Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
remi 2023. 09. 20. 17:36
Szisztok! 
Az USA mit nyer ha nagyon erős a dollár? Mi van ha este mégiscsak emel a FED? 
Nem vagyok közgazdász, komolyan kérdezem. Annyira biztos mindenki abban, hogy tartja a kamatot a jelenlegi szinten. 
pomperj
pomperj 2023. 09. 20. 17:13
SPY es NDX
HA SPY nem esik 4441 ala, es csinal uj csucsot a mai eddigi 4461 fole,  akkor ebbol az emelkedesbol 
5 subhullamos kis rally lesz, es ezzel ujra felfele  fordult a szerkezet.
Az NDX-ben pedig ujra eloterbe kerul az oldalazo haromszog esete.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20230920v03xzfxp4.jpeg
kajli_man
kajli_man 2023. 09. 20. 15:46
Előzmény: #97756  HuTi
Év végére (novembertől?) én is felfele várom inkább már csak a szezonalitás, window dressing, stb. miatt. Persze, ha ősszel jön valami likviditási pánik, akkor sztornó. Van egy olyan érzésem, hogy mindenki Powell-t, a FED-et, az amerikai gazdaságot figyeli nagyítóval, de közben a baj valahonnan keletebbről fog jönni Japán vagy Kína irányából. A BoJ nyakán szorul a hurok, kíváncsi vagyok mit lépnek, ha tovább gyengül a yen miközben az infláció szintje sem a megszokott arrafele.
pomperj
pomperj 2023. 09. 20. 15:38
Előzmény: #97749  poreci
Cash a kiraly.
Ha valaki most csinal egy 50%+50% osszetetelu Stock+Bond portfoliot, akkor az atlag hozama
US10Y Bondnal 4.3%, a reszvenynel P/E inverze E/P=200/4460=4.4%, szoval az atlaghozam 4.35%
mindez egy rizikos  portfolional.
Ehhez kepest a cash (= US3M note) hoz 5.5%-ot, zero rizikoval. 
Szoval, kerekperec, a cash  tobbet hoz, tobb mint 1%-al tobbet, mint a rizikovallalo invesztor varhato
hozama. (ha nem szakad tovabb se Bond, se Stock)..
.
Nem hinnem, hogy ezt nem latjak egyte tobben. Ma praktikusan nincs ertelme rizikot vallalani.
,Ilyen helyzet utoljara 2007, 2000, 1989 volt. Arra sokan emlekszunk, hogy mi volt utana: ronda SPY.
Nagyon konnyen megeshet, hogy sokan fogjak mostantol cash-ben parkoltatni a penzt.
Ha meg a FED raadasul ma raemel? Akkor mar +1.5% a hozamkulonbseg cash javara, es zero riziko.
HuTi 2023. 09. 20. 15:36
Előzmény: #97754  kajli_man
Leszek én is contrarian, szerintem az lesz a legbullosabb ha ma emelnek. 2 nap hiszti után év végéig nem kell majd parázni egy újabb emeléstől és az egekbe repítenek mindent… Bár nem tudom, hogy el lehet-e még ennél is jobban szakadni a valóságtól, mint ami a tőzsdéken megy.
terelemel 2023. 09. 20. 15:12
Előzmény: #97749  poreci

"ezeket persze eladtam már a rally előtt."
  ---
:DDDD
kajli_man
kajli_man 2023. 09. 20. 15:03
Előzmény: #97752  Boomer
https://www.cmegroup.com/markets/interest-rates/cme-fedwatch-tool.html
Ez alapján a piac azt várja, hogy a FED nem emel ma. Én leszek contrarian: szerintem fog, de persze tévedhetek.
Boomer 2023. 09. 20. 15:01
Előzmény: #97752  Boomer

Volt még egy nagyobb előrejelzés tőle, ez pedig az usa stuent loan miatt várhatóan most jelenik meg majd egy kereslet hiány, vagy valamekkora fizetésképtelenség.
Most kéne elkezdeni fizetni az oktatási hitelt, amit sokan nem tudnak majd.
.
A harmadik nagy volumenű dolog pedig az airbnb, aminek usa-ban is sok helyen új feltételeket szabtak. Nem tiltják be, de mivel annyi feltételt szabnak ami teljesíthetetlen, gyakorlatilag betiltják.
Boomer 2023. 09. 20. 14:50
AZ EKB még emelt kamatot, de már azt prognosztizálta hogy nem várható további emelés.
Mit tippeltek, emel a FED vagy tartja ?
Ha jól értem a médiában az terjed hogy nem lesz most emelés.
Ha nem emelnek az forint erősítő lehet ?
Mai cikk alapján nem várható már idén uniós pénz:
https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20230920/unios-forrasok-hosszu-lajstromot-kap-a-kormany-brusszelbol-640765
Röviden, feltehetően FED nem emel, EKB nem emel többet, várható a kamat csökkentés lesz hogy összeérjen az alpakamat és az ON, de uniós pénz nem jön.
Régen volt már, tudnátok egy forint előrejelzést adni ?
FED-re visszatérve, az infláció (CPI) egyik jó pontosságú előrejelzése úgy tudom a termelői index (PPI).
A termelői index emelkedik, az üzemanyag árak szintén.
A kamatemelés viszont rekord gyorsaságú volt.
Tudom nem szeretitek az önjelölt financial youtubereket, de mégis volt itt egy videó ami próbál állást foglalni a témában: https://www.youtube.com/watch?v=z9pscySl7PI
Röviden George Gammon szerint valahol 2023 december és 2024 december közé tehető a hard landing.
Feketefoton1
Feketefoton1 2023. 09. 20. 13:52
himihumi, meg aki ismeri Pogátsát:
én korábban tiszteltem a Lenter Csabát, de mióta beállt a Sertés mögé...
.
.https://www.youtube.com/watch?v=06b25oEyOvs
Feketefoton1
Feketefoton1 2023. 09. 20. 11:16
valakinek volt itt VONOVIA:
ez ideig 60e lakással kevesebbet építettek, a magas kamatok és a munkerőköltség növekedése miatt...
poreci 2023. 09. 20. 11:09
Előzmény: #97726  kozi723
én is így látom, mintha minden sztori most kifulladóban lenne.
A figyelőlistán lévő részvények nagy része már 2021 óta ereszkedő pályán vannak. Az új IPO-k (Arm , Cart pl.) az első napi emelkedések után esnek.
A korábbi buborék (mini ) cégek részvényei töredékárra estek.
A commodity részvények közül is csak az olaj és urán részvények emelkedtek jelentősebbet - ezeket persze eladtam már a rally előtt.
A FAANG meg már olyan magas értéken vannak,  hogy ebben a piaci környezetben előbb utóbb inkább esni fognak, semmint emelkedni.
De inkább nagyobb esések vannak a piacon inkább, mint nagy emelkedések. Más ez mint az elmúlt 12 év bikapiaca egy kicsit.
pomperj
pomperj 2023. 09. 20. 07:48
Előzmény: #97747  pomperj
pomperj
pomperj 2023. 09. 20. 07:32
1)SPY
A tegnapi nap elere allitotta a folytatast. Mert a nap elso feleben esett mintha a vart (iii of iii) lenne,
 de a nap  masodik feleben egy intenziv emelkedest csinalt, ami nagyreszt visszakuzdotte az esest.
Praktikusan fibo62 szintig visszaemelkedett mindegyik index, ami a szobajovo maximum.
,
Nyitva maradt mindket lehetoseg:
Vagy ma nyitastol megindul le, es uj aljra esik es akkor (iii of iii) folytatodik, ahogy vartam tegnap
Vagy a recovery folytatodik felfele, 4466 fole, es az eses 3 subhullamos marad. Akkor az utolso 2 het egy WXY formacio lett.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20230920v01xv6sma.jpeg
.
Ha a masodik eset, hogy kitor 4466 fole, akkor Juli vegen wave(3) csucs volt, szept. elejeig egy (4)
korrekcio alakult ki, es azota mar azon dolgozik hogy (5) feljebbre menjen, talan egy ED alakzatban.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20230920v01xeegd5.jpeg
.
TESLA AAPL bullos maradt, AMZN es NVDA inkabb medve chart. 
A VIX bullos maradt, ami eros figyelmeztetes hogy bullos divergencia van.
.
Van jopar bullosnak mutatkozo technikai signal, ami arra utal, hogy bullosra fordulhat.
Hasonlo a helyzet NDX-nel is, es DOW-ban is.
.
2)Oil
Valami csucs alakult, kerdeses hogy milyen fokozatu?
http://keptarhely.eu/view.php?file=20230920v01xjk6ke.jpeg
.
