Te nem vagy százas. Mondtam hogy nem zavar mások halála? Ha nem mennek oda kommunista barátaid, hogy tönkretegye tajvant nem fog meghalni senki se. Tajvan nem támadja meg a kommunistákat, csupán védi a saját létezését a saját állampolgárait, a saját állampolgárai tulajdonát.
:)))) Igen előbb még amerikai katonák tajvanon, most meg semmi köze nincs....tyűűűűű....már bánom, hogy ennyit koptattam a billentyűzetet. A kognitív disszonancia kemény. Mindazonáltal ebből a kelet-nyugat cicaharcnak nem lesz jó vége....bár ha emiatt indul be a QE.....valami ürügy elvégre kell.
Terelés, hazudozás, hárítás. Ügyes vagy. Pontosan leírtam, hogy mi köze van hozzá, olvasd el még egyszer a hozzászólásom. Röviden mégegyszer: Fegyverüzlet biznisz. Tajvan meg gyártja a mikrochip-et, amíg be nem fejezik az amerikai gyárakat.
az a gond hogy a 80% tényeket megállapításokat tesz, a két nick pedig valamiféle vágyvezérelt agymenést. Pedig a liberális demokráciában annyi minden van: sör, videojatek, lányok, haverok, fiuk, netflix, alufoliasisakos csoportok, igaz ott minden incel egyetértene velül, az nem jó, mamával nézhetnék a szulejmánt vagy valami.... Na az ilyenek x-elnek tuti a fideszre meg a DK-ra :)
Muhahaha. Elkülted, hogy igazam van, neked meg fingod se a tajvani helyzetről. Cikked alapján elismeri: Vatikán,Szváziföld, Paraguay, Guatemala és Belize, Haiti, Saint Kitts és Nevis, Saint Lucia, valamint Saint Vincent és a Grenadine-szigetek, Tuvalu, Palau, Nauru és a Marshall-szigetek. Hol van itt az usa komám?
Tajvan és kína között az van, hogy mindkettő támogatja az egyesülést, csak a komcsik a kommunizmus alatt, Tajvan meg Demokratikus rendszer mellett járulna hozzá az egyesüléshez. Amcsik meg tajvant elismerik kína részének. Olvass mielőtt okoskodsz.
Igen, sajnos a megjelenő "hírek" elképesztően torzítottak. Még a legjobb esetben is, az azt író személy a saját szemüvegén keresztül - a legjobb szándék mellett torzít. Arról meg nem is beszélve, hogy vannak szándékos torzítások. Sajnos nagyon szűrni kell az információt, és mindig meg kell vizsgálni hogy ki és milyen érdek mentén mondja, és véleményként érdemes figyelembe venni. De ugyanakkor a gazdasági hírek olvasgatása meg kell mondani, hogy nagyjából felesleges időtöltés (úri passzió) szvsz., mert nagy része abszolút lényegtelen. Tőzsdei szempontból meg teljesen irreleváns, mert azok a nagypályások előtt régen ismertek, mire megjelennek. Tehát te időbeli hátrányban vagy, ha azokat figyelembe veszed. (rosszabb esetben meg megrendelésre íródnak) Egyébként gondolj vissza rá, hogy 2022-ből hány olyan hír volt, aminek ma is érezzük a hatását. Volt tavaly 5 ilyen hír?
En alapvetoen gazdasagi iszapbirkozasrol beszeltem. Semmifelekeppen se fogadnek az usa ellen. ( de egyebkent ez katonai ertelemben is igaz, csak az emlitett okok miatt szvsz nem relevans)
Pont azert, amit elobb levezettel itt. Mert nyugaton mar nem tudod az embereknek eladni azt, hogy most haboruba kell menni a hazaert. A kelet jolete meg a nyugat joletetol jelentos mertekben fugg. Vagyis egyik felnek sem erdeke a fegyveres konfliktus.
eddig nyugat keletről volt szó, hogy jön ide MO? Meg a FIDESZ? Azon felül hogy csak te hoztad be, senki más. Ja értem: ha nincsenek érveid, akkor terelsz valami egész másra. Jó de átlátszó ismert trükk. Szerintem hanyagold ezt az egészet, nem megy ez neked. GTA-zz vagy Prnhabozz vagy Lan-partizz, annyi más van amiben jobban érezheted magadat.
A fidesz is pont ezzel érvel, mint te: szólásszabadság van, szidhatod a fideszt. Persze szidhatod, csak éppen nem sokra mész vele... A fidesz kiválóan eltanulta a nagytőke módszereit, és azt kell mondanom tökélyre fejlesztette. Csak "azt nem értem", hogy aki meglátja a fidesz propagandát, az miként nem látja a washingtoni konszenzus propagandáját... . Magyarán de jure igazad van, de facto meg a hajadra kenheted. A mainstreammel szemben (nagytőke kánonja) egyszerűen esélytelen menni. Nevetségesé tesznek, ellehetetlenítenek, verbálisan keresztre feszítenek. Vannak tabuk, amit meg azán kimondani sem lehet, mert pária leszel.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.