Nem igazán tudom elképzelni, hogy a Hezbollah, Irán vagy bármely társ szervezet egy ilyen támadás után ne indítson valami nagy volumen támadást Izrael ellen. Egyszerűen elveszítik, hogy "komolyan lehessen őket venni" tartok tőle, hogy rossz világ jön.
Hosszú távon teljesen egyetértek veled, ha visszanézed, akkor legalább 4 évtizede hitelre épülő növekedés van a világban. Viszont én hiszek benne, hogy még mindig léteznek gazdasági ciklusok, amelyeknek van elejük és végük, ezáltal bika és medvepiacok váltják egymást. Ha rövid távon is igaz lenne, amit írsz, akkor feltaláltuk volna az örökké emelkedő részvénypiaci perpetuum mobile-t. Innentől kezdve nem lenne eladó a piacon, tehát a venni sem lehetne semmit, mert nincs kitől (kivéve offering). Nem zavarna, ha a javuló fundamentumok (bevétel, profit) miatt emelkedtünk volna 1 év alatt 35%-ot, de erről szó nincs. Nőttek az értékeltségi szorzók, amelyek rövid távú hangulatindikátornak jók, semmi másra nem. Nekem továbbra is van egy olyan elméletem, hogy teljesen mindegy ki nyer novemberben, vissza fog venni a fiskális pénzöntésből, mert a 4 éves ciklus első felében lehet ezt csak meglépni politikailag. Shortolni nem merek, viszont a jó vállalatok az én gusztusomnak általában drágák sajnos - alig volt pár vételem idén.
A másik, hogy irániak nem akarják Trumpot, Trump túl Iránellenes, szemellenzősen Izrael párti. Az irániak tudják, hogy Netanyahu arra játszik, hogy háborút robbantson ki velük és felverje az olaj árát, mert Netanyahu Trump haverja és ő meg Trumpot szeretné enökként. Naszrallah kezdetben jó vezér volt, de az utóbbi években elkényelmesedett, papirtigrissé vált a szervezete. A nyomor úgyis kitermeli az Hezbollah újabb generációját, leirják a veszteséget és megy minden tovább.
Irániak gyakorlatilag békét kértek a múlt héten. Belpolitikai problémáik vannak, nem merik bevállalni a háborút. Irak sokkal gyengébb, mint Irán és megosztott, ott csak pár siita milicista hőzöng. A szunni arabok meg leszarják az egészet, utálják a siitákat és a zsidókat is. Szerintem 80%, hogy lokalizált marad.
Egy dolgot kell végre megérteni. A pénz a valós belső értéke felé konvergál vagyis a 0-hoz, hol gyorsuló, hol lassuló ütemben. Ez a fiat rendszer axiómája. Most amikor halomban áll az adósság, sztem kár mást várni mint a pénz devalválódását. Ha ez megfordulna az '29-es válsághoz hasonló felfordulást hozna...
Arany tipikus 3.hullámban van. Karácsonyra akár befigyelhet a 3k is. Aki az elmúlt pár évben gold bug volt, mint jómagam az most elégedetten nézheti a portfóliót.
Nem tennék egymás mellé és btc-t meg egy telekomot. De ha csak az alakzatot nézzük, akkor a 26%-os failure rate nem rossz, ami már csak 10% ha megvárjuk a kitörést.
Kifejezetten erdekes hogy mar senki meg sem emliti az elefantot a porcelanboltban, Libiat, a Hezbollah vezer likvidalasat. Izrael ugy repked Bejrut felett mintha hazajarna, egyelore ugy tunik hogy oket igazolja a dolog es Hezbollah se tud erdemben rombolast kifejteni lefejezve, de ha megis vmi komolyabb jon es Iran/Jemen/Irak beszall akar teljes haboru lehet a regioban. Az azert odavagna mindennek.
Kifejezetten szeretem ezt a fülescszésze alakzatot, annak idején az MTELEKOM kapcsán is ezt emlegették, aztán egy bő évtizedig lehetett nézegetni a ~50 százalékos bukót. Ennél már csak a hányós teve alakzat ad pontosabb találatot: hányós
teve formáció.
S&P500-ra is 6000-6200-as cup and handle célárakat hallok, hirtelek mindenki bullish lett. Pedig szerintem nagyon nem mindegy ki nyeri meg a választást, már csak adópolitika szempontjából sem. Számomra meglepő lenne, ha "de-risking" nélkül telne el az egész október is.
3)Gold Azt a tavaszi varakozast, hogy a Gold rally topja a 2500-2600$ savban lesz, GOLD ara erdemben tulhaladta. Egyelore semmi jele, hogy a rally lassulna; eppenseggel forditva: gyorsulva emelkedik. . https://imgur.com/a/ne4MYwF . Az gyakori es normalis, hogy a termelok reszveny-arfolyama relative lassabban emelkedik a nagy commodity bull piacok elejen; de aztan begyorsulva messze megelozik a nyersanyagok aranak emelkedeset a bull piac masodik feleben. Foleg persze azert, mert a piaci szereplok soka nem fogjak fel, hogy milyen nagy lehet es lesz a commodityk aranak emelkedese. . Eleg regota nepszeru a mondas, hogy a " Bitcoin az uj Gold "; nos a kovetkezo evekben konnyen elofordulhat, hogy " Gold az uj Bitcoin". Mert gyorsabban es tobbet fog emelkedni, mint BTC. Az eddigi weekly szamozast egy fokozattal bullosabbra valtoztattam; persze egyelore ovatossaggal. . https://imgur.com/a/QEeyo6G . Es mit csinal a tobbi nyersanyag? https://imgur.com/a/bYHXMM4
Jól számolsz és hasonlóan látom. Annyi kiegészítéssel, hogy a tető első lépcsője 140000 körül lehet, de akár 180-200-ezres tető is reális lehet....Ezek valamelyikéről jöhet egy erősebb korrekció.
2)Bitcoin A multheten kitort felfele, es ezt a 2 eve tarto korrekciot ettol kezdve kesznek lehet tekinteni. BTC innentol a NAPOS chart szerint inkabb bullos, tehat a hetes charton (bal oldal) is a bullos piros szamozast lehet ervenyesnek tekinteni. Ha jol szamozom, BTC most wave(iii of iii) hullamban emelkedik. . https://imgur.com/a/qd2PjBU . Folyt kov. Ritka foldfemek, femek, Lithium, Gold, es persze Kina
Én nem kínáról és nem újsághírekről beszéltem hanem arról, hogy WBA-nál mi az a fundás tényező ami miatt szerinted a jelenlegi áron megéri venni? Mert én akárhogy is számolok nem jön ki a matek és fordulni látszó okot sem látok. Nálam jelenlegi számok alapján a vételi szint max. 5-6 dollár.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.