Amúgy srácok, ez nagyon kemény, és előre szólok, h csak megosztom a gondolataimat, de szeretném, ha reagálnátok rá, érdemben, és János, nem politika :)))) Szóval én azt látom, h Kína le fogja dominálni a mindent, és nagyon izgalmas időket élünk, mert sztem az USA még próbálja tartani a TOP1 helyzetet, és védő intézkedéseket fog hozni, de nem hiszem, h sokáig menni fog. Tényleg azt érzem, h Kína lesz a nyerő, DE még mindig USA ADR-t veszek BIDU-ból, a NYSE-en, most ez normális? :D Sztem sokan azon filóznak (én legalábbis tutira), h mikor fordul át az, h igazából Kína a TOP1, és a lényeg, h mit gondoltok, befektetői szemmel, hogyan alkalmazkodjunk ehhez?
NDX daytrade Ez egy bullos munkahipotezis, latszolag jo. De nincs benne sok bizodalmam. . Eleg konnyu bear munkahipotezis szamozast is csinalni, akkor az utolso 2 nap wave(i-ii) hullamok egesz sorozata. Es hamarosan meredek esesre lehet szamitani. Az mas kerdes, ez a lehetoseg talan meeg kevesbe stabil. . https://imgur.com/a/fNGBJtR
Elliot wave ide vagy oda, negyedév vége van. Ez már a negyedik negyedév zsinórban, amit az S&P pozitívban zár. Éppen ideje volna néhény (kb. kettő) minuszos negyedévnek. És akkor nagyjából megismétlődne a pont 16 évvel ezelőtti BigShort... :D Egyébként a múlt héten - egy fél éves esés után -- a Shibát is felpattintották, de ezen a héten ugyanolyan sebességgel megy lefelé is. Előjelzés lehet a kínai tőzsdére... https://stooq.com/q/?s=shib.v&c=1m&t=l&a=lg&b=1
SPY daytrade https://imgur.com/a/9B8diLE . Ha aattor , akkor uj ATH-ra varhato. Ha viszont lefordul, es a (iv) pont ala esik, az egy melyebb korrekcio kezdetet jelzi.
Ha be is ismered, hogy nem tudsz jól számozni, akkor nehogy már te oktasd ki pomperj-t, aki itt az egész fórumon kb. a legprofibb elliott-os. Nem hanyagságból számozta úgy ahogy, hanem mert nem talált rá más értelmesnek tűnő struktúrát. Ez nem azt jelenti, hogy a jelenlegi számozása biztosan jó, ez később változhat ahogy mozog a piac.
Diagonálban végződhet a 4-es hullám az 1-2 zónában, ezt benéztem elnézést! Az 5-ös hullámnak viszont nagyon rövidnek kell lennie, mert a 3-as itt sem lehet a legrövidebb és az 1-es alapból hosszabb.
Nem tudok jól számozni, de ismerem a szabályt és kismillió charton végigrágtam magam. Nekem több bonyodalmat bizonytalanságot hozott, egyes elemei egyszerűek másik meg nehezek. A rossz számozás viszont felismerem. Nem kell ahhoz profi futballistának lenned, hogy objektívan tudjál értékelni egy játékost vagy egy meccset.
Nem tudok jól számozni, próbáltam, de nekem több bizonytalanságot hozott a kereskedésembe és felismertem a korlátaimat. Szerintem Elliottosokkal konzultálj, csoportosan dobjátok fel a chartokat stb, abból sokat lehet fejlődni vagy megvilágosodni, ha valami nem megy. Egy 3-as hullám dinamikus, kiszúrja a szemed, pl az alsó zárójel nélküli simán lehet 3-as (ebből a képből) azt, hogy a tetőt hova számozod már véleményes. De láthatod teljesen más, mint a felső zárójeles 3-as. Valamint az 1-es mérete nagyobb, mint a 3-as. Ez már eleve gyanús lehet indexeknél, bár szabályt nem szeg, de akkor a 5-ösnek rövidnek kell lennie. A 4-es hullám vége nem lehet az 1-2 zónán belül, a te rajzod alapján pedig oda van feltételezve.
OK. orulnek, ha feltenned a jo szamozasodat. Nekem se nagyon tetszik ez, ezt tobbszor leirta, hogy felre alltam egyelore. Szerintem ebbol nyilvan lehet majd ED vagy JD, vagy mas extrem Diagonal, de nem tudom melyik. Mutasd meg a kollegaknak, mi a jobbik szamozas.
Én nem vagyok egy nagy Elliott master, de sok esetben nagyon pongyola a számozásod. Ebben az esetben is a felső résznek a 3-as hullámnak semmilyen dinamikája nincsen, szinte kizárt, hogy egy 3-as hullám legyen. Nagyon fontos, hogy teljesen objektíven csináld "és" "ha" szcenárióval, tudd elengedni, újra számozni és ne a pozícióid szerint próbáld belelátni amit szeretnél.
Short poziciok volumene ma a nyitasban, NYban BABA 4.6 napnyi forgalomnak megfelelo volumen BILI 3.3 NIO 3.4 JD 2.7 PDD 2.7 . Szerintem hasonlo volumen van HK-ban is, szoval osszesen mondjuk ketszer ennyi. Ha feltesszuk, hogy a napi veteli ero 50-60% resze shortcover, akkor egesz baratsagos 1-2, inkabb 2 hetnek nezunk elebe.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.