3)NG
kesz a WXY korrekcio, kitort 2.85ig, tovabbi emelkedes varhato. (a zaras utani visszaeses korrekcio?)
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20230920v01xvskfv.jpeg
Zartavszki 2023. 09. 20. 06:46
Előzmény: #97744  Franky

Arfolyamnyereseg es osztalek nem unlimited.2023. július 1-jétől mely megtakarítási, befektetési termékek illetve jövedelmek mentesülnek a kormányrendelet által bevezetésre kerülő kamatjövedelmet terhelő szocho fizetési kötelezettség alól?
  • Ingatlanalapok befektetési jegyeiből származó kamatjövedelem
  • Lakossági állampapírok: 2019. június 1-től a magyar állam által kibocsátott, a lakosság, mint befektetői célpiac részére forgalomba hozott hitelviszonyt megtestesítő értékpapírból származó kamatjövedelem (pl. 1MÁP, BMÁP, PMÁP, DKJ, MÁK)
  • A tevékenységét nem szüneteltető egyéni vállalkozó ilyenként bejelentett pénzforgalmi bankszámláján jóváírt és/vagy tőkésített betéti kamat
  • Nyugdíj előtakarékossági számlán (NYESZ) elhelyezett papírok kamata
  • Osztalékból származó jövedelem
  • Árfolyamnyereségből származó jövedelem
  • Ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelem (ETÜ)
  • Tartós befektetésből származó jövedelem (TBSZ)
  • Lakástakarék-betétre fizetett (jóváírt) kamat
  • Gyámhatósági betét kamata, a gyámhatóság döntése, kötelezése alapján befektetési szolgáltatónál elhelyezett értékpapír kamatjövedelemnek minősülő hozama
  • Unit-linked biztosítások: a 2023.06.30-a előtt kötött szerződések 2023.07.01-je utáni eseti befizetései után keletkező hozamjövedelem
bimborablo
bimborablo 2023. 09. 19. 21:45
Előzmény: #97744  Franky
Fákk, nem követtem idén… változni fog?
Franky 2023. 09. 19. 21:34
Előzmény: #97740  bimborablo
Boole 2023. 09. 19. 21:24
Előzmény: #97725  Boole
EQX, a piac egy kicsit túlreagálja ezt a kötvénykibocsátást. Nem mondom, hogy 3,69 USD is beárazódhat, de éppen elég ez a 4,23 USD is. 
kajli_man
kajli_man 2023. 09. 19. 21:10
Előzmény: #97741  pomperj
Vannak kételyeim az ötlettel kapcsolatban... Sokkan jobban járna az Intel, ha a nyugat megbízható, geopolitikailag biztonságos gyártójává gyúrná ki magát az ilyen hype vakvágányok helyett, hogy ne két ázsiai cég kezében legyen az aduász (TSMC, Samsung)
pomperj
pomperj 2023. 09. 19. 21:03
AI
" Intel  is taking direct aim at the AI opportunity.
The  chip maker expects the next generation of PCs to be capable of natively running AI inference applications. Executive at Dell Technologies DELL +1.23%  (ticker: DELL) and HP HPQ +1.19%  Inc. (HPQ) have said that AI-capable laptops are coming in 2024, and Intel intends to help them get there.
.
On Tuesday, speaking at a developer event in San Jose, Intel (INTC) CEO Pat Gelsinger unveiled plans for “the AI PC,” which he says is intended to bring “AI everywhere at scale.”
The company said AI-capable PCs will be enabled by the Intel Core Ultra processor, code-named Meter Lake, which starts shipping on Dec. 14. The new processor will include Intel’s first integrated neutral processing unit “for power-efficient AI acceleration and local inference.
.
”The battle to provide chips for AI large language model development and inference is intensifying. Nvidia NVDA –1.07%  (NVDA) has come to dominate the market for graphics processing units, or GPUs, used in data centers to drive AI model creation, but both Intel and the newly public Arm (ARM) see opportunities for central processing units, or CPUs, that can run AI inference applications on laptops and mobile devices. (Nvidia’s high-end GPUs are too big and too expensive to include in personal computers.)
.
Having local AI capability on a laptop would shift the direction of the personal computer industry, allowing consumers to run generative AI applications locally, without requiring a connection to the cloud.
Gelsinger says AI on PCs will be a “sea change moment in technological innovation.”

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek