Ez sem igy van.
Tessek "precizen " nezni, kedves amice, ahogy irni szoktad volt.
A elnok-valasztas elott penteken, Nov.4. en 2083 szinten volt az SPY also pontja. Es meg aznap elindult fel.
Akkor meg mindenki a noi, egy Clinton nevu jelolt gyozelmet varta. Es a rakovetkezo hetfon, amikor az utolso poll-okat publikaltak, nos, amice, mindegyik Hillary gyozelmet prognosztozalta.
Szoval, ha a teoriad igaz lenne, ott nagy shortba kellett volna allnod.
Igen. A piac egyaltalan nem a TRUMP hirnek a hatasara indult el fel. Az csak a keddi zaras utan, joval ejfel utan derult ki, 4 nappal kesobb. Hoppa.
Es a piac ra se hederitett az elnokvalasztasi hirre, mert mire az kijott, mar SPYban 50 ponttal feljebb jart. Es egy ora pici lenges utan folyatta a rallyt.
Bizony am: A trump-rallyt csupan kenyelmi okokbol hivjuk annak. De semmi koze Trumphoz...a piac a sajat mozgasat kovette, mert elotte eppen 2 honapot esett korrekcioban, es ugy hozta uri kedve, hogy akkoriban fordult..Trump hir elott. Az tortent, amit letagadsz: bizony az a helyzet, hogy piac NEM a hir hatasara fordult.
A lenyeg az, hogy ha a hirre tradel valaki, akkor is erdemes az igazat irni.
Korrigálom:
ma már nyereséges a január.
(Csak USD/HUF párnál ez januárban eddig 28 pozició nyitását és zárását jelentette. Minden döntést hir alapján tettem és a TA teljes ignorálása mellett.)
Az emelkedő ékből csak nem akar kitörni az árfolyam. teszteltük fent, de az falsch kitörés volt, most teszteljük az alsó vonalat. Ebben a formában ez inkább trendváltó alakzat szokott lenni medvébe fordulással.
GBP/USD saját hasonló(de meredekebb) alakzatából már kilépett lefelé egy szép H4 gyertyával.
"...Hol válik külön a jövőfürkészés a kereskedéstől?
A célnál. Eltér a két szemléletmód. ..."
Sztem a tőzsdei kereskedés és a jövőfürkészés édestestvérek. Mint profi alkeszoknál a cigi és a pia. :(
Nem válnak el egymástól. Sőt, az utóbbi az előzőre épül.
Sikeres jövőfürkészés nélkül nincs sikeres jelen.
Sztem, az általad itt leírt paraméterek meghatározásához szükséges információk is a jövő lehetséges történéseinek kutatásain alapul. E kutatások a múlt eseményeinek vizsgálatából indul ki. Számomra egy célár meghatározása már a jövő valószínűsítését jelenti.
Tehát mindannyian a jövőt vizslatjuk, próbáljuk kitalálni minél pontosabb valószínűsítésekkel a majd megtörténő eseményeket, azoknak időbeni folyamatát.
Ki ilyen, ki olyan módszerekkel.
:)
Hát ezt nem értem.
A gazdasági összefüggések fejlődése , változása éppen a hirekből derül ki.
De a hirek figyelése sokkal gyorsabban és közvetlenebbül befolyásolja egy felvett pozició sikerét. Az utolsó 2 hónap USD/EUR efolyamát Trump twitter bejegyzései, beszédei jobban mozgatták mint bármely makrogazdasági mutató alakulása. Én például az idei évet azért kezdtem egy hatalmas bukással mert a dollár/ft árfolyamában arra fogadtam, hogy az 295 és 297 között marad (akkor éppen 296 volt). Trump kijelentette, hogy gyengébb dollárt akar és erre a dollár egészen 287 ft-ig gyengült. Ez nálam szaldóban minusz 3 millió ft-ot jelentett. Nem zártam a poziciókat pedig minden forintnyi gyengülés további 600ezer ft bukást okozott. Szerencsém volt, Azóta a dollár pár forintos sávban mozog. Másfél hete gyüjtögetem az aprópénzt
, egyfolytában azon dolgozom, hogy nullára kihozzam a dolgot. Ma már csak pár százezer ft-nyi bukásban állok.
Nekem ebből az a tanulság, hogy aki napi szinten kereskedik, annak a hirek a legfontosabbak. Azok felülirnak minden más TA elemzést és fundamentális meggondolásokat.
EUR/USD