindenképpen megvárom, hátha lesz másik megoldás is. Még 2 kérdés: ha csak az r számlára tudok, mennyi a minimum összeg, ha középhosszútávra akarok USD cash bázison OTC-be befektetni és nem napizni. Ha hétfőn elindítom dollárban keddre beérhet a zseton hozzájuk, van esély rá, hogy kedden a délutáni piaci nyitáskor már tudjak kereskedni?
Ugy tudod megoldani, hogy a penzt usdben kuldod huf elszamolas mellett. Sajnos azonnal buksz 10-12 ftot a banki arfolyamon es lesz egy kb 0,5%-os utalasi koltseged. B verzio: gyorsan nyitsz egy usd szamlat az otpnel, valtasz az otp treasuryn keresztul, majd kiutalod usd szamlarol az usd-t. Sajnos mindenkeppen rosszabbul jossz ki ahhoz kepest, hogy huf/ot utalsz olcson, majd az IB-n csinalsz fillerekert FXCONV-ot. Ha jol ertettem a problemadat akkor ezek a lehetosegeid. Illetve bocs, +1: transferwise utalas. Ezt viszont hat nem tudom megcsinalnam-e tobbtizezer usd tetelben. Sieles koltseget szoktam igy utalni, max par ezer eur ertekben.
Írtam már az angoloknak, de még semmi reakció, leírtam, hogy jelenleg csak forintot tudok kiutalni a megadott ír számlára, de azt meg nem írnák jóvá, mert forintban nem lehet előzetesen megadni a tranzakciót az előzetes adatoknál. Valahogy le kell ezt kottáznom, mert nekem sürgős a dolog. Jelen helyzetben hogyan tudnám megoldani, hogy az ír számlájukra dollárban tudjak utalni OTP ről és az időben meg is érkezzen? Vagy van olyan opció, hogy a forintos utalást is befogadja az ír bank és az IB nem küldi vissza, ha egyeztetek velük?
Élő példa egy ismerősöm, akinek voltak részvényei a budacashnél. Azóta nem kapta vissza, mert megy a vita, hogy hol vannak egyáltalán ezek a papírok. Azóta meg megy le az árfolyam folyamatosan, tehát ha még vissza is kapja brutál veszteséggel tudna belőle csak kiszállni.
Annak is nézz utána, hogy mit is fed egy adott biztosítás. Tegyük fel az IB-el történik valami. Neked éppen van egy csomó TSLA részvényed és közben történik meg a baj. Mire minden rendeződik, addig nem tudtad eladni a papírodat, közben a részvényárad pl. lefeleződött. A fele pénzednek az 1 millióig a 100%-át, valamint az 1 millió feletti részének a 90%-át fogod megkapni a 100.000 EUR limitig. Ez a nagy szívás. Opciókra pl. nem érvényes a biztosítás.
Ez csak nem lesz már tartósan így egy magyarországi Zrt esetén?! Szerintem néhány napon belül megoldják ezt a gondot, szerintem várjatok a beutalással.
igen, megnéztem én is, nálam is ezt a német számlaszámot írja, ami azért para, mert ez nemzetközi forint átultalás lenni, ami több tízezer ft banki költséget jelentene valami itt nem stimmel, ez így nem jó lehet marad egyelőre a sepa EUR átutalás
Nálam is lezárult, de van néhány változás. Eltünt a Forint utalás. azaz a lehetőség ott van, de nem a szokott Citybankos magyar számot dobja fel, hanem egy német számlaszámot. Másik változás, hogy buying power a duplájára emelkedett tegnap óta.
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF