Nem, mert az emberek 90%-a képességei (tanulás, kitartás hiánya) és a körülményei miatt (minőségi idő és tőke hiánya) alkalmatlan a kereskedésre -> úgy tartani tréninget, hogy én ezt tudom, kimerítené a rablás legalizált formáját.
A kereskedés inkább pszichológia, egyfajta önismereti tréning -> azok a könyvek jók, amelyek ezt és a monitorod mögötti világot, a piac valódi működését boncolgatják, ahol boldogulni szeretnél.
1. Mark Douglas: Trading In The Zone
2. Tom Williams: Master the Markets
Több könyv nem kell. Utána el kell kezdeni "megtalálni és felépíteni magad" és a stratégiád.
A gazdasági témában nem tudok segíteni, de itt biztosan találsz könyveket ahhoz is:
Már sok könyvet elolvastam André Kostolanyi könyveit többször is.De valahogy nem találtam meg bennük azt amit keresek.A gazdasági útmutatókat.Tudnátok olyan könyvet ajánlani ami a gazdasági összefüggéseket elmagyarázza,(részletezi az országok gazdasági helyzetét..)?
Ha csak az FFCAL hírpanel (és a többi indikátor) érdekel, pár perc és készen vagy, letöltöd, feltelepíted a C:UsersATeNevedAppDataRoamingMetaQuotesTerminalhosszúmappanév templates illetve MQL4indicators alkönytárűba, beállítod, hogy a képernyőn hol jelenjen meg a hírpanel. Plug and Play.
Ha letisztult, informatív, mégis egyszerű, átlátható chartot, "munkakörnyezetet" szeretnél kialakítani a gépeden, TAH csomagja az egyik legjobb a piacon, nézd meg a fórumán a Trading Room topicot és nezd meg a chartokat, miket támogat elegánsan egyszerűen. A PVSRA stratégiája bónusz, ha az is érdekel - az valóban több idő.
Nem, itt találod TAH weboldalát és a letöltőoldalát(egy komplett rendszer részeként). Egyúttal egy használható stratégiát is tanulhatsz tőle/a követőktől.
Szia Viki, ha kereskedés miatt szeretnél a megjelenő piacmozgató hatású hírekre figyelni és MetaTrader4 platformon kereskedsz, akkor tegyél fel egy hírfigyelő indikátort a chartodra, ami mindig mutatja az adott devizához tartozó fontosabb várható híreket/eseményeket és a megjelenéséig hátralévő időt. Magát a hír tartalmát nem jeleníti meg, de hidd el nekem, hogy a használható infó nem a hír tartalma, hanem az, hogy mikor lesz a hír/esemény + a várható hatás erőssége.
A világon az egyik legjobbat traderathome csinálta - ingyen. A színek a hírek piacmozgató hatásának erősségét jelzik (piros az erősen piacmozgató, a zöld gyenge).
Így nézett ki pár perccel ezelőtt három eltérő chartról összemontírozva:
EUR/USD