Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2023. 04. 09. 12:13
Előzmény: #89836  himihumi
Így van ahogy mondod, a Hertát járatta le. Peren kívül megegyeztek a javadalmazásról, úgyhogy nem járt rosszul hidd el. Erről szól a demokrácia a diktatúrával szemben ahol évtizedek után kirúgnak például a katonaságból tisztként úgy, hogy semmifajta probléma nem volt veled soha arra hivatkozva, hogy már túl sokat voltál katona mert már 45 éves vagy.....
vaktyuk99
vaktyuk99 2023. 04. 09. 12:10
Előzmény: #89831  Törölt felhasználó
tapasztalatom alapján azért kirugnak a nyugati cégek, HA BE AKAROD TARTATNI  a feleteseddel a cég saját belső szabályait. A nyugati cégek csak alibiből rakják ki a szabályokat, valójában a középvezetők kiskirályok. A nyugati cégek csak harácsolnak, de semmilyen demokráciát vagy jogkövetésre való példamutatást nem hoztak be a félperifériára. Ugyanugy megalkuvó kicsinyes középvezetői önkény van a multik 95%-nál, mint ha nem is lenne demokrácia vagy jogkövetés. Ezért is szívatják meg magukat a cégek, és kényszeríthetik magukat eladásra a NER felé, mert tudják jól egy átfogó hatósági vizsgálatba belebuknak. Ha megnézed a különadókat, bányajáradékokat mindegyik külföldi cég csendben fizeti, mert tudják magukról hogy simlisek. A szavazóbázis 95%-a meg amugy miért is állna a cégek mellé, hisz mindenkinek csak rossz tapasztalata van velük általánosságban mint munkavállaló.
Törölt felhasználó 2023. 04. 09. 12:08
Előzmény: #89834  Karvalytokes

De van, azt mondasz amit akarsz de a mondanivalódért vállalnod kell a következményeket.Jogod van azt mondani amit akarsz a munkáltatódnak meg pont hogy megvan a joga hogy kirúgjon ha akar.
Törölt felhasználó 2023. 04. 09. 12:06
Előzmény: #89832  Karvalytokes

Egy szó mint száz, már megint terelsz meg hárítasz. A szovjetek nem oroszok voltak.....
Az, hogy az angol külügyminiszter mit mondott akkor az nem is értem, hogy jön ide?!  Vajon a szenegáli külügyminiszternek akkoriban mi lehetett a véleménye? Vagy a Belizeinek? Vagy a venezuelainak?
Látom akkor is kényszerítették szegény oroszokat, hogy európába vonuljanak, ahogy épp most is kényszerítik szegény oroszországot, hogy ukrajnát bekebelezze........
Egy szó mint száz: eddig a forradalmainkat mindig keletről verték le és nem nyugatról......
himihumi 2023. 04. 09. 12:04
Nem vagyok jogász, de azt gondolom, hogy emiatt nem rúghatod ki.
Amennyiben a hipotetikus személy magánvéleményt fogalmaz meg, akkor semmilyen jogalapod nincs rá, hogy kitedd. (ha ezt megtehetnéd, semmivel sem lennél jobb, mint a sokat szidott Puytin) 
Szép is lenne, ha azért, mert valaki gondol valamit, és leírja, elmondja a munkáltatója jog szerint kitehetné a szűrét.
Az megint egy más kérdés, hogy valaki az adott cég jóhírnevét nem sértheti meg, tehát ha a te céged teszem azt gumibugyit gyárt, és az embered a gumbibugyi márkádat negatív színben tünteti fel, akkor ez adhat okot adott esetben elbocsátásra. 
Törölt felhasználó 2023. 04. 09. 12:03
Előzmény: #89811  vaktyuk99
Számon kéred egy 50 évesen, hogy több vagyona van, mint egy 25 évesnek? Meg miért ment el  25 évesen robotolni egy multihoz, miért állt be a sorba? Van itt baj rendesen, ha a bajod forrása 25 éves fejjel ez lenne. 
Láttad te a statisztikát, milyen volt a 90-es évek, főleg az eleje? Milyen infláció és munkanélküliség volt? Akkora jólétben élsz most 25 évesen, amilyenről a 90-es években egy 25 éves nem is álmodhatott. Utazgathatsz, ott vállalhatsz munkát, ahol csak akarsz. Dolgozz keményen, vállalkozz, mondj le a fogyasztásod egy részéről (szinte biztos, hogy menőbb mobilod van, mint nekem), aztán 50 évesen majd lesz egy tisztes tartalékod, aztán majd a gyereked generációja jól beolvas neked, hogy elb@szad az életüket, kicsesztél velük a fene nagy fiatalkori jóléteddel. 
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 04. 09. 12:02
Innentől kezdve nincs szólàs és sajtószabadsàg nyugaton.
vaktyuk99
vaktyuk99 2023. 04. 09. 12:01
Előzmény: #89824  kajli_man
én azt látom, hogy a fiatalok már nem is szavaznak. A FIDESZ is az 50+-sokra optimalizálja a választásokat láthatóan sikeresen. 50 alatt is csak a CSOK-osok és a kiszolgáltatott szegények szavaznak a fideszre. Én azt gondolom ezek eredőjeként már inkább 4/5-öd lesz annál is inkább mert a politikai paletta 95% a NER része. NER-en kívül meg ami van az még károsabb. Az "értelmiségi" X-generáció 30 éves megalkuvó éber kómája egyérteművé tette az utat.
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 04. 09. 12:00
Előzmény: #89828  Törölt felhasználó
Én úgy emlékszem hogy a 48 as beavatkozàsért Bécsben kezét csokoltak a càrnak.Palmerston angol külügyminiszter meg kijelentette hogy mi hamarabb végezzenek a Kossuth kutyàkkal.Szóval egy szö mint szàz az orosz nem magàtól jött..
Törölt felhasználó 2023. 04. 09. 11:53
Előzmény: #89826  Karvalytokes

Igen ezért kellett kirúgni. A csapatának megvolt a hivatalos álláspontja a szivárvány családokkal kapcsolatban, de ő a küszöbre kakált és ezért a főnöke úgy döntött tovább nem alkalmazza.
Ha az én vállalkozásom alkalmazottja elkezdi mondjuk a nemzeti szocializmust éltetni a helyi lapban akkor nem rúghatom ki mert "ejnye ezt nem illik"?!. Az hogy a cégem csődbe megy mert senki nem gyártat nálam azzal ne foglalkozzak igaz? mert akármilyen hihetetlen a foci is a pénzről meg a támogatókról szól. Nyilatkozatával (nem volt kötelező) pofán köpte a csapatatát. De mondom ne sajnáld, itt magyarhonban meg a szabadság hazájában oroszországban mindig lesz helye. A nyugat meg úgyis haldoklik nem? :)
vaktyuk99
vaktyuk99 2023. 04. 09. 11:52
Előzmény: #89818  RangerHU
Igen sajnos, és a politika főleg a magyar ki is használja a gerontokráciát a hatalma bebetonozására. Erre nem is látok esélyt fordulatra. Már az Y-gen is védi a megszerzett egzisztenciáját vagy alufoliasisakozik a virtualitásban, a Z-gen meg bodulatban deprimáltan fetreng távol tartva magát a politikától és ez baj, mert a lekenyerezett "öregek" meg érthetően nem akarnak változást. Viszonylagos jólétben kibekkelték az elmult évtizedeket szörnyű lelki, anyagi, környezeti terhet róva a fiatalokra, akik magukra maradtak. Erkölcsi  utmutatást sem kaptak, csak azt látták hogy meg kell szedni magad és mivel nem tudják már azt elérni amit elődeik, így marad a frusztráció és a káros woke ideológia és a még károsabb keleti szélsőségek, amikről nem is tudják mik.
KrisztinaI 2023. 04. 09. 11:50
Előzmény: #89822  LilProfit
Pomperj felvetésére, a híralapú manipuláció tettem fel. Nézd meg a CNN videót, ha semmit nem hihetsz el, amit látsz, az szerinted hová vezet?
AI pont a skilled worker embereket fogja lenyírni, vagyis a középosztályt.
Törölt felhasználó 2023. 04. 09. 11:47
Előzmény: #89821  Karvalytokes

Mutass már rá példát, hogy 90 óta(mert azóta nincs kommunizmus a ruszkiknál) az orosz gazdásági övezetben lévő országok például fehéroroszország, Kazahsztán, akármelyik, melyik virágzik? oroszország virágzik?
Akkor ha szőrszálat hasogatsz és 56 ban azok nem oroszok voltak......
Na de mivan 1848-al komám? akkor bizony oroszországnak is hívták. Tehát a kérdésem továbbra is: Akkor oroszország nyugat?
vaktyuk99
vaktyuk99 2023. 04. 09. 11:45
Előzmény: #89812  Törölt felhasználó
magyarul a nyugatot ért kritika arra terjed ki, hogy a nyugat sem elég kapitalista lásd BIG TECH cégek amik monopolizálódnak és már az államot irányítják. Azaz nyugaton számon kellene kérni miért nem elég kapitalista és demokratikus. nem értem erre miért az a válasz, hogy éljen a BRICS feltétel nélkül. Már nem feléd hanem az orosz hívők felé.
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 04. 09. 11:43
Előzmény: #89825  Törölt felhasználó
Neki ez a véleménye, neked meg màs..Ezért kellett kirúgni?Igen?Na làtod erről beszéltem.
Törölt felhasználó 2023. 04. 09. 11:38
Előzmény: #89819  Karvalytokes

Igazad van, Petry Zsolt az egy igazi szép német név.Szivárványcsaládok ellen kelt ki először ez a migráns, majd a bevándorlás ellen is. Szerinte csak a keresztény bevándorló a jó bevándorló. Idézem az idolodat:
idézet innen:
https://magyarnemzet.hu/sport/2021/04/dardai-magyar-segitoje-nem-ert-mindenben-egyet-gulacsi-velemenyevel"– Társadalompolitikai kérdésekben van véleménye? Nemzeti oldalt említett az imént, a konzervatív oldallal szimpatizál? – Teljes mértékben. Nem is értem, hogy Európa hogyan képes morálisan ilyen mélyre süllyedni, mint ahol most van. A bevándorlás-politika nálam az erkölcsi leépülés megnyilvánulása. Olyan nemzeti értékek mentén folytassuk az életünket Európában, amelyeket hosszú évek alatt megtanultunk. Európa keresztény földrész, én nem szívesen nézem végig azt az erkölcsi leépülést, ami végigsöpör a kontinensen. A liberálisok felnagyítják az ellenvéleményeket: ha te nem tartod jónak a migrációt, mert rettentő sok bűnöző lepte el Európát, akkor máris rád sütik, hogy rasszista vagy. Ez nem engedhető meg, a másik ember véleményét ritkábban tolerálják, főleg akkor, ha az illető konzervatív álláspontot képvisel."
kajli_man
kajli_man 2023. 04. 09. 11:37
Előzmény: #89811  vaktyuk99
http://keptarhely.eu/images/2023/04/09/v02/20230409v02xe0rh2.jpeg
Ezt mellékesen idedobom. Talán látszik belőle, hogy nem a "fiatalok" miatt jött össze a negyedik kétharmad. Miért is szavaznának olyan rendszerre, ahol nem feléjük lejt a pálya?
vaktyuk99
vaktyuk99 2023. 04. 09. 11:36
Előzmény: #89795  Törölt felhasználó
egyik oldal sem szent. De míg a nyugat barátok önreflexióval élnek a kelet barátok valami miatt intaktnak állítják be  az olyan szörnyállamokat mint Kína vagy Oroszország, csak mert nyugathoz fűződő reményeik nem válltak be. Nekem sem, de nem az a válasz, hogy akkor jöjjön kelet, mert bár szerencsére ez nem is lehetséges, szerintem a kelet hívőknek fogalmuk sincs milyen is az élet arra felé. Hogy egy szélsőséges példát mondjak. Lehet választani legszélsőségesebb esetben: hogy travikat nézhetsz ha akarsz ha akarod nem vagy sötét zöldek, woke hisztis fentrengéseit. Kelet és nem is a legszélsőségesebb esete, hogy egy kritikus cikk vagy bejegyzésért, körömtépkedés egy pincében vagy gyereked megverése iskolába menet. És akik most nagy keletbarátnak hiszik magukat és majd hogy kelet viszont szereti őket könnyen meglepődnének, hogy könnyen rendszerellenesként az Andrássy úton találnák magukat. Ezek az ázsiai államok nagyon távol esnek az európai ízlésvilágtól, de egy demokratikus "nyugati" Japán is vagy Dél-Korea, nemhogy egy Kína ,elképesztő nyomasztó lenne egy európainak, ha nem csak turistáskodni megy max egy hónapra.
LilProfit
LilProfit 2023. 04. 09. 11:36
Előzmény: #89820  KrisztinaI
Mi a baj a chat GPT-vel? 
Én úgy látom, hogy egy csomó alig valamit érő alibi munkát tud jelenleg kiváltani, de azt se hibátlanul, így kell ember, aki felügyeli a gépet. Pont mint a gyárban. Egy robot mellé kell legalább 3 ember, minden műszakba legalább egy. Akkor evette a robot egy ember munkáját, vagy teremtett legalább 30-at a teljes életciklus alapján? Chat ai ugyanez. Egy halom ember fejleszti és egy halom ember fog kelleni, hogy az outputból megfelelő tartalom és forma legyen. 
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 04. 09. 11:35
Előzmény: #89817  Törölt felhasználó
A szovjetunió verte le nem az oroszok.Nagyon fontos felismerés lenne hogy a gazdasági lemaradást nem az okozta hogy ki milyen befolyási övezetbe tartozik, hanem a kommunista berendezkedés.

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